- Témaindító
- Admin
- #1
- Csatlakozás
- 2007.04.02.
- Üzenetek
- 1,331
- Reakció pontszám
- 244
- Díjak
- 2
- Kor
- 47
Íme egy remek recept a tökéletes gofrikhoz:
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 2 csésze liszt
- 1 evőkanál cukor
- 1 evőkanál sütőpor
- 1/2 teáskanál só
- 2 tojás
- 1 1/2 csésze tej
- 1/3 csésze olvasztott vaj
- 1 teáskanál vanília kivonat (opcionális)
- Vaj vagy olaj a gofritészta kikentéséhez
- Egy közepes méretű tálban keverd össze a lisztet, a cukrot, a sütőport és a sót.
- Egy másik tálban verd fel a tojásokat, majd add hozzá a tejet, az olvasztott vajat és a vanília kivonatot (ha használsz ilyet). Keverd jól össze.
- Fokozatosan add hozzá a nedves összetevőket a száraz keverékhez, miközben folyamatosan kevered. Keverd addig, amíg az összetevők jól elkeverednek, de ne keverd túl sokáig, csak addig, amíg a tészta homogén állagú lesz.
- Hagyd pihenni a gofritésztát legalább 10-15 percig, hogy az állagához időzzön, és a sütőpor hatással legyen a tésztára.
- Melegítsd elő a gofritészta a gofrisütőt, és kenj ki kevés vajjal vagy olajjal.
- Önts a gofritésztából a forró gofrisütőbe, amennyit a gyártói utasítások szerint ajánl. Általában 1/2 vagy 2/3 csészét szoktak javasolni.
- Süssd a gofrikat a sütő utasításai szerint, általában 3-5 percig, vagy amíg aranybarna nem lesz a külső része.
- Távolítsd el óvatosan a kész gofrikat a gofrisütőből, és folytasd a gofrik sütését a maradék tésztából.
- Tálald a friss gofrikat ízlésed szerinti feltétekkel, például gyümölcsökkel, tejszínhabbal, lekvárral, csokoládéöntettel vagy porcukorral.
Utoljára szerkesztve: