Te mivel véded a számíÂÂtógéped?
A windows telepítésekor bootolásos módszernél ki írja a lehetőségeket hogy mit csináljon, frissítse a windowst (ez csak helyreállítja ha valamit elrontottál benne...) windows cserével (ez kell nekünk, ez esetben a a régi windows mappáját és minden hozzátartozót töröl így dokumentumokat is... ennyi a hátrány de minden mást meg hagy ami a merevlemezen van. Vagy van olyan lehetőség hogy a kiválasztott vinyón másik mappát csináljon a windows-nak (pl. windows2), ez esetben a régi windows is megmarad. De nem érdemes így telepíteni mert így a wírusok is meg maradnak bár még nem aktiválódtak...
A lényeg hogy tedd be a windows cd-t bootolj róla és nézd a lehetőségeket...
őreg hiba szerintem hogy mindenki csak formázással telepít... Néha a nélkül is teljesen használhatóvá válik a gép. És csak azokat veszted el amiket a dokumentumoknál tárolsz. Ami az én esetemben: letöltések, Beérkezett fájlok(msn), Program/játék mentések beállítások.
Ezek egyáltalán nem nagy veszteség mert minden általam készített cuccokat külön mappákban tárolom a C-n.
Ha a telepített program nem fut akkor újratelepítem, hisz a fontosabb programok telepítői meg vannak a gépen/dvd-n.
Játszani meg nem játszok így azzal nem aggódok
A képfájlos partíció mentést nem próbáltam. Szerintem sokkal jobb egy friss windowst telepíteni SP3-al integrálva
Jah és még egy kis fontos info a tapasztalataim alapján hogy meik mappákra kell oda figyelnünk víros/kémprogi esetén:
Documents and Settings
System Volume Information
Windows
Windows/system32
Továbbá hogy a Program files-ben csak mi általunk telepített programok legyenek. Sok víros programnak álcázza magát.
A wírusos fájlok álltalában dll és exe de ha rávisszük az egeret akkor nem kapunk róluk infót hogy kifija borja. íí‚Âgy a Cég: résznél nem olvasható semmi...
Már volt rá példa hogy ezek alapján rátaláltam egy vírusra amit az avast nem ismert fel... És én könnyedén letöröltem miután a fojamatoknál kilőttem...