Legális vagy illegális

Lassan már nem lessz olyan hogy legális vagy illegális persze ez hülyeség de már annyira ellenkeznek ez ellen a zenei elöadók hogy itt elöbb utóbb lesz valami változás

Te jó isten, azt hittem, csak 30 ezerbe van, de hogy majdnem 1 milka.. Továbbra is az illegális..

Tőlem már annyi pénzt elloptak, hogy nem szégyellem ha ingyen jutok pár dologhoz.
Nem élek vissza vele, nem árulom pénzért, esetenként tanulok vele. Majd ha az állam kicsit többet hagy a számlámon meggondolom.

törölve! xxx

illegeál még mindig. pl wow nem akarok fizetn i2 havonta hogy ne tuggyak semmit csinálni azon kivül. bár ne mtagadom télleg jo gamma. marado ka törtnél

ha már fent van a neten úgyis letöltöm

Használok néhány profi programot, de egyik sem jogtiszta...
Naná majd ezekért darabonként kiadok 300-700 ezer jó magyar forintot!
í­??gyhogy marad a warez...

Ami csak legálisan megy hát leperkáltam amit kellett, mert van ami tört dolgon nem dja meg azt az élményt ami kell, gondolok itt online játékokra.

Lenne pénz nem warezolnék. De í­gy...

Csak 1 játékot vettem még meg eredetibe HOMM4-et. Nagy fan vagyok. A többiért meg nem tudom bevállalni azt a komolyösszeget amit a boltban kérnek érte. Pár hét alatt végignyomom és megy a kukába, úgy sem vesem elő még 1x.

Elvagyok a krekkelt cuccokkal...

Játékprogramokat szoktam vásárolni néha, főleg amik multira vannak kihegyezve. Egyéb szoftvereket próbálok ingyeneseket használni. A komolyabbakat én is töltöm.

Szerintem ez leginkább pénz kérdése. Én legalábbis azért töltögetek le zenéket,filmeket, progikat mert egyszerüen nincs pénzem az eredetire. Zenei cdket néha vásárolok ha tehetem. Sajnos a mai magyarországon az embereknek a napi megélhetésre is alig van kerete....

Vásároltam már programot is, zenét is, játékot is. Mindháromból éltem már a letöltés lehetőségével is. Számomra az ár-érték arány, és a hasznosság ami fontos egy döntésben. Valamit kipróbálni, nem ér meg tí­zezreket. Jó példa a vista. Ekkorát még nem sok minden bukott. :D

Én mindkettőt használom... Legális azért mert vannak játékok, amik multiban jók és ha torrentról öltöm le vagy más warezz oldalról akor nincs multi.
Illegális meg no comment...

Ha lenne egy 6-700 ezres havi fizum akkor a franc se foglalkozna az ehhez hasonló oldalakkal (bocsi hhw :D).
De mivel nincs annyi pénzem, hogy megvegyek bármilyen cuccot az árcédula nézegetése nélkül ezért sajnos marad az illegális cucc.
Viszont szvsz sokan úgy választják az illegálist, hogy annak van legális alternatí­vája.
Pl - Photoshop. Biztos van másmilyen képszerkesztő progi is amiért nem kérnek el 1 millát, csak sokan azért használják mert most az a menő, pedig sztem a felhasználók 80% soha nem fogja tudni teljesen kihasználni azt amit a program nyújtani tud.
Ví­rusirtóból is van millió meg egy ingyenes cucc és még sorolhatnám. De utolsónak elég talán a Linuxot emlí­teni.
Az xp semmivel sem tud többet mint a linux mégis mindenki a kalóz xp-t használja. Simán lehetne egy full legális rendszert csinálni magunknak csak valamiért keveseknek van ilyen.

Játék - szinte mindegyik illegális. Sajna ez van. Nagyon kevés olyan játék készül ami 1 hónap után is érdekes. Eredetiben megvan a Spore, Diablo 2 és Starcraft. Egyrészt a gépem nem is nagyon viszi az új cuccokat másrészt meg nem nagyon játszok mostmár.

Zene - mentegetőzésnek hangzik de a zeneipar kényszerí­ti rá a legtöbb embert a lopásra. (meg a pénztelenség) Ki a fenének kell az a fránya műanyag korong amikor a legolcsóbb zenelejátszóra ráfér 30 korongnyi zene? Vagy veszek egy 60 gigás lejátszót és arra rá fog férni minden amit valaha hallgatni fogok még. Macerás, drága és ráadásul rengeteg a bóvli megcsinált zene, album amiket 1-2 felfuttatott számmal akarnak rámsózni.

Film - amiket láttam mostanában annak 2/3-a megnézős-törlős, vagy végigpörgetős-törlős volt. Gyenge filmeket csinálnak sajnos. (Agyonhájpolt Avatar) Ami igazán jó azt is elég drágán adják. Ráadásul azt is azon a nyomorult műanyag korongon. Nem kell, mert csak a helyet foglalja. Legyen egy film 200 forint és azt nézhessem meg mondjuk otthon 1x vagy 2x. Ennyi pénzért sztem a legtöbben már inkább átállnának a legálisra. Én legalábbis biztos.

Hűha, most látom milyen jó hosszú és értelmetlen hsz lett. Bocsi :)

Szerintem ha lenne 6kilós fizetésed neked, vagy akár nekem, ugyanúgy letöltenénk az illegális cuccot, mert miért ne? Azt a pénzt el lehetne költeni másra is!

Ha normális fizetések lennének az országban akkor mindenki meg tudná venni az eredetit.Én nem állok úgy anyagilag sajnos.

Engem sem igazán érdekel, hogy legális -e vagy illegális mí­g a fizetésemet nem igazí­tják az árakhoz.

(Gospel @ 2007-05-10 22:19) "index.php?act=findpost&pid=616"]<{POST_SNAPBACK}>​
Mert egy eredeti XP-re mennyivel rövidebb felrakni valamit mint egy crackeltre? Semmivel. Ugyanannyi idő alatt fut le a validation és ugyanannyi az install idő is... ez elég hülye érv volt már bocs[/b]
Iagazad van

(aranyos @ 2007-05-11 12:40) "index.php?act=findpost&pid=658"]<{POST_SNAPBACK}>​
Nekem legális XP-m van magyar, román és a legjobb angol. Mind Service Pack 2-ek és Professional. Mindeniket Volum Licenszel vettem meg, frisitik is magukat rendesen (hetente 3-4-szer). Töltöttem is le crackelt változatokat, de semmi külömbség nincs köztük, egy jó crackelt XP ugyan azt tudja, mint az eredeti. Az egyetlen szembetűnő külömbség az XP-ék közt szerintem az, h az angol magasan üti a többit, a magyar és más nyelvekre lefordí­tott XP-ék gagyik az eredetihez képest.
Ez itt az én személyes véleményem, aztán mindenki maga tudja.[/b]
Igazad van

Hát szerintem sokan még akkor se vennék meg a játékokat ha fizetésük megengedné(a progikat talán igen) mert a magyar ember nem annyira szeret ilyen megfoghatatlan virtuális dolgokat venni(én se) pl. egy film(egy nagyobb karc és máris veheted meg újra) egy Xpnél megint más ott igazából nem csak a progit hanem a cd kulcsot vagyis a használathoz való jogot veszed meg ilyenkor ha ezt megveszed és a cd bármi miatt eltűnne vagy elromlana biztos nem venném meg újra 20-30 ezer forintért hiszem már vettem jogot a használatához. A Photoshoppot meg látszik hogy nagy vállalatoknak fejlesztették ki és semmilyen alternatí­vát nem kí­nálnak az egyedi felhasználóknak.

De akár tudok most ennek pont ellentétet mondani Trainz nevű vasúti szimulátor sorozat. Ami úgy harcol a warrezolás ellen hogy hogy létrehozott egy letöltő bázist amiben rejlik a játék másik vonzása hogy 3ds tervező programokkal lehet bármien tárgyat gyártani hozzá otthon és ezt ott lehet letölteni ezen a letöltőbázison. És szerintem valami hasonló dolog lenne a járható út általában meg hogy figyelembe venni ár általános fizetés arányt. Mert például a GTA sorozat is jó csak azért hogy 1-1,5 hónap alatt kijátsszam nem adok 10-15 ezer forintot.

Bocsi a hosszú hsz.ért azért remélem elolvassátok és elgondolkodtok rajta

a bűnözést nem lehet legyőzni

Vissza
Top Alul