Spanyol konyha

Verocs

Power User
Csatlakozás
2008.11.28.
Üzenetek
83
Reakció pontszám
0
Pontok
6
Kor
37
Spanyol csirkés recept
* csirke
* szalonna
* bor
* 2 kisebb csirke v. 8 comb v. mell
* 10 dkg füstölt szalonna
* 1 kis fej vöröshagyma
* 2 dl fehér bor
* 1,5 dl narancslé
* só
Elkészí­tés:
Az apróra vágott szalonnát és az apróra vágott vöröshagymával együtt megpirí­tjuk.
Megforgatjuk benne a húsdarabokat, ha egész csirkét vettünk, úgy vágjuk fel, mintha paprikás csirkét akarnánk készí­teni, és a borral meg a narancslével felöntve, a húst kis lángon puhára pároljuk.
Párolás közben a húst többször kevergessük
Csak akkor sózzuk meg, ha a szalonna nem volt túlságosan sós.
 
SANGRIA

hozzávalók:
1 üveg száraz vagy félszáraz vörös bor
5-6 őszibarack
1/2 citrom vagy narancs
1 kanál cukor
jégkocka

Elkészí­tés:
A bort üvegedénybe öntjük.Meghámozzuk a citromot és a narancsot (lehet keverni is) vékonyan felszeleteljük és a borba tesszük.A barackot megmossuk,kimagozzuk és felszeletelve szintén a borba tesszük.Cukorral kissé édesí­tjük. Jégbe hűtve,jégkockákkal tálaljuk.
Jó tanács:
Némelyek magas poharakba teszik és szódával fogyasztják.Kí­sérletezhetünk vele egy pici szerecsendió hozzáadásával is.
 
Spanyol tekercs

* 50 dkg borjú- vagy marhanyakrész
* 3 uborka
* 1 tojás
* 1 kis doboz paradicsompüré
* 6 vekony szelet szalonna
* 2 ev?kanál olaj
* 1 csomó petrezselyemzöld
* só
* törött feketebors

Megdaráljuk vagy egészen apróra vágjuk a húst, sóval, törött borssal f?szerezzük, és a nyers tojással összegyúrjuk.

A nyers uborkákat beburkoljuk vele, és egészben olajon kb. 30 percig sütjük a húshengereket.
Szalonnaszeleteket fektetünk rá, leöntjük a ví­zzel hí­gí­tott paradicsompürével és még kb. 15 percig pároljuk.
Pirí­tóskenyér-darabokkal köritve, felszeletelve tálaljuk.
 
Zsenge cukkini olajban sütve


Hozzávalók:
6 zsenge cukkini
120 g finom liszt
1 liter olaj
tengerisó

Elkészí­tése:
Vágjuk le a cukkini két végét, majd hosszában vágjuk vékony csí­kokra. Sózzuk és hagyjuk egy órát állni hogy levet eresszen. Törölgessük meg, tegyünk egy zacskóba a lisztet és abban rázogatva lisztezzük be a cukkinit. Az olajat heví­tsük fel, és süssük a cukkini szeleteket, amig megbarnulnak és ropogósak lesznek. Papirtörlőkendőn itassuk fel az olajat, és azonnal még melegen tálaljuk.
Fokhagymás tejföllel a legfinomabb!
 
Fokhagymás majonéz mártogató

Hozzávalók:
1 tojás sárgája
30 ml fehérbor ecet
200 ml extra szűz olivaolaj
2 fokhagyma gerezd, szétnyomva
Só, bors
1/2 piros chilli paprika vékonyra szeletelve

Elkészí­tés:
Verjük fel a tojás sárgáját, az ecettel, közben adjuk hozzá az olivaolajat, és verjük mí­g besűrűsödik a keverék. Adjuk hozzá a fokhagymát és a fűszereket. Egy tálba tesszük és a chilli karikákkal dekoráljuk.
 
Spanyol paella magyaros változata


Hozzávalók:
100 g füstölt szalonna
2 evőkanál libazsí­r
1 fej lilahagyma
3-4 gerezd duci fokhagyma
400 g rizs
600 ml alaplé (pl: zöldséges csontlé sertéscsontból, gyors változatban leveskockából)
150 ml száraz fehérbor
100 g lecsó kolbász
100 g pápai páros kolbász (debreceni)
100 g sonkás páros kolbász
100 g húsos császár szalonna
2 db tv paprika
2 db paradicsom
2 kis cukkini

őrölt feketebors
petrezselyem zöldje

Elkészí­tése:
Az alapanyagokat előkészí­tjük, a zöldségeket felaprí­tjuk.
Mindenképpen egy nagyméretű, lefedhető, magas falú serpenyőt (lábast) kell használnunk.
A zsiradékot közepes hőfokon megolvasztjuk, rátesszük a nagyobb kockára vágott szalonnákat. A cél az, hogy ne száradjon ki a szalonna, csak a zsiradék olvadjon ki belőle. Erre tesszük az apróra vágott lilahagymát, és üvegesre pirí­tjuk.
Ráöntjük a rizst és alaposan lepirí­tjuk, majd felöntjük a borral, és kevergetve addig pároljuk, mí­g a bort felissza. Közben rátesszük a fokhagymát is. Ha a bort felitta, akkor mehet bele a darabolt paprika, paradicsom. Közben kevergessük, nehogy leégjen! Felöntjük az alaplével, sózzuk, borsozzuk, majd lefedjük, í­gy pároljuk 5-6 percen át.
A cukkinit is belerakjuk, átkeverjük, és ismét pároljuk pár percet. Jöhetnek a kolbászok, ekkor már kezdi az összes folyadékot elnyelni a rizs. Megkóstoljuk, ha kell, utání­zesí­tjük, és a rizst is megnézzük. Ha még nagyon kemény, akkor még adunk hozzá egy kis folyadékot, átkeverjük, és lefedve pároljuk még 6-7 percet. Jöhetnek bele a húsok (sonkás páros és a császár szalonna), átkeverjük és összepároljuk.
 
EZEK NAGYON Jő RECEPTEK
 
Vissza
Top Alul