P
pityu7236
Vendég
Hozzávalók: Vöröshagyma egy jó nagy fej, vagy két közepes, fokhagyma 2 gerezd, ha kicsi akkor abból is inkább 3-4. Ha ez meg van pucolva akkor én húsdarálón ledarálom, egyszerűbb mint összevágni és a kezedet elvágni
Egy jó nagy lábosba, vagy fazékba kb. egy fél evőkanál zsírt rakok, abba bele rakom a ledarált hagymákat. Oda rakom főzni, de mindig ahogy párolog a leve öntök egy kis vizet hozzá, ne ragadjon le. Ezt én jól elszoktam főzni, de ki hogy szereti. Ha már elég pépes az állaga akkor, lehúzom a tűzről, és felfűszerezem meg belerakok mindent. Lisztet egy picit belehintünk kb. 1 dk., pirospaprika 2-3 mokkáskanál, elkeverjűk jó gyorsan ne legyen csomós. Azután mehet a bab ki milyet szeret egy 250g de lehet több is. A tejföl is és így nem lesz csomós így megkeverve jó alaposan. A tejföl 175g. 20%-at szoktam használni. Ha ez megvan felengedjük vízzel majdnem tele a fazekat, vagy lábost közben kevergetjük. Lehet sózni kb. 3 mokkás kanál, borsozni egy fél mokkás kanál, delikát vagy vegeta 1 mokkás kanál, ecetet ha 20%-os az is mehet csak egy centiliter épp hogy, én szoktam babérlrvelet is rakni 3 levél, egy pici fűszerköményt is lehet rakni. Hú ha ez megvan mehet a tűzre vissza felforr, vissza veszem a gázt, mert kifut a bableves
És mindenki olyan finomságot tesz bele amit szeret. Füstölt főtt tarját, vagy füstölt akármilyen szalonnát, füstölt kolbász, füstölt csülök és ami szem szájnak ingere.
Ezek így összefőnek és kész is vagyunk, egy pici cukrot is lehet bele rakni és egy kis erőspaprikát aki szereti. És akkor jó étvágyat kívánok mindenkinek.