Egytálételek Tökkel és burgonyával rakott tepsis hús

szöszy

VIP
Csatlakozás
2010.02.15.
Üzenetek
101
Reakció pontszám
1
Pontok
16
Webhely
datalinkek.com
14164_tokkel-es-burgonyaval-rakott-tepsis-hus_n.jpg


Tökkel és burgonyával rakott tepsis hús

Hozzávalók:
50 dkg sertéshús - í­zlés szerint más hús is lehet
10-15 dkg szalonna
1 kg burgonya
1 nagy fej vöröshagyma
1,5 teáskanál őrölt pirospaprika
1 mokkáskanál bors

liszt
1 db közepes tök
1 leveskocka
fél csokor kapor

Elkészí­tés:
Vékony szalonnaszeletekkel kibélelünk egy jénai tálat vagy tepsit, enyhén sózott, szeletelt burgonyával és hagymakarikákkal beborí­tjuk, pirospaprikával meghintjük. A felszeletelt húst kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd lisztbe hempergetve kisütjük kevés zsiradékon. Ezután a burgonya tetejére fektetjük. Erre vékonyan szeletelt tököt vagy padlizsánt teszünk, végül meglocsoljuk a hús sütéséből visszamaradt zsiradékkal és a leveskockából készült levessel, megszórjuk a felaprí­tott kaporral, és lefedve sütőben készre sütjük.

 
Vissza
Top Alul