Tippek-trükkök
-A szén egy öngyulladó anyaggal van bevonva. Ezért fontos, hogy a megtömött vizipipára csak akkor helyezd rá a szenet ha az már teljesen felizzott. íí‚Âgy el tudod kerülni a kellemetlen ízeket amik a begyulladáskor keletkeznek.
-
-A vizipipán található egy kis szelep. Ez arra szolgál ha véletlenül belefúj valaki a pipába ne nyomja ki a vizet. Ezt a funkciót akkor is használhatod ha a dohány beégett és kellemetlen kaparó íz?. Ilyenkor finoman ki tudod fújni a füstöt a szelepen és a következ? szívásnál már tiszta füstöt szívhatsz.
-
- A legfinomabb íz eléréséhez mindig tisztítsd ki a pipád! A szívócsövet is érdemes minden pipázás után kimosni és fellógatva hagyni kiszáradni (nem árt neki)
-
-A tartályban lév? vizet gyakran (1-2 pipázás után) érdemes cserélni
-
A gumi tömítést nedvesítsük be miel?tt összeszerelnénk a pipát. Könnyebben
állíthatjuk össze a pipát, és a tömítést is biztosabb lesz.
- Amennyiben nem széntartó konzolt használunk akkor az alufólia
fényes felületét szokás lefelé rakni.
-
Régebbi, szárazabb dohányt keverhetünk mézzel, így javítva az állagát.
Még jobb eredményt érhetünk el, ha gyümölcsben gazdag lekvárral,
dzsemmel keverjük a dohányt, majd pár órára h?t?be rakjuk.
Figyeljünk, hogy ne rakjunk túl sok dzsemet a dohányhoz.
A legjobb eredményt csak új, friss dohány vásárlásá hozza. Mindig
csak két-három csomag legyen nyitva (attól függ?en milyen
gyakran pipázunk), így azel?tt elszívhatjuk ?ket, hogy kiszáradnának! -
Annak érdekében, hogy meg?rizzük a dohány eredeti ízét és megóvjuk
a kiszáradástól, tároljuk légmentesen záródó m?anyag dobozban.
Ne helyezzük a h?t?szekrénybe, mert ekkor romlik az íze!
Tároljuk szobah?mérsékleten.
-
Különleges ízélményeket érhetünk el, ha különböz? dohányokat keverünk.
Figyeljünk az arányokra is! Például a citromos dohánynak alapesetben
elég er?s íze van, használjunk bel?le kevesebbet (1 rész citromos, 2 rész kólás dohány).
A mentadohány kíváló kísér? íz bármilyen más dohányhoz!
-
Almás dohányt keverhetünk egy kis fahéjporral, és máris kész az almás-fahéjas dohányunk! Sok fahéj azonban túlságosan édessé teheti a füstöt.
-
Próbáljunk egy vékony szelet narancsot vagy mandarint helyezni a dohány fölé, és erre rakjuk az alufóliát illetve a szenet. Különlegesen tiszta füstöt, és er?s narancsos ízt érhetünk el így.
-
Még hidegebb, kellemesebb füstöt érhetünk el, ha a tartályba jégkockákat teszünk. Figyeljünk rá, hogy a tartály csúszós lesz a hideg és a kicsapódó víz miatt!
-
Víz helyett használhatunk citromlevelet, áfonyalét, a dohányhoz ill? gyümölcslevet, illetve bort is. Bátrabbak pálinkával is próbálkozhatnak
-
Ha különösen hideg füstre vágyunk, betehetjük a vízzel telt üveget a fagyasztóba, amíg egy kis jégréteg keletkezik a víz tetején. Ne hagyjuk bent túl sokáig, az üveg megrepedhet!
-
Ha a pipát egy forgó tálalótányérra helyezzük, könnyebben adhatjuk át a csövet egy nagyobb társaságban, és a pipa se fog felborulni.