S
Sissy
Vendég
Hozzávalók:
Tészta: 4 tojás sárgája, 4 evőkanál cukor, 12 dkg zsír, citromlé, 25 dkg liszt, sütőpor
Töltelék: 1/2- 1 kg túró ( attól függ, hogy milyen vastag legyen benne a töltelék), 2 tojás sárgája, 10 dkg cukor, mazsola, 1 evőkanál búzadara,reszelt citromhéj.
Hab: 6 tojás fehérje, 20 dkg cukor
Elkészítés: A tésztának valókat összegyúrjuk, kinyújtjuk tepsibe tesszük és közben a tölteléknek valót összekeverjük és rákenjük a kinyújtott tésztára. kisütjük kb. 15-20 perc A tészta vastagságától függően (addig sütjük, amíg a tűn nem marad tészta) A habnak valót kemény habbá verjük és utána rárakjuk a sütire és még pár percig sütjük ( míg a hab aranyszínt nem kap).
Sok sikert hozzá és jó étvágyat!
Tészta: 4 tojás sárgája, 4 evőkanál cukor, 12 dkg zsír, citromlé, 25 dkg liszt, sütőpor
Töltelék: 1/2- 1 kg túró ( attól függ, hogy milyen vastag legyen benne a töltelék), 2 tojás sárgája, 10 dkg cukor, mazsola, 1 evőkanál búzadara,reszelt citromhéj.
Hab: 6 tojás fehérje, 20 dkg cukor
Elkészítés: A tésztának valókat összegyúrjuk, kinyújtjuk tepsibe tesszük és közben a tölteléknek valót összekeverjük és rákenjük a kinyújtott tésztára. kisütjük kb. 15-20 perc A tészta vastagságától függően (addig sütjük, amíg a tűn nem marad tészta) A habnak valót kemény habbá verjük és utána rárakjuk a sütire és még pár percig sütjük ( míg a hab aranyszínt nem kap).
Sok sikert hozzá és jó étvágyat!