Forma-1

• Témaindító Témaindító Guest
  • Kezdő dátum Kezdő dátum
Nakajimát és Barichellot megbüntették. Nakajima 10 helyes rajtbüntetést kapott a következő futamra, a Kubica-féle affér miatt, Barichellot kizárták, mert piros lámpánál ment ki a boxból, í­gy Raikkonen szerzett 1 pontot.

jaja 1 pont is pont igaz nem 10 de aki a kicsit nem becsüli ......

kicsit rjárt a rúd a Ferrárira... Masa-t sajnálom... többször akarták megmászni a kocsiját mint a Himaláját... Kimi... 11 helyről feljött a lány gumival egészen a 2. helyre... (igaz nem volt ott sokáig... csak 1 előzé erejéig.. mindent megtett... ) de sajnos mivel hajtani kellett nekik igencsak túlhajtották a motort... és meg is lett az eredménye... (szerintem nem kell lerni a Ferrárit 1 futam után lesz ez még jobb) az MC ről csak annyit hogy grat... de sajnos a tavaj igencsak lejáratták magukat a szememben... (tény össze van rakva a gépük... de lesz ez még í­gy sem...) idén szerintem köszönhetően az újjabb szabálymódosí­tásoknak igencsak sűrűn lesz motorhiba/váltóhiba minden csapatnál...

Télleg nem kell leí­rni, mert azt láttuk hogy gyorsak. Csak még a megbí­zhatósággal vannak problémák.

ui.: Akit érdekel felraktam egy linket a 98-as belga nagydí­jhoz.

Videók az Ausztrál Nagydí­jról:

í­í‚í­í‚ inkább kihagyom elég volt egyszer

Ügyes volt Schumacher biggie nél biztos jobban motorozik egyébként ferrari elsö sor :) csak bene szarjanak

Szerintem jobban is vezet f1 autót mint biggie.

Ja Ja Ferrari elsö sór délután is :) holnap ha nem lessz esö nem lessz ellenfelünk ja meg ha birják a vasak

Csak annyit hogy szép volt Ferrari szép volt Kimi massat sajnálom mert akkor konstruktöriben sem lenne gond Forza ferrari

Én nem sajnálom Massát, csak a Ferrarit, hogy ilyen pilótája van. Ausztráliában is láttuk, hogy nem tud kipörgésgátló nélkül menni, és most megin. Szép volt Kimi, grat neki és Kubicának is.

Röviden:
1. Lewis Hamilton 14p
2. Kimi Rí­í‚¤ikkönen 11p
3. Nick Heidfeld 11p
4. Heikki Kovalainen 10p
5. Robert Kubica 8p
6. Nico Rosberg 6p
7. Fernando Alonso 6p
8. Jarno Trulli 5p

Konstruktőri:
McLaren-Mercedes 24p
BMW Sauber 19p
Ferrari 11p

Ez nem hiszem,hogy Ferrari előnyt mutat!!!
:szopacs: :oops: :sorry: :yeyeye:

Még van 16 futam. És Malajziában láttuk az erőviszonyokat.

Láttad a versenyt rocky??

De tessék egy kis izelitö

2008. március 23., vasárnap - [14:55]
A Ferrari néhány kör után letekerte a motort
Rí­í‚¤ikkönent csak a pezsgő zavarta
Kimi Rí­í‚¤ikkönen súlyos vereséget mért a Ferrari ellenfeleire a Malajziai Nagydí­jon, pedig a kényelmes előny tudatában már néhány kör után letekerték a két F2008 motorjának fordulatszámát. A csapat ugyanakkor még nem í­rja le a McLarent.

(RockyBalboa @ 2008.03.23. 13:26)
Ez tipikus fanatikus duma!Ennyi erővel azt is mondhatnánk,hogy Ausztráliában láttuk az erőviszonyokat!Nem kell belemagyarázni a hülyeséget a szituba.Most a Ferrarinak ment jobban PONT.Nincs semmi féle erőfölény,tavaly sem volt.
A Mc laren balfaxsága miatt lett világbajnok Kimi ??í‚ abszolút esélytelenként,ő volt a nevető harmadik.
<

Egyébként nem hiszem hogy esélytelenként lett világbajnok Kimi Mert ahozis ott kellet lenni. És abban igezad van hogy nem kell tulzásokba esni de multkor nem volt viszonyotási alap mert beszartak a Ferrarik, És most azért mentek mint állat ráadásul nemis új motorral hanem ugyanazzal ami multkor beszart monyuk nem a motor hanem valami más gond volt még hosszu az éved és a meclaren is jó nem kell öket leirni de most azért viszakaptak egy pofont amit multkor a Ferrari szenvedett.És ha ezt a teljesitményt tudja nyujtani a Ferrari akkor nem lessz gond Ja és azért az durva hogy 1,7-2,2 mp jobb köröket is nyomott a Ferrari mint hamilton.Aki nem birt weberrel. MAjd meglátjuk mi lessz messze még a vége. Letekert motorral versenyt nyerni HEHE

(Dada @ 2008.03.01. 10:40)

Mondom nem kell vitatkozni meg nagy feneket kerí­teni az egésznek!Most a Ferrari volt jobb PONT!!!Ez a lényeg.
Nem szeretem a hülye nagyképű dumát,hogy letekertük a motort stb. EZDUMAAA :wallbash: :wallbash: :wallbash:
:) :sorry:

Hát szerintem nem fogják alaptalanul mondani, és ez nem nagyképű duma. Láttuk hogy Ausztráliában elromlottak a motrok, ezért letekerték mert látták, hogy Kubica úgy is jóval lassabb.

Még megjegyzem, hogy az milyen hülyeség volt a Meklárentől, hogy 2x lágy gumit tettek fel??? A keményen 1 mp-vel gyorsabbak voltak.
<
<
<

(kozmi91 @ 2008.03.23. 19:22)
Hát szerintem nem fogják alaptalanul mondani, és ez nem nagyképű duma. Láttuk hogy Ausztráliában elromlottak a motrok, ezért letekerték mert látták, hogy Kubica úgy is jóval lassabb.

Bocs rocky de egyetértek kozmi91-el.Ha a meclaren lett volna ebben a helyzetben ugyanigy elmondták volna hogy letekerték mert látták hogy nem szükséges max gázon pörögni.És azt sem értem miért nagyképü duma tesem hajtanád a vasat ha látod hogy sose érnek utol :)

Nem értitek min van a hangsúly!!!Olvassátok vissza a topikot az ausztrál futam után hány Mc laren-es hsz. volt?
Ilyenek pl.:"csak félgázon mentünk,ha a szerelő körözött volna akkor is nyertünk volna" stb.Ez a motorletekerős duma KAMU!Messziről jött ember.....
Nem vertem a nyálam,hogy nyert a Meki.Miért kell belerúgni a megvert csapatokba?Ez a gusztustalan!!!
:wallbash: :thumbdown:
<
:yuk:

A Ferrari komoly előnyben lesz Bahreinben

A Ferrari vezetése bí­zik benne, hogy az olasz gárda előnyben lehet riválisaival szemben a jövő hétvégén megrendezésre kerülő Bahrini Nagydí­jon, miután a múlt hónapban hat napon át tesztelt a sivatagi pályán.

A maranellói bázisú csapat a Toyotával együtt hat napot töltött a szahí­ri versenypályán még február elején, ahol már a szezon harmadik állomásának helyet adó Bahreini Nagydí­jra készí­tette fel versenygépeit.

Bár a Ferrari tisztában van azzal, hogy a körülmények teljesen mások lesznek a jövő heti versenyen, az olaszok csapatvezetője, Stefano Domenicali biztos benne, hogy a februári tesztprogram sokat segí­thet majd nekik a hétvégén.

"Kétség sem férhet hozzá, hogy előnyt jelenthet számunkra [a teszt]" ? mondta Domenicali a riportereknek Malajziában.

"Azonban a körülmények teljesen mások lesznek: mi februárban teszteltünk itt legutóbb, a verseny pedig április elején kerül megrendezésre. A hőmérséklet teljesen más lesz, és a körülmények is. Viszont az, hogy mi több időt töltöttünk ezen a pályán, mint a többiek, mindenképpen előnyt jelenthet."

A Ferrari zsinórban második győzelmére készül Bahreinben, miután Kimi Raikkönen fölényes diadalt aratott a hétvégi Maláj Nagydí­jon. Bár a vezetőség örül a sikernek, Domenicali bevallotta, egy kicsit csalódott volt, hogy nem sikerült megszerezniük az első két helyet, miután Massa kiesett.

"Természetesen, mikor az ember ennyire jól megy és ilyen erős, akkor a csapat célja a 18 pont. Éppen ezért egy kicsit csalódottak vagyunk. Azonban mindennek a jó oldalát próbálom meg nézni" ? mondta Domenicali. "A csapat kiválóan dolgozott, éjt nappallá téve azon volt, hogy a gyenge szezonkezdés után visszavágjon. í­??gy gondolom, hogy megfelelően reagáltuk le az Ausztráliában történteket."

Hát nem tudom majd meglátjuk remélem a legjobbakat

Massa a hibáival mások számára készí­theti elő a terepet

Két futamból semmi. Ez Felipe Massa idei mérlege a Ferrarinál. Igaz, csapattársa, Kimi Rí­í‚¤ikkönen is csak egy pontot tudott szerezni a szezonnyitón, de a Maláj Nagydí­jat megnyerte. A brazil keserű szezonkezdése viszont a mindig is a Ferrarihoz vágyó Fernando Alonso és az ifjú titán, Sebastian Vettel esetleges érkezéséről szóló hí­rekhez ad még nagyobb teret.

Az f1-live.com arról számolt be, hogy a Massa lecseréléséről szóló szóbeszédek már felesége, Rafaela Bassi-Massát is megtalálták, aki egy brazil televí­zióban élőben azt mondta erre: "baromság".

Az ügyben megszólalt természetesen a kétszeres világbajnok Fernando Alonso is, aki nincs meglepődve azon, hogy Massa eddigi teljesí­tményét nézve, beindult a száguldó cirkusz ?ötletfonó-gépezete?: "Túl korai még átigazolásokról beszélni, de az igaz, hogy Massának volt két elhibázott versenye, ezért logikus, hogy az emberek Vettelről és rólam beszélnek."

A spanyol a Diario As-ben megragadta az alkalmat, hogy újra elmondja álláspontját a Ferrarival kapcsolatban: "Most a Renault-nál vezetek, mert 2005-ben és 2006-ban velük nyertem, és ezt újra el szeretném érni, ha nem idén, akkor jövőre. Persze én is mindig a mezőny legjobb autójában szeretnék ülni. És az már most nyilvánvaló, hogy a Ferrarinak van az egyik legjobb autója."

Massa Ausztráliában előbb falnak ment, majd egy baleset után néhány körrel kiállt, mí­g Malajziában kipördült a pályáról, és a kavicságyban megült az autója. A tavaly visszavonuló Ralf Schumacher is hozzászólt Massa hibáihoz, szerinte keményen kell dolgoznia a brazilnak, ha el akarja feledtetni kezdeti problémáit a Ferrarinál.

Alonso Massa helyére pályázik

Felipe Massa hibái a Ferrarinál kapóra jöhetnek Fernando Alonsónak - legalábbis ezt reméli a spanyol versenyző, aki nem csinál belőle titkot, hogy szí­vesen átvenné a brazil pilóta helyét.

?Jelenleg még korai csapatváltásról beszélni." - mondta a spanyol médiának - "De Massa két rossz versenyt tud maga mögött tele vezetői hibákkal, úgyhogy természetes, hogy az emberek arról beszélnek, hogy Vettel vagy én kerülhetünk a helyére. Mindig is a Forma-1 legjobb autójában akartam ülni és egyértelmű, hogy jelenleg a Ferrarinak van az egyik legjobb autója."

Ugyanakkor Alonso arra is felkészült, hogy a Ferrari nem biztos, hogy kész a kezét nyújtani neki: "Jelenleg a Renault versenyzője vagyok, mivel itt 2005-ben és 2006-ban is világbajnok voltam és ezt szeretnénk ismét elérni. Ha idén nem sikerül, akkor majd jövőre." - mondta, s egyben ezzel utalt arra, hogy elképzelhető, hogy 2009-ben is a francia gárda versenyzője marad.

Hajrá Ferrari és ha a McLeren is tisztességesen nyer le a kalappal elöttük is attol izgalmas az egész hogy ök ketten vannak ugyhogy hajrá .

74650tn_1autowpru_mercedesbenz_blue_wonder_transporter_2.jpg

Itt még az alkoholista vezet,mellette pedig minden idők legnagyobb F1 pilótája:Juan Pablo Montoya
:tapsi:

Az alkoholpista szerintem nagyon jó pilota és mint ember is már amennyit mi f1 rajongok látunk belöle szimpatikus kerüli a nyilvánoságpt szarik mindenbe és titokban versenyeken indul állnéven és megnyeri

Hu ez a kék jármü nem semmi, ez valami relikvia lehet?

Biztos az!Az ára is lehet megközelí­ti a felső járgányét.Gondolom promóciós dolog volt,hogy a múlt és a jövő vagy ilyesmi.
Dada!
Én nem bántásból í­rtam az "alkesz" jelzőt,csak úgy.
:)

tudom énis csak ugy ezt birom benne hogy laza

me-01-0141.jpg

me-01-010.jpg

Szerintem Montoya messze nem minden idők legjobb F1-es pilótája, tőle még az alkoholista is jobb. :szopacs: :szopacs:

Vissza
Top Alul