szöszy
VIP

Tökkel és burgonyával rakott tepsis hús
Hozzávalók:
50 dkg sertéshús - ízlés szerint más hús is lehet
10-15 dkg szalonna
1 kg burgonya
1 nagy fej vöröshagyma
1,5 teáskanál őrölt pirospaprika
1 mokkáskanál bors
só
liszt
1 db közepes tök
1 leveskocka
fél csokor kapor
Elkészítés:
Vékony szalonnaszeletekkel kibélelünk egy jénai tálat vagy tepsit, enyhén sózott, szeletelt burgonyával és hagymakarikákkal beborítjuk, pirospaprikával meghintjük. A felszeletelt húst kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd lisztbe hempergetve kisütjük kevés zsiradékon. Ezután a burgonya tetejére fektetjük. Erre vékonyan szeletelt tököt vagy padlizsánt teszünk, végül meglocsoljuk a hús sütéséből visszamaradt zsiradékkal és a leveskockából készült levessel, megszórjuk a felaprított kaporral, és lefedve sütőben készre sütjük.