Te mivel véded a számítógéped?

Te mivel véded a számí­Ã‚­tógéped?

Még jó hogy én annyira nem vágom ezt a témát mikor telepitette Biggie testvére akkor rádobta a Nod-ot mega spywert de nincs semmi gondom vele :Dgyorsan leis kopogom

Jaja egyetértek George-al :) Nem kell túlzásokba esni. És ez a párosí­tás nem is fogja le a géped 50%-át. Kis erőforrással beérik és mégis nagy biztonságot adnak :)

Jut eszembe frissí­tem is az avastom :)

Nos nehogy azt hidd, hogy nem próbálkoztunk leszedni! Próbáltuk csökkentett módban az ő AVG-jével és NOD32-vel is, mindkető talált különböző dolgokat a trójaitól a rootkiten át meg 1-2 kémet. Szépen kií­rta például a NOD a törlést majd újrainditás után ugyanúgy előjött. Próbáltuk online scannerekkel is. volt ami talált volt ami nem, de í­rtás és újrainditás után ugyanúgy jelentkezett a gond! Próbáltuk 1-2 rootkit í­rtóval. A Panda talált is, de nem bí­rt vele. Ezek után persze kiszedtük a gépéből a vinyót és betettük az enyémbe, de én sem bí­rtam semmivel sem leszedni! Ja és nem spyware terminatorral hanem spyware dokival és counter spy-al próbáltam legyilkolni a dögöket, amik lényegesen jobb kémí­rtók a terminátornál de nem bí­rták legyilkolni. Azok után pedig mivel teljes biztonságban érezte magát és nem volt megfelelő a védelme, nem volt se partició mentése, se pedig a dokumentumairól biztonsági másolat! í­??gyhogy jöttek az átalvatlan éjszakák.
Tehát összeségében a következökkel próbáltam: AVG antivirus, NOD32 csökkentett mód, AVAST boot idejű keresés, Kaspersky Antivirus, E-Trust on-line scanner, Bitdefender on-line scanner, Spyware doki, Counter Spy, Panda Antirootkit, AVG antirootkit, Mcaffe Antirootkit.

igen de nem figyeltél a lényegre :)

1 Windows telepí­tés windows cserével NEM format C-vel.

2 Lementeni a gépedre a vinyójáról azokat az adatokat ami kell neki nagyon, fomat, és vissza a cuccokat :)

Adat megmentve és 90%-os siker :)

Ezt a Windows telepí­tése Windows cserével és nem format c-vel, akkor nem értem. Én ezt eddig rendszerpartició mentéssel csináltam, amit az elöző hozzászólásomban í­rtam is. Például Norton Ghostal készí­tek egy .GHO kiterjesztésü képfájlt a rendszerparticióról melyet a későbbiekben bármikor visszaállí­thatok. De mivel teljes biztonságban érezte magát, nem volt se megfelelő védelme, se mentése. Azt pedig én erősen kétlem, hogy egy ilyen esetben ezeket a dokumentumokat átmenteve és újratelepí­tés után visszamásolva müködnének. Mondjuk ez eszembe sem jutott. Erről a windows cseréről í­rnál egy kicsit bővebben, hogy én is megértsem!

A windows telepí­tésekor bootolásos módszernél ki í­rja a lehetőségeket hogy mit csináljon, frissí­tse a windowst (ez csak helyreállí­tja ha valamit elrontottál benne...) windows cserével (ez kell nekünk, ez esetben a a régi windows mappáját és minden hozzátartozót töröl í­gy dokumentumokat is... ennyi a hátrány de minden mást meg hagy ami a merevlemezen van. Vagy van olyan lehetőség hogy a kiválasztott vinyón másik mappát csináljon a windows-nak (pl. windows2), ez esetben a régi windows is megmarad. De nem érdemes í­gy telepí­teni mert í­gy a wí­rusok is meg maradnak bár még nem aktiválódtak...

A lényeg hogy tedd be a windows cd-t bootolj róla és nézd a lehetőségeket...
őreg hiba szerintem hogy mindenki csak formázással telepí­t... Néha a nélkül is teljesen használhatóvá válik a gép. És csak azokat veszted el amiket a dokumentumoknál tárolsz. Ami az én esetemben: letöltések, Beérkezett fájlok(msn), Program/játék mentések beállí­tások.
Ezek egyáltalán nem nagy veszteség mert minden általam készí­tett cuccokat külön mappákban tárolom a C-n.
Ha a telepí­tett program nem fut akkor újratelepí­tem, hisz a fontosabb programok telepí­tői meg vannak a gépen/dvd-n.
Játszani meg nem játszok í­gy azzal nem aggódok :)

A képfájlos partí­ció mentést nem próbáltam. Szerintem sokkal jobb egy friss windowst telepí­teni SP3-al integrálva :)

Jah és még egy kis fontos info a tapasztalataim alapján hogy meik mappákra kell oda figyelnünk ví­ros/kémprogi esetén:
Documents and Settings
System Volume Information
Windows
Windows/system32

Továbbá hogy a Program files-ben csak mi általunk telepí­tett programok legyenek. Sok ví­ros programnak álcázza magát.

A wí­rusos fájlok álltalában dll és exe de ha rávisszük az egeret akkor nem kapunk róluk infót hogy kifija borja. í­í‚gy a Cég: résznél nem olvasható semmi...

Már volt rá példa hogy ezek alapján rátaláltam egy ví­rusra amit az avast nem ismert fel... És én könnyedén letöröltem miután a fojamatoknál kilőttem...

Igazán köszönöm a részletes válaszodat! Telepí­tettem már pár windows-t, de bizisten ezt még nem alkalmaztam. Alkalom adtán ez is bevethető taktika. Egyébként ajánlom figyelmedbe ezt a komplett rendszer partició mentést! Én a Norton Ghost-ot használom, de természetesen vannak még hasonló programok a palettán, köztük ingyenes is. A lényeg: felrakod a friss windows-odat, az összes általad használt kedvenc szoftveredet(office, rendszerkarbantartók stb.), majd beállitod a hálozatot és egyebeket és készí­tesz az egészről egy rendszerpartició mentést melyet ha bármilyen gond van akkor percek alatt vissza állí­tasz. Az én esetemben kb 4perc! alatt vissza rakom a rendszert a biztonsági progik és 1-2 sürün frissitett progim nélkül, mert ezeket sűrűn cserélgetem illetve frissitgetem, és használható a rendszer! Nekem ez vált be, ezért merem ajánlani másnak is! Ja és friss windows-al csináltam Windows XP Professional SP3 Eternity V2-el! De éppen most akarok tesztelni egy másik XP SP3-as rendszert a neve: Windows XP Extended Edition Codename Daytona Final 2008. Természetesen magyar nyelvű és SP3-al integrálva ez is!

Igen sok olyan fájl van, amit azért Avast se ismer fel (frissí­tett), ezek pedig általában a C meghajtón vagy Program Files-ben vannak, ahogy Fáraó is í­rta .exe vagy .dll formátumban!

symantec antivirus. de lehet felrakom az adawaret ( nem tom mi a pontos neve csak tudom hogy van ilyen progi itthon :) )

Juventus! Köszi jól hangzik, majd egyszer alkalom adtán lehet csinálok egy ilyet :)
Bár nekem nem jó mert ki tudja mikor lesz új vga esetleg alaplap... (nem mintha sűrűn vennék... :D)

BaLiG! Az általad emlí­tett Adaware, csak egy klm progi program, ingyenes verziók közt az egyik legjobb. De ez NEM ví­rusí­rtó!

tudom de jo spájverekre monyuk symantec elvileg azt is gyakja

Nod32 ( de nem tudom melyik verzio :D) + Spyware Terminator meg xp alap tűzfala

Fáraó! Nincs mit! Valóban jó megoldás! Ja ha megesik a csere akkor nem frankó tényleg, de utána érdemes megcsinálni, mert könnyű bármikor visszarakni ha gond van!

szerencsére nekem mostanában nem szokott baj lenni, í­gy nem is bántom... :)
kop kop kop

Kaspersky Internet Security 7.0.0.125. Magyarositva persze. És Spyboot Searc & Destroy + Troyan Remover. És hetente futtatok egy kis takaritást a Ccleanerrel. Enyi.

vmi kis avast al mással nemigen..de nincs probléma vele :D:D

Csakis NOD32. Mióta felraktam még nem kellett újratennem a rendszert.

Nod32 + Spyware Doctor

ZoneAlarm Security Suite 8.0.020.000.

Foggal körömmel....nem amúgy Routeres tűzfal,windows tűzfal,meg aVast

Ad-Watch, ProtectX, Acronis. Semmi más, és nem is kell, í­gy megy régóta.

most tettem fel a nodot és jónak bizonyul. az elödje nem talált meg vmit amit ez igen.

ESS 3 majd júniustól ESS 4. Ez tűzfalat és kémprogram ellenes modult is tartalmaz. Ezen kí­vül SpywareBlaster-t, vm. Advanced SystemCare Pro-t használok.
Nekem ennyi elég.

NOD32 simán!

Legális NOD32!

Én a gépem kikapcsolt tűzfallal és szintén off állapotú avast-al védem.
Eddig bevált és ajánlom mindenkinek.

Tehát akkor semmivel :)

Az elég érdekes lehet.Én is Avastot+tűzfalat használok.A múltkor újraraktam a gépet és elfelejtettem ví­rusí­rtót feltenni.:S Pillanatok alatt megtelt a gép trójaiakkal pedig nem is néztem "olyan" oldalakat. :D
A tűzfal pedig be volt kapcsolva.

NOD 32 ez a legjobb jelenleg

Én jelenleg AVG 8.5 igyenessel védem a masinát...és bevált. Nekem a Noddal rengeteg negatí­v tapasztalatom volt. Előtte Kaspersky volt azt is szerettem, csak nem bí­rtam mindig kódot kerí­teni hozzá :sad:

Vissza
Top Alul