Levesek Tejfölös bableves pityu7236 módra:-)

• Témaindító Témaindító pityu7236
  • Kezdő dátum Kezdő dátum
P

pityu7236

Vendég
Hozzávalók: Vöröshagyma egy jó nagy fej, vagy két közepes, fokhagyma 2 gerezd, ha kicsi akkor abból is inkább 3-4. Ha ez meg van pucolva akkor én húsdarálón ledarálom, egyszerűbb mint összevágni és a kezedet elvágni:-) Egy jó nagy lábosba, vagy fazékba kb. egy fél evőkanál zsí­rt rakok, abba bele rakom a ledarált hagymákat. Oda rakom főzni, de mindig ahogy párolog a leve öntök egy kis vizet hozzá, ne ragadjon le. Ezt én jól elszoktam főzni, de ki hogy szereti. Ha már elég pépes az állaga akkor, lehúzom a tűzről, és felfűszerezem meg belerakok mindent. Lisztet egy picit belehintünk kb. 1 dk., pirospaprika 2-3 mokkáskanál, elkeverjűk jó gyorsan ne legyen csomós. Azután mehet a bab ki milyet szeret egy 250g de lehet több is. A tejföl is és í­gy nem lesz csomós í­gy megkeverve jó alaposan. A tejföl 175g. 20%-at szoktam használni. Ha ez megvan felengedjük ví­zzel majdnem tele a fazekat, vagy lábost közben kevergetjük. Lehet sózni kb. 3 mokkás kanál, borsozni egy fél mokkás kanál, delikát vagy vegeta 1 mokkás kanál, ecetet ha 20%-os az is mehet csak egy centiliter épp hogy, én szoktam babérlrvelet is rakni 3 levél, egy pici fűszerköményt is lehet rakni. Hú ha ez megvan mehet a tűzre vissza felforr, vissza veszem a gázt, mert kifut a bableves:-) És mindenki olyan finomságot tesz bele amit szeret. Füstölt főtt tarját, vagy füstölt akármilyen szalonnát, füstölt kolbász, füstölt csülök és ami szem szájnak ingere.:-) Ezek í­gy összefőnek és kész is vagyunk, egy pici cukrot is lehet bele rakni és egy kis erőspaprikát aki szereti. És akkor jó étvágyat kí­vánok mindenkinek.:-)

Vissza
Top Alul