mocika92
VIP
- Csatlakozás
- 2016.08.07.
- Üzenetek
- 129
- Reakció pontszám
- 1
- Pontok
- 16
- Kor
- 31
Töltött Burgonya recept
ELKÉSZ?ÂTÉS NEHÉZSÉGE : Könnyű
ELKÉSZ?ÂTÉS IDEJE : 1 óra
SÜTÉSI H?ÂFOK : 200í‚°C
??SSZETEV?ÂK :
- 6 közepes méretű burgonya
- 1 db tojás
- 50g vaj
- Kevés parmezán (20g) ( Vagy ha ez nincs, akkor bármely krémsajt megfelel )
- Só
- Bors
- Petrezselyem
- 1 bögre kukorica dara ( 250ml )
- 20dkg gépsonka
- 30dkg trappista sajt (vagy 80-10db lapkasajt)
ELKÉSZ?ÂTÉS :
A burgonyát megpucoljuk, és puhára főzzük.
Ha elkészült, egy nagyobb tányérba beletesszük ( víz nélkül ) s egy villával összenyomkodjuk.
Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
Beletesszük a parmezánt, a tojást, vajat és a petrezselymet.
??sszekeverjük, szépen egyenletesre.
Beletesszük a kukorica darát és ismét elkeverjük.
Ezt a pacát rátesszük egy zsírpapírra, téglalap alakúra formázzuk. Nagyjából 1 centi vastagra.
Az így kapott tésztára rátesszük a felvágottat, majd a sajtot. A sajtot jobb reszelve, mert így mindenhova jut.
Ha ez kész, a tésztát a "töltelékkel" együtt felgöngyöljük henger alakban a zsírpapír segítségével.
Rátekerjük a zsírpapírt, a két végét benyomjuk, s előmelegített, 180-200í‚°C-os sütőben egy óráig sütjük.
Akinek jobb a sütője, mint az enyém, az kevesebb ideig is sütheti.
Ha elkészült, érdemes megvárni, míg kihűl, így könnyen szeletelhető lesz.
Jó étvágyat kívánok!
ELKÉSZ?ÂTÉS NEHÉZSÉGE : Könnyű
ELKÉSZ?ÂTÉS IDEJE : 1 óra
SÜTÉSI H?ÂFOK : 200í‚°C
??SSZETEV?ÂK :
- 6 közepes méretű burgonya
- 1 db tojás
- 50g vaj
- Kevés parmezán (20g) ( Vagy ha ez nincs, akkor bármely krémsajt megfelel )
- Só
- Bors
- Petrezselyem
- 1 bögre kukorica dara ( 250ml )
- 20dkg gépsonka
- 30dkg trappista sajt (vagy 80-10db lapkasajt)
ELKÉSZ?ÂTÉS :
A burgonyát megpucoljuk, és puhára főzzük.
Ha elkészült, egy nagyobb tányérba beletesszük ( víz nélkül ) s egy villával összenyomkodjuk.
Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
Beletesszük a parmezánt, a tojást, vajat és a petrezselymet.
??sszekeverjük, szépen egyenletesre.
Beletesszük a kukorica darát és ismét elkeverjük.
Ezt a pacát rátesszük egy zsírpapírra, téglalap alakúra formázzuk. Nagyjából 1 centi vastagra.
Az így kapott tésztára rátesszük a felvágottat, majd a sajtot. A sajtot jobb reszelve, mert így mindenhova jut.
Ha ez kész, a tésztát a "töltelékkel" együtt felgöngyöljük henger alakban a zsírpapír segítségével.
Rátekerjük a zsírpapírt, a két végét benyomjuk, s előmelegített, 180-200í‚°C-os sütőben egy óráig sütjük.
Akinek jobb a sütője, mint az enyém, az kevesebb ideig is sütheti.
Ha elkészült, érdemes megvárni, míg kihűl, így könnyen szeletelhető lesz.
Jó étvágyat kívánok!


