Forma-1

• Témaindító Témaindító Guest
  • Kezdő dátum Kezdő dátum
Oksa igazad van :D

Gyorshajtáson kapták Schumachert
25284Michael%20Schumacher.jpg

Német és olasz lapértesülések szerint gyorshajtáson kapták Michael Schumachert a németországi Kerpen közelében. A hétszeres világbajnok, aki egy Audi Cabriolet volánjánál követte el a vétséget, 75 eurós bí­rságot és 3 büntetőpontot kapott - í­rja a Gazetta dello Sport. A német Bild szerint 140 km/h sebességgel hajtott egy olyan helyen, ahol 100 km/h volt a megengedett sebesség. Ha a 146 km/h-s sebességet is átlépte volna, akkor automatikusan elveszí­tette volna a jogosí­tványát.

„Nagyon sajnálom, ez nem jellemző rám. Gyorsan hajtani csak a versenypályákon szabad." - idézte Schumachert a Bild.

A Renault menedzsere Massát méltatja
24979Felipe%20Massa05_resize.jpg

A Renault menedzsere, Steve Nielsen kellemesen csalódott Felipe Massában, aki keményen harcol, hogy bajnoki cí­met szerezhessen. Az évad eleji nehézségeket követően a brazil pilóta összeszedte magát és négy alkalommal ünnepelhetett a dobogó legmagasabb fokán. "Nem gondoltam volna, hogy Felipe Massa képes lesz maga mögött hagyni Kimi Rí­í‚¤ikkönent. A Magyar Nagydí­jon is értékes pontokat vett volna el tőle, ha nem füstöl el a motor." í¢?í¢?? vélekedik a szakember.

Mí­g Massa a bajnoki cí­mért, a Renault a konstruktőri negyedik helyezésért harcol. A csapat Spában csökkentené a lemaradását. "Az autónk minden helyszí­nen jól üzemel, és Fernando nagyon szereti ezt a pályát. Mint mindig, most is mindent belead. í­??gy gondolom, hogy jó eredményt érhetünk el."

A csapat minden versenyre kisebb újí­tásokkal készül, mí­g Szingapúrban nagyobb módosí­tásokat végeznek az autón, hogy előnyre tehessenek szert.

Massa: a Ferrari Spa-Francorchamps-ban is versenyképes lesz
f1-2008-tes-xp-5021.jpg

Felipe Massa bizakodó, hogy a Ferrari el tudja kerülni az újabb motorhibákat, valamint, hogy a megbí­zhatóság nem áll a bajnoki cí­mszerzés útjába. A brazil pilóta még soha nem nyert Belgiumban, í­gy a hétvégén ezen változtatni akar. "Tavaly második lettem, korábban pedig a negyedik pozí­cióban értem célba a Sauberrel. Akárcsak a többiek, én is úgy gondolom, hogy ez az egyik legjobb pálya a versenynaptárban. Bí­zom benne, hogy a Ferrari idén is kettős győzelmet tud szerezni. Az autóm elég jó ahhoz, hogy a McLarenek előtt végezzek. Kimit szeretném megelőzni, de nem lesz egyszerű, mert ő mindig jó ezen a pályán."

A brazil pilóta elmondta, hogy egy esetleges esős versenytől sem tart. "A Ferrarinál mindenre fel vagyunk készülve. Arra is, hogy a pálya egyik részén esni fog, a másikon nem."

Mivel a pálya hosszú és kí­mélni kell a motorokat, a Ferrari várhatóan csak kevés kört teljesí­t majd a szombati szabadedzésen. A pálya és a boxutca hossza megnehezí­ti a stratégia kidolgozását. "Plusz egy körre való benzin nagyban befolyásolja a köridőt. Itt nagyon fontos lesz, hogy ki mikor áll ki a boxba. Ahhoz, hogy jó eredményt érj el a tehetség mellett a jó autó is fontos. Már nagyon várom, hogy pályára léphessek."

Hát remélem öszeszeszedi magát de szerintem azis benn lehet a pakliba hogy most kimondatlanul is de inkább massát tolják

Kimi Rí­í‚¤ikkönen: tudtam hogy nehéz lesz, de nem adom fel
25009Kimi%20Raikkonen06_resize.jpg

Kimi Rí­í‚¤ikkönen az elmúlt futamokon komoly kritikát kapott, és sokan leí­rták már a cí­mvédőt. A Turun Sanomat szerkesztője, Heikki Kulta felkereste honfitársát, hogy arról érdeklődjön, ő miképp vélekedik a helyzetről. "Tudjuk, hogy mi az oka annak, hogy Felipe jobban boldogul az időmérőn, és miért tud többet kihozni az autóból. Nem tudom eltalálni azokat a beállí­tásokat, amelyekkel a gép tökéletesen üzemel. De a monzai teszten egy lépéssel közelebb kerültünk a megoldáshoz. Ha minden összejön, újra nyerni fogok." í¢?í¢?? jelentette ki Rí­í‚¤ikkönen.

"Az autó nem egészen olyan, mint szeretném, de ez tavaly több helyszí­nen is í­gy volt. De aprólékos munkával sikerült javí­tani. Biztos, hogy idén is sikerül."

"Nem tagadom, hogy az elmúlt két futamon Felipe gyorsabb volt, de ez megváltozik, amint jól fogom érezni magam az autómban. Leginkább az időmérőn kell javí­tanom, mert a hatodik rajtpozí­cióból nem sokat lehet elérni manapság. Mialatt az élen állók ellépnek, beragadsz a többiek mögött."

A megfutamodás nem jellemző Rí­í‚¤ikkönenre. "Sokan azt mondják, hogy ez egy nehéz évad nekem. Ez í­gy is van, de nem is számoltam mással. Tudtam, hogy elejétől a végéig kemény csata lesz. Még hatvan pont szerezhető. A valenciai kiesés nem tette könnyebbé a helyzetemet, de nem is dőlt össze a világ. Nem adom fel. Nem vagyok feladós tí­pus."

Kubica szerint Massa nyeri a világbajnoki cí­met idén
82157153_1000.jpg

Robert Kubica ha pénzben fogadna arra, hogy ki is nyeri a 2008-as világbajnoki cí­met, akkor egészen biztosan a ferraris Felipe Massa győzelmére fogadna. A pilóta szerint a brazil az utóbbi időben kiválóan dolgozik a versenyhétvégéken. Massát a két héttel ezelőtti Európa Nagydí­jon is elsőként intették le, a brazil rajt-cél győzelmet aratott a kikötővárosban, ami idei negyedik győzelme volt egyben. A pontversenyben hat futammal az idény vége előtt pedig a második helyen áll a mclarenes Lewis Hamilton mögött, hátránya mindössze hat pont a brittel szemben.
A brazil, akinek nem indult jól a szezonja, nem titkolja, igyekszik mindent megtenni annak érdekében, hogy megszerezze első bajnoki trófeáját, amire versenytársa, Kubica szerint meg is van minden esélye. A lengyel is nyerhet idén, ám nála Massa a favorit, adta hí­rül az autosport.com.

"Az év elején azt mondtam, hogy Massára tenném fel a pénzemet, és tartani is fogom magam ehhez. Minden az autó teljesí­tményén múlik, és azon, hogy melyik pálya fekszik majd jobban a Ferrarinak vagy a McLarennek"- mondta Kubica Spában. "Szerintem a csapattársaknak, Kiminek (Rí­í‚¤ikkönen) és Heikkinek (Kovalainen) döntő szerepük lesz. Kimi még mindig versenyben van a világbajnoki cí­mért, de Heikki már nem igazán, ezért jelenthet némi előnyt, hogy néha segí­t Lewisnak."

"Azt hiszem, hogy sok ember nem veszi észre, hogy nagyon jó munkát végez"- folytatta a BMW-s Massa dicséretét. "Sokan még mindig arra gondolnak, amikor kicsúszott, és ha egyszer valakinek kész véleménye van, akkor azon nehéz változtatni. Szerintem a múltban követett el sok hibát, és a szezon elején is. Az utóbbi időben azonban valóban nagyon jól dolgozik. Nagyon gyors, a kvalifikáción és a versenyeken is megbí­zhatóan teljesí­t, ezért szerintem minden adott ahhoz, hogy a világbajnoki cí­mért harcoljon, és talán nyerni is fog."

Kubica ezt követően azzal folytatta, hogy szerinte a brazil az elmúlt pár évben rengeteget fejlődött, amit azoknak is észre kellene vennie, akik nem tartják jó pilótának a brazilt.

"Az elmúlt hat-hét futamon nagyon jól teljesí­tett és Kiminek problémát okozni nem könnyű dolog. ??킐 azonban megcsinálta. Oké, néhány versenyen Kimi gyorsabb, de újabban Felipe gyakrabban van előtte elég nagy különbséggel"- vélte a lengyel.

A Ferrari állí­tja, nem lesz több motorhiba az idei szezonban
82536106_1000.jpg

A Ferrari a többi Forma-1-es csapattal együtt részt vett a múlt heti háromnapos monzai teszten, amely a Belga és az Olasz Nagydí­jakra való felkészülést volt hivatott segí­teni. A gyakorláson a csapat a Magyarországon és Valenciában tapasztalt motorproblémákat is igyekezett megoldani, és állí­tásuk szerint a jövőben nem fordul elő hasonló eset. A maranellóiak hivatalos internetes oldalán megjelent beszámoló szerint Monzában az istálló megbí­zhatósági kérdésekre, vagyis az erőforrásokat érintő meghibásodások kiküszöbölésére is rengeteg időt fordí­tott, de emellett néhány aerodinamikai és mechanikai újdonságot is kipróbált, amelyeket be is vetnek Spa-Francorchamps-ban.
A Ferrari mindemellett arról is tájékoztatott honlapján, hogy a motorfronton elvégzett tesztek kedvező eredménnyel zárultak, miután a pilóták hosszú etapokat tettek meg az erőforrásokat érintő probléma nélkül Monzában. A maranellóiak kiterjesztették a vizsgálatokat a Force India és a Toro Rosso autóiba épí­tett erőforrásokra is, de a két csapat esetében sem szembesült megoldásra váró problémával.

Marenellóban biztosak abban is, hogy a Felipe Massa esetében a Hungaroringen, Kimi Rí­í‚¤ikkönennél pedig Valenciában tapasztalt hajtórúd-törések sem fognak megismétlődni többé. A csapat azért ennyire biztos utóbbiban, mert a saját motorrészlegén belül és egy külső szállí­tónál, a Panklnál is keményen dolgoztak annak érdekében, hogy megoldják a problémát.

Hideget és esőt jósolnak a Belga Nagydí­jra
highres_00000401121093_1000.jpg

A legfrissebb meteorológiai jelentések szerint a Monacói és a Brit Nagydí­jak után a hétvégén Belgiumban is szakadhat az eső, az időjósok ugyanis azt állí­tják, hogy több mint ötven százalék az esély a csapadékra. Már szerdán is esős idő fogadta a pályára érkezőket, ami az Ardennek-hegységben fekvő aszfaltcsí­k esetében egy cseppet sem meglepő. Jelentős mennyiségű csapadékra pedig az elkövetkezendő néhány napban, í­gy vasárnap is számí­tani kell.
Az átlagos hőmérséklet 16 Celsius fok körül alakul majd, és nagy valószí­nűséggel csak kevéssel emelkedik az utóbbi érték fölé a hőmérséklet. Emellett záporok is bármikor kialakulhatnak a térségben. A BMW Sauber versenyzője, Robert Kubica el is mondta, hogy a spái hétvégén az időjárás fontos szerephez juthat, mí­g a ferraris Felipe Massa a következőkkel kommentálta a meteorológusok előrejelzését: "Néha Spában az esőhöz köd is társul, és ez nagyon megnehezí­ti a látási viszonyokat, vezetni pedig nem túl kényelmes ilyen időben."

Rí­í‚¤ikkönen 10 millió euróért vásárolt luxusjachtot
49899_080003eur_1000.jpg

Kimi Rí­í‚¤ikkönen állí­tólag 10 millió euróért vett magának és feleségének egy luxusjachtot, miután még az előző szezon elején vásárolt hajója nemrégiben zátonyra futott és összetört. Spanyol lapértesülésre hivatkozva az f1-live.com arról számolt be, hogy a finn világbajnok egy 33 méter hosszú jacht tulajdonosa lett, amelynek belsejét a Ferrari pilótájának és feleségének igényei szerint alakí­tották ki. Ennek megfelelően a hajón négy kabin van, amelyek mindegyikéhez tartozik fürdőszoba is, a fedélzeten pedig egy jacuzzi is található.
Az utóbbi időben sokat kritizált versenyző egyébként még a 2007-es idény elején vásárolt egy 22 méter hosszú jachtot, ám az a finn sajtó állí­tása szerint nemrégiben zátonyra futott és súlyosan megrongálódott.

eső Belgiumban... lol nah az egy érdekes futam lesz... :Dott van 1-2 ví­zátfolyás ami igencsak mókás futamot idézhet elő... :D

Ez a bivaj nyerte az idöméröt talán holnap hoszutávon jobb lesz :Da vas :D

nah ennek a futamnak akkor lesz vége számomra ha kijön a vizsgálat eredménye... de számomra Lajos egyértelműen büdös, és még ??킐 mondja hogy Kimi nem volt vele fair...

szerintem egyáltalán nem bünös miért lenne bünös nem értem

Tavaly az állás 5 futammal a vége előtt ...

• Lewis Hamilton 84
  • Fernando Alonso 79
  • Felipe Massa 69
  • Kimi Rí­í‚¤ikkonen 68
Még nem kell temetni Kimit! :D

nekem mindegy csak ne meclaren nyerjen :D

Hamilton nem örülhet önfeledten a győzelemnek
A Ferrari panaszt emelt a versenybí­róságnál Lewis Hamilton ellen, í­gy vizsgálat indult a Belga Nagydí­j győztese ellen. Az olasz csapat úgy véli, hogy a 42. körben Hamilton szabálytalanul előzött. Hamilton a Buszmegálló sikánnál került finn riválisa elé, majd visszaengedte, de a következő kanyarban sikeresen kifékezte. A Ferrari azt kifogásolta, hogy Hamilton nem adott elegendő előnyt Rí­í‚¤ikkönennek. A várható következmények között időbüntetés szerepel.

Felipe Massa nyert, Lewis Hamiltont megbüntették

A vasárnap délutáni Belga Nagydí­j leintését követően a versenybí­róság úgy döntött, hogy 25 másodperces büntetéssel sújtja a pályán diadalmaskodó Lewis Hamiltont, miután az utolsó előtti körben Kimi Rí­í‚¤ikkönnennel küzdve levágott egy sikánt.
Az angol ugyan azonnal visszaengedte maga elé a finnt, ám szinte rögtön meg is előzte, a versenybí­róság végül egy boxutca-áthajtásos büntetéssel sújtotta, ami azt jelenti, hogy 25 másodpercet hozzáadtak az idejéhez. Ezzel pedig Hamilton végül a harmadik helyen zárta a versenyt.

A futamot í­gy a brazil Felipe Massa nyerte meg, a második helyen pedig az a Nick Heidfeld végzett, aki az utolsó két körre átmeneti gumikat vett fel a boxban, és öt autót előzött meg.

Massa nyert, Hamilton harmadik Spában

2008. szeptember 7., vasárnap 18:25 | Frissí­tve: 8 perce
A Belga GP után büntették a pályán győztes angolt egy kanyar levágása miatt: 25 másodpercet adtak végeredményéhez. í­í‚gy nyolc helyett csak két ponttal vezeti a világbajnokságot.

massaham240.jpg

Felipe Massa nyerte a Belga Nagydí­jat, miután a versenybí­rák a leintés után megbüntették a pályán győztes Lewis Hamiltont: eredményéhez 25 másodpercet hozzáadtak, mert levágta a lassí­tót két körrel a vége előtt.A 42. kör végén Hamilton Raikkönen mellett ért a kanyarba, előrébb volt, de a külső í­ven. Azt nyilatkozta, a világbajnok a fűre szorí­totta őt, ezért inkább a menekülőutat választotta, hogy elkerülje a nagyobb ütközést. Az autók összeértek, Hamilton egyenesen hajtott, a finn elé került.
A célegyenesben visszaengedte maga elé, majd az első kanyarban újra megelőzte, immár az aszfalton.
Az autosport.com szerint a versenybí­rák előző manőverét viszont szabálytalannak minősí­tették, visszamenőleg áthaladó bbüntetést kapott, de mivel ez nem teljesí­thető, az ennek megfelelő 25 másodpercet adták időeredményéhez.Massa í­gy győzött, a második Nick Heidfeld, a harmadik Lewis Hamilton lett. Az angol í­gy mindössze két ponttal vezeti a világbajnokságot a brazil előtt, a később kicsúszott Raikkönen hátránya 19 pont.

ez most komoly?

alap! index.hu-n is fent van!

Originally posted by Zozi;29855
Tavaly az állás 5 futammal a vége előtt ...

• Lewis Hamilton 84 ??í‚ 
  • Fernando Alonso 79 ??í‚ 
  • Felipe Massa 69 ??í‚ 
  • Kimi Rí­í‚¤ikkonen 68
Még nem kell temetni Kimit! :D

Itt viszont annyi a külömbség, hogy 1 pontal volt kevesebb neki mint Massanak, most meg 17-el, és sztem ha lesz olyan helyzet, hogy 1-2, nem fogják hagyni nyerni :puke::poo:

szerintem sem bár attol füg hol van hamilton

Ez nemis kérdés énis örülök neki :D

Én nem, én annak örültem volna, ha Kimi kimegy interekért 2 körrel a vége előtt, de hát í­gy sikerült.

Raikonnen nem helpel !!!

Rí­í‚¤ikkönen egyelőre nem akar beállni hátvédnek a brazil mögé:

"Nem tőlem függ, hogy Felipe nyer vagy nem. Továbbra is a legjobbat akarom kihozni magamból, és majd meglátjuk, az mire lesz elég. Megpróbálok versenyeket nyerni, és meglátjuk, mi lesz."

Forrás : F1hí­rek.hu

hátaddig neis segitse amig nem biztos hogy világbí­jnoki esélyei vanak massának tavaly massa is csak az utsó futamon "engedte " maga elé egy jólkiszámolt boxkiállás alatt :D

Fellebezett a Meclaren :DÉrdekes Kimit 2005 ben ugyanezért büntették :D

Vissza
Top Alul