Kondizás

Vállazni meg fal meg fal mellet kézenállni és le föl le föl :Dez brutál :D

Tegnap bepótoltam a pénteki napot "amikor rajtamaradt a 86kg a 6 ismétlés" és hála isten minden ok csak sz*r napot fogtam ki pont nem ment mert tegnap 100 is ment igaz nagy nehezen de ment :Dén ennek is örülök :Dtalán fél év mulva meglesz a 110-120 de nem biztos.Tegnap magamra engedtem a 110 lassan de kifelé kicsit sem ment mondjuk addigra már leis fáradtam rendesen :S

Már nem járok, bőven elég a munka.. Múltkor a mosógépet felrakták a raklap legtetejére, olyan magasra, hogy 2-en alig bí­rtuk leszedni. Legutóbb meg jött kutyakaja, 50 kg-os kartonban. 13 órában eleget gyúrok:D Régen rendszeresen jártunk konditerembe. Jó az, kell az.

Senki nem jár kondiba vagy csak nem mondja el nekem!!!

Gyakorlatok a mell edzésére

Fekve nyomás. Teljes mellizomzat (sorozatonként 5-15 ismétlés)

A gyakorlatok királyaként ismert fekve nyomás a mellizomzat minden része edzésének megfelelően alakí­tható. Ha a gyakorlattal a felső mellizmokat akarjuk megdolgoztatni, a súlyt a nyakra kell leengedni. Ha a rudat a mellizom középső részére engedjük, ott lesz érezhető a hatás. A szűk fogású (25 cm) fekve nyomás a belső mellizmokat aktivizálja. A külső mellizomzatot széles fogással lehet megdolgoztatni. A megfelelő fogás és a rúd megfelelő mozgási útvonalának kiválasztásával a mellkas bármely része célzottan fejleszthető.

A fekve nyomás normál kivitelezése a következő: fogja meg a rudat úgy, hogy hüvelykujjai mintegy 90 cm távolságban legyenek egymástól, ily módon az alkar éppen függőleges helyzetben lesz, amikor a felkar párhuzamos a padlóval. A gyakorlatot fekve nyomópadon háttal fekve kell végezni. A hüvelykujjait a rúd alatt tartva (ez nem feltétlenül szükséges) keressen egy kiegyensúlyozott helyzetet. A kinyújtott karú pozí­cióból engedje le a súlyokat a mellizmokra. Érintse a rudat könnyedén a mellhez (ne rúgózzon vissza!), majd nyomja felfelé. Könyökét tartsa a rúd alatt, ne engedje közel kerülni a törzséhez.

A kezdők számára problémát jelenthet az, hogy a rúd elkezd előre, hátrabilleni, illetve, hogy nem emelkedik egyenletesen, mert az egyik kar erősebb a másiknál. Az idő és a gyakorlat megoldja ezeket a problémákat. Néhány hét elteltével már nem is kell figyelni a súly kiegyensúlyozására, és az ingás nélküli mozgatásra, mert addigra már kialakul a tökéletes mozgásgörbe. Amikor a súlyt a mellre engedi, ne hagyja ráesni! Mindig is nagyin tudatosan végezze a leeresztést, különösen, ha nehézsúlyról van szó. Ha megfelelően ellenőrzi a súly útját lefelé, biztos a pozití­v felfelé mozgás sikere
.
Tolódzkodás korláton (sorozatonként 8-20 ismétlés)

Ez is egy remek mellizom-gyakorlat, különösen, ha a rudak viszonylag távol (70-80 cm) vannak egymástól. Az egymáshoz túl közel lévő rudak nagyobb mértékben mozgatják a tricepszet, bár azért a mellizom alsó és külső részét is megterhelik. A szélesebbre állí­tott korláton végzett gyakorlattal a mell külső felső része edzhető. Ami e fejlődés eredményeként látható, az a szélesebb felsőtest és váll. Amikor a mellét edzi a korláton, a lábai legyenek a test előtt, lábát szegje le a mellére, könyökeit nyomja ki oldalra. Engedje le magát olyan mélyre, milyen mélyre csak bí­rja, a kinyomás végén pedig nyújtsa ki a karját.

Nyomás kézi súlyzóval ferde padon. Felső mellizmok (sorozatonként 8-12 ismétlés)

A gyakorlatot egy 35-40 fokos szögbe állí­tott ferde padon végezze. (40 foknál nagyobb dőlés esetén túl nagy szerepet kap a mozdulatban az elülső deltaizom.) Nyomja ki a kézi súlyzókat egyszerre, egyenesen felfelé, nyújtsa ki teljesen a karját, majd azonnal engedje vissza a súlyzókat a kiindulási helyzetbe. A fel-mozgást szünet nélkül végezze. A tenyereknek az egész gyakorlat alatt előre kell néznie.

Nyomás kézi súlyzóval ví­zszintes padon. Középső mellizomzat (6-12 ismétlés)

Feküdjön a hátára és a padlóhoz képest merőleges helyzetben, teljesen kinyújtott karral tartson két kézi súlyzót. Engedje le mindkét súlyt a mellére, majd azonnal nyomja vissza az eredeti helyzetbe. A súlyzók ne rugózzanak vissza a mellről. Könyökeit a gyakorlat alatt tartsa a testétől távol.

Ví­zszintes tárogatás. Külső mellizmok (sorozatonként 10-12 ismétlés)

Évekkel ezelőtt ezt a gyakorlatot szigorúan padlón fekve, kis súlyokkal végezték. Nagyon könnyű kézi súlyzókat használtak, mert az akkori szakértők ragaszkodtak ahhoz, hogy a gyakorlatot teljesen kinyújtott karral kell csinálni. Ma is ragaszkodunk ahhoz, hogy a kar állandó helyzetben legyen a gyakorlat alatt, de ez egy kissé behajlí­tott helyzetben legyen, mintha a kar ebben a pózban be lenne gipszelve. Ezzel csökkenthető a könyökizület terhelése, nagyobb súlyok használhatóak, jobban irányí­thatók a súlyok mozgása ...és igen, nagyobb mellizmok fejleszthetőek. Feküdjünk háttal egy padra, lábait vesse meg szilárdan a padlón. A súlyokat eressze le oldalt, majd emelje fel.
Ha az izmai már bemelegedtek, próbálja meg minél jobban megfeszí­teni azokat. Karjait tartsa mereven az enyhén behajlí­tott helyzetben.

Tárogatás ferde padon. Felső és külső mellizmok (8-12 ismétlés)

Vegyen fel stabil helyzetet egy ferde padon (legjobb a 30-40 fokos szög). Nyújtson a feje fölé egy pár könnyű súlyzót, majd engedje, hogy karjai lassan széttáruljanak két oldalra. karjai az egész gyakorlat alatt legyenek behajlí­tva, az emelést és a visszaeresztést lassan végezze, őrizze meg uralmát a súlyok felett, mivel minden egyes ismétlés megfeszí­ti a mellizmokat.

3 éve kondizok. nyomjátok de azt ajánlom hogy max fehérje amit szedjetek hozzá..nem ér annyit az egészség + a lányok nemis a kurvanagy embereket szeretik többségében:) (inkább a középnagyokat:D )

Nekem is az a bajom ,mint Franconak.
Elég a munka.
Italházban dolgozok,és egy pár rekeszt,és hordót kell azért mozgatni naponta.
Bár azóta szedtem is fel,egy kb 10 kiló felesleget,amit le kéne adni.
Akarat az nincs sajna.Bár cigiről 5 éve leszoktam
<

Csak sikerül rávenni magam egyszer

Én majd február vége felé leszek bajba mert most 2 hónap kihagyás után januárban elkezdtünk edzeni normálisan mert elötte csak hébe hóba jártunk sajnos de most ujra elkezdtük na és február végén akivel járok elmegy külfölde 3-4 hétre addig egyedül kell mennem :S na azt kell átszenvedni valahogy :Dde kibirom talán !!!!

Én régen jártam,de már nem.Pedig nem ártana
<

én másfélévet jártam aztán elfogyott a pénzem, de télleg nem szabad szedni legfeljebb fehérjét, de fiatalon még az nem fontos mert fejlődsz, mondjuk én most nyáron megint lejárok majd mert fogynom kéne. a suliba mindig azon röhögök amikor mr. izmok arról beszélnek hogy ki tu olcsóbban tablettás napozint hozni, ha tudnák hogy az romániában disznóhí­zlalótáp
<
lehet ők is magukra ismernének
<
amugy ilyen korban inkább valamilyen küzdősprotot lehetne űzni

Mai edzésen 14730kg mozgattam meg!!!!!!!

100kg szériában! Mindenkinek ajánlom a kondizást jót tesz a testnek na meg a szellemnek is sokkal kieggyen sujjozottab leszel tőle!
<

A sport, a mozgás, illetve az egészséges életmód jegyében végzett kondizás tiszteletre méltó.
De sajnos sokan csak a nőknek akarnak imponálni azzal, hogy egy-két hét alatt felfújják magukat mint egy lufit.
Az ilyen megfontoltságból kondizó, 15-20 kg-os súlyok emelgetése közben artikulátlan nyögő hangot kiadó egyének egyszerre szánalmasak és nevetségesek.
Némelyik í­gy felfújtatott mintapéldány arra nem képes, hogy ne úgy járjon mint akit seggbeQrtak... :D
Arról meg nem is beszélve, hogy kis gilisztás nekikezd ész nélkül különböző szereket szedni és hoppá...alig egy év múlva testépí­tő bajnokságot nyer???
Hehehe...
Csak később jönnek rá, hogy nem épí­tettek, hanem romboltak.
Elnézést ha ezzel valakit megbántottam, de akinek nem inge, az nem veszi magára! :wink:

Csak annyit kondizok ami karbantart nem kell nekem több izom

1értelműen fontos a sport. igazából teljesen mindegy, hogy mit csinálsz (testmozgás terén), a lényeg, ha tudsz napi 1 órát fordí­ts az aktí­v mozgásra, a pulzusszám magasan tartására.

A kondizásról az a véleményem hogy nagyon jó dolog de sajna nincs sok időm meg hát szerintem nem is olyan olcsó, nah meg ha valaki kondí­cí­óban szeretné tartani magát akkor másképp is lehet.

5 évig csináltam, most 5 évet kihagytam :) rámférne megint

A fahasogatás napi rendszerességgel kondizásnak számí­t? :D

Az úszás szerintem jobb mint a kondi.

Ilyenkorban kell elkezdeni.. mert késöbb az az izom mait mos t csinálsz.. az MEGMARAD .. nemveszik el Fehérje port is lehet szedni.. creatin.. stb.. de nem szteroidokat!!!

Kondizás=Erdei munka í­í‚lltalában minden 2. hétvégén

Néha itthon ,redszeresebenn kellene:)

Tiszteletem!

Az edzésnél nagyon fontos, hogy tudjuk mit akarunk elérni. Ha ez megvan (tudom, hogy a rombusz izmomat akarom növelni, hogy arányosabb legyek), akkor jön a legfontosabb kiegészí­tő, az edzőtárs. Mert nélküle higgyétek el kevesebbet fogtok elérni. Utána már csak egy edzésprogram kell ami a testalkatodhoz illik, esetleg egy diéta. Javaslom az étrend kiegészí­tőket is, mert azok (a fehérjék) egyáltalán nem roncsolják a szervezettet, sőt segí­tségükkel lehet csak épí­teni igazán. Ez azért fontos mert olyan enzimek vannak benne, amiket csak nagyon változatos étrendel lehet elérni. És higgyétek el a mai gazdasági helyzetben fokozottabban igaz, hogy nem tudunk változatosan enni.

Előre is elnézést ha már í­rta ezt valaki, engem a jó szándék vezérelt. Tudjátok amivel a pokolba vezető út is ki van kövezve. :D

én jártam úgy egy fél évet, de ha elkezded nem szabad abbahagyni mert két hónap és leeresztesz. én abbahagytam de kellene valami másféle edzés.

én 15 éve edzek kisebb nagyobb megszakí­tásokkal
versenyeztem 2 évet

szerintem a legjobb sport a világon

Vissza
Top Alul