Vizipipa

BaLiG

VIP
Csatlakozás
2006.01.25.
Üzenetek
1,416
Reakció pontszám
1
Pontok
38
Kor
32
Ti mit gondoltok róla? Kedvenc dohányok keverések? Szerintetek mennyire káros?

Háát hogy káros-e? Azt nem tudom! De az almásat azt ki kellene próbálni!

Nem értek hozzá, de elképzelhető hogy a ví­z jobban kiszűri a füstből a károsanyagokat, mint a hagyományos filter. A ciginél biztos nem károsabb, mert ott még a papí­r égéstermékeit is beszí­vjuk.

Hát én már jópár pipából szí­vtam és mindegyik tetszett...van egy kis történetem amikro egy müanyag gyógyszeres dobozból alakitottam piát de abba nem doháyn kerül...ne legyetek előitéletesek :sad:

Elfogadott tény, hogy a ví­zipipa a legkárosabb a tüdőre, ugyanis nem szűri ki a káros anyagokat. Ez egy tv-műsorban volt.

A ví­zipipa története

Az első ví­zipipákat kókuszdió héjából készí­tették Indiában. Természetesen azóta sokat változott és különösen népszerűvé vált a Közel-Keleten. Az arab világban szinte elképzelhetetlen nélküle az élet. A Nargile fénykora a XVII. századi Törökországban volt, akkoriban szigorú szabályok alakultak ki használatával kapcsolatban.
Nem minden dohány alkalmas ví­zipipázásra, egyedül a kifejezetten erős, sötét szí­nű iráni dohány. Ezt első lépésben többször átöblí­tik ví­zben, hogy veszí­tsen erejéből, majd datolya lével itatják át. Az í­gényesebb dohányokat végül gyümölccsel í­zesí­tik Az í­nyencek ezt azzal fokozzák, hogy friss gyümölcsdarabokat tesznek a ví­ztartályba, még í­zletesebbé téve a füstöt.
A sheesha/ejtsd: sisa/ használatának saját etiquettje sok mindenre kitér, például kifejezett sértésként fogható fel, ha valaki a másik által szí­vott pipa izzó széndarabjáról gyújtja meg cigarettáját. í­??gy gondolják, ez megzavarja az izzás ritmusát.
A 19.-20. században kifejezetten népszerűvé vált az európai elit nők körében. Fontos eszközévé vált az öt órai teázásnak és egyéb intellektuális összejöveteleknek..
Napjainkban ugyan a cigarettázás népszerűsége és egyszerűsége enyhén csökkentette a sheesha használatát, de aki valóban tudja értékelni a ví­zipipázás adta örömöket, az sosem cserélné le.

pár keverés:

After Eight (édes és frissí­to) = 1/2 Mentadohány + 1/2 Karamelldohány és egy kevés kakaópor
Balsamica (olaszos) = Sima dohány és 2-6 friss bazsalikom levél (szétdörzsölve)
Bananasplit (édes és lágy) = Banándohány + Kakaópor
Big Apple (édes és gyümölcsös) = 1/2 Vaniliadohány + 1/2 Kétalmás-dohány (zöld és piros)
Caipirinha (gyümölcsös / édes-savanyú) = 2/3 Citromos dohány + 1 TK barnacukor + 1 korty fehér Rum
Cherrycola (édes) = 1/2 Cseresznyedohány + 1/2 Cola dohány
Cherrymint (édes és frissí­to) = 1/2 Cseresznyedohány + 1/2 Mentadohány
Spirit of Christmas (karácsonyi frissí­to) = Narancsdohány + kevéske fahéj (í­nyenceknek Kardamon) ? fahéjhoz hasonló fuszer
Cocoba (egzotikus) = 1/2 Banándohány + 1/2 Kókuszos dohány
Cola de Luxe (édes és frissí­to) = 1/3 Citromos dohány + 2/3 Cola-dohány
Fresh Melone (édes) = 1/3 Citromos dohány + 2/3 Sárgadinnyés dohány
Kiba (lágy, gyümölcsös) = 1/3 Cseresznyés dohány + 2/3 Banándohány
Marcipán (édes) = Pisztáciás dohány + Mandula-aroma
Menta-Alma (édes / frissí­to) = 3/4 Kétalmás-dohány + 1/4 Mentadohány
Mojito (gyümölcsös / édes-savanyú) = 2/3 Citromos dohány + 1/3 Mentadohány + 1 TK barnacukor + 1 korty fehér Rum
Pina Colada (édes, egzotikus) = 1/2 Ananászos dohány + 1/2 Kókuszos dohány
Praline (nagyon édes!) = Karamelldohány + Kakaópor
Speci (Colás narancs csók!) = 1/2 Narancsos dohány + 1/2 Cola-dohány
Etbeer-Limes (frissí­to, édes) = 2/3 Epres dohány + 1/3 Citromos dohány
Tropic (egzotikus - gyümölcsös) = 1/3 Mangó-dohány + 1/3 Sárgadinnyés dohány + 1/3 Kókuszos dohány
Christmasappel = Kétalmás-dohány és Fahéj (por)
Whiskey = Vaní­liás dohány és Whiskey
Citrus (frissí­to, intenzí­v illatú) = 1/2 Narancsos dohány + 1/2 Citromos dohány
Vanilladream (édes és lágy) = 1/2 Vaní­liás dohány + 1/2 Epres dohány

Unokatesóm kapott karácsonyra a barátn?jét?l egy vizipipát.
Klassz dolog!
Eddig csak narancsos és zöldalmás izesí­tést próbáltunk ki, de azok bejöttek...

narancsosat kiakarjuk probálni. ramélem holnap szerzünk

A ví­zipipa használata

1. Első lépésként a hangulat miatt érdemes betenni egy kis arab zenét háttérzajnak, ez rá fog hangolni a pipázásra. Keress egy olyan helyet, ahol kényelembe tudod helyezni magadat.
2. Ellenőrizd, hogy a pipád nem szelel-e valahol. Tedd a tenyeredet a dohánytartó tetejére, és szí­vd meg a pipát. Ha érzed a vákuumot, akkor jól csináltad. A kényes pontok: 1. a pipa teste és a tartály találkozási pontja. 2. a dohánytölcsér csatlakozása. 3. a szí­vócső csatlakozása. 4. a füstkieresztő szelep. Hogyha az első kettő ponton valahol szelel a pipa, ellenőrizd a tömí­téseket. Ezeket le lehet cserélni akár szigetelőszalagra, vagy gyógyszertárban kapható leukoplastra. Amennyiben a szí­vócsőnél ereszt, próbáld enyhe csavarással beljebb tolni, de itt is lehet alkalmazni az előző, ragasztószalagos megoldást. Némelyik pipán van egy szelep, amiben a csapágygolyó meg tud rozsdásodni. Ezt pár forintból kerékpárboltban kapható golyóval javí­tani lehet.
3. Töltsed fel a ví­ztartályt annyira, hogy a benyúló csövet a ví­z ellepje, de elegendő űr maradjon a füstnek. Ez általában a tartály három-négy ötöde, de minden pipánál más és más. A ví­z helyett szoktak alkoholt (whiskey, vodka) is tenni a pipába, sőt, van aki tejjel csinálja. Alkohollal a várt hatás egyértelmű, ha autóval vagy, inkább ne próbáld ki! Tejjel joghurt szerű í­zt kapsz, de vigyázz vele, képes habosodni, ilyenkor fel tud jönni a szí­vócsőben.
4. Mindezek után egy adag dohányra lesz szükséged. Ez általában 8-10 grammot jelent, tehát helyezz egy adag nargile dohányt a tartóba. A dohányt ajánlott légmentes befőttes üvegben tárolni, í­gy több, mint egy évig is eláll kiszáradás nélkül. Ne legyen púposra rakva és ne tömd meg túl erősen! Kissé nyomkodjad bele, a tölcsér peremétől egy-másfél millimétert hagyj szabadon. Ezután egy kb. 20x20 centis alufólia kockát tégy a tölcsér tetejére, és az oldalait alaposan nyomkodd a tölcsér oldalához. Törekedj a légmentességre, ne legyenek olyan egyenlőtlenségek, ahol be tud áramolni a levegő. Fogpiszkálóval tegyél 30-35 apró lyukat a fólia tetejére. Itt fog a forró levegő beáramolni a dohányon keresztül a pipába. Van, aki szokott még 3 apró fóliagömböt tenni a szén alá, í­gy biztos nem érintkezik a dohány és a szén egymáshoz. Nem az a cél, hogy összeérjenek, mert akkor elkezd a dohány szenesedni, keserű lesz a füst. Ilyenkor jó a szelep, csak belefújsz a csőbe, és kimegy a kellemetlen, kaparó füst. A lényeg, hogy a forró levegő kihozza az aromákat.
5. Most a szénre lesz szükséged, legjobb ha erre a célra használatos öngyulladó szenet használsz. Ez a csillagszóróhoz hasonló módon könnyen meggyullad, de ha nincs, jobb minőségű faszén is megteszi. Keress egy biztonságos helyet, - lehetőleg ne a perzsaszőnyeg felett :-) - és gyújtsd meg, izzí­tsd fel. Tedd óvatosan a fólia tetejére, ügyelj arra, hogy a dohány és szén között legyen legalább egy mm rés.
6. Mindezt érdemes egy hőtartó sapkával letakarni. Ez visszatartja a meleget, tovább működik a rendszer. Ezen kí­vül hogyha szabadban pipázol, a szél sem fújja az öledbe az egészet. Ez a probléma megoldható egy nagyobb alufólia-darabbal is, hogyha hengert formázol belőle a dohánytölcsér köré.
7. A harmadik-negyedik szí­vásra érezni fogod a füst kellemes gyümölcsös aromáját. Néhány használat után a vizet érdemes kicserélni, az alkotórészeket és a tartályt megtisztí­tani a lerakódott szennyeződésektől. Fontos, hogy vegyszereket semmiképpen ne használj, ugyanis átveheti a pipa az í­zét.

Én soha életben nem láttam vizipiát, se haveroknál, se ismerősnél, csak a TV-ben..hol lehet azt szerezni?

hol laksz ? a közeletekbe nincs semillyne dohány bolt v vmi ilyesmi??
ha nincs akkor innen tudsz rendelni

Én Hódmezővásárhelyen lakok teli nyomva hipermarketekkel, de oylan boltról, ahol vizipiát árulnak olyanról nem hallottam..

az sajnálatos. akkor porábld meg azt a weboldalt

Hát én még nem probáltam, majd talán 1szer.
Leszoktam a cigiről.

BaliG! A vizipipa.eu-n olyan rohadt jó zenék vannak..fú..vizipipa se kell, h elszálljak!

akkor jó de akkor képzeld el hogy milyen lehet pipával. annyit mondok hogy 100-szor jobb

(Rezukii @ 2008.01.19. 14:33)
Én Hódmezővásárhelyen lakok teli nyomva hipermarketekkel, de oylan boltról, ahol vizipiát árulnak olyanról nem hallottam..
Csinálni is tudsz otthon , viszont a belevalón sok múlik

í­??r isten mindjárt kiprobálom ezt az izét ha ennyire jó

szerintem atom jo cucc. egy unalmas beszélgetést lazán feldob. előcsapjátok szivtok 2-3-t és már pörög a "chat" nagyon jókat lehet beszélgetni melette. lazultok feldobtok egy kis zenét is. mi a pályán (erdöben amit szétszedtek azota ) kiültünk a akár 2 fokban is. és pipáztunk hülyültünk fényképeztük a füstöt. nagyon jo hangulat volt. de azért szerintem ezt se szabad tulzásba vinni.

Arra jutok lassan én is, hogy veszek egyet...spanokkal biztos jó időtöltés egy kis almadohány mellett!

jaja alma nem rossz. én még a cseresznyéset és a sárgadinnyéset szeretem. csokisat és rozsásat ne vegyetek

Sárgadinnyét nem szeretem, de a csresznyéset még ki kéne próbálni!

haver is azt mondta ő ne mszereti a sárgadinnyét csak rágóban. aztán itt is tetszett neki

Rágóban én is szeretem! Az Orbitos az jó! Egy próbát megér!

Haver is ezt mondta, hamar el is fogyott

í­í‚gy is kell...nem szabad meghagyni soha!

Vissza
Top Alul