K
kneifela
Vendég
Hozzávalók 5 személyre:
1/2 kg tehéntúró, 50 dkg liszt, 5 tojás, 2 teáskanál só, 1 nagy pohár tejföl, kb 25 dkg bacon (vagy felesben bacon és mangalica szalonna), 1 jó nagy fej hagyma.
Elkészítés:
A túrót törjük át villával vagy krumplinyomóval, keverjük hozzá a lisztet, tojást, sót és annyi vizet, hogy galuska sűrűségű tésztát kapjunk.
Lobogó vízbe nokedliszaggatóval galuskát szaggatunk.
Közben a felkockázott szalonnát kisütjük, kiszedjük a pörcöt, és a zsírján megdinszteljük a felkockázott hagymát.
A galuskát tűzálló tálba szedjük, majd az egészet jól összeforgatjuk a hagymás zsírral és a szalonnapörccel. (1-2 kanálnyi szalonnapörcöt hagyhatunk a tetejére) Megkenjük a tetejét a tejföllel, rászórjuk a félretett szalonnapörcöt és hideg sütőbe tesszük. Kb 200 fokig melegítjük, majd még 10-15 percig sütjük, hogy a tejföl megsüljön. Csak frissen finom.
1/2 kg tehéntúró, 50 dkg liszt, 5 tojás, 2 teáskanál só, 1 nagy pohár tejföl, kb 25 dkg bacon (vagy felesben bacon és mangalica szalonna), 1 jó nagy fej hagyma.
Elkészítés:
A túrót törjük át villával vagy krumplinyomóval, keverjük hozzá a lisztet, tojást, sót és annyi vizet, hogy galuska sűrűségű tésztát kapjunk.
Lobogó vízbe nokedliszaggatóval galuskát szaggatunk.
Közben a felkockázott szalonnát kisütjük, kiszedjük a pörcöt, és a zsírján megdinszteljük a felkockázott hagymát.
A galuskát tűzálló tálba szedjük, majd az egészet jól összeforgatjuk a hagymás zsírral és a szalonnapörccel. (1-2 kanálnyi szalonnapörcöt hagyhatunk a tetejére) Megkenjük a tetejét a tejföllel, rászórjuk a félretett szalonnapörcöt és hideg sütőbe tesszük. Kb 200 fokig melegítjük, majd még 10-15 percig sütjük, hogy a tejföl megsüljön. Csak frissen finom.