Elavult böngészőt használ. Előfordulhat, hogy nem jeleníti meg megfelelően ezt vagy más webhelyeket. Frissítsen, vagy használjon alternatívát böngésző.
Talma az egy isten Nagyon yo pilóta és szerény nincs eltelve magával...Viszon Tóth Imi nah az me egy katasztrófa . 125ben szerzet szerintem olyan 2pontot amig ott volt és most 250ben üldözi a mezőnyt. Nem,hogy 125ben nem volt jó,de itt főleg nem az . Talmának kéne ott lennie és nem neki.
Szerintem Talma nyerje meg a VB-t és utána váltson, ám 250-ben Lorenzo nagyon megy... Tót Imi hát ja nem túl jó, meg ő nem gyári motort kap hanem gyengébbet, tehát még mínuszba viszik az esélyeit. De szerintem örüljünk hogy vannak magyarok MotoGP-ben is
Jön a Francia Nagydíj Vasárnap, május 20-án a gyorsasági vb programfüzetében a Francia Nagydíj szerepel. Vastaggal, pirossal: mert innentől komolyra fordulnak a dolgok. Nem mintha eddig puszta viccelődésből kergették volna egymást a résztvevők, de a sanghaji vagy az isztambuli pályákon szinte steril körülmények között futottak a srácok, szinte nézők nélkül, addig Le Mans egészen mást ígér: az év elején, e tekintetben kivételnek számító Jerezben tapasztalt forró hangulatot biztosan, a "művi tökéletességet" pedig biztosan nem.A MotoGp-ben folytatódik Casey Stoner és Valentino Rossi, avagy a Ducati és a Yamaha küzdelme, de csak ami a tabellát illeti: botorság lenne megfeledkezni a kapaszkodásért mindent elkövető Hondákról és az új blokkját - állítólag - debütáltató Suzukiról. A lelátók nagy része szorít majd a Kawáért, De Puniet miatt - Jacque-ot sérülése okán Fonsi Nieto helyettesíti majd.
A 250-ben a jelszó: vadászat a vörös Apriliára. Mindenki Jorge Lorenzót akarja elkapni, mert amennyiben ez nem sikerül, és a spanyol címvédő nagyon ellép üldözőitől, úgy Doviziosónak, De Angelisnek, Bautistának és a többi tehetségnek csak a helyezéseken való osztozkodás marad.
A 125-ben a cseh Pesek vezet, két ponttal megelőzve a mi Gabeszünket. Az 1985-ös évjáratú, prágai születésű, szikár termetű derbis megszerezte első győzelmét, és a tabella élére állt. "Valaki azt mondta nekem, ha egyet nyerek, utána megnyerem az összeset. Tehát: Le Mans-ban én győzök" - mondta Pesek egy interjúban. Azért ehhez a többieknek is lesz egy-két szava: azt mindenesetre szép látni, hogy a méltán nagyhírű olasz és spanyol iskola mellett a "visegrádiak" is mutatkoznak, mit mutatkoznak, pontszámok tekintetében uralják a nyolcadliteres kategóriát.
Le Mans: Rossi a leggyorsabb a záró tesztnapon Megint esett Le Mans-ban. Rossi és Pedrosa idejét egy hajszál választja el. Csomagolt a Suzuki és a Ducati.
A "majdnem száraz" első tesztnap után szemező esőben indulhattak neki a csapatok a záró felvonásnak: a különleges, vizes körülmények ellenére Valentino Rossi bizonyult a leggyorsabbnak a francia pályán. Meglehetősen mozgalmas és zűrös nap volt, valójában elég kevés idő állt a pilóták rendelkezésére, hogy szárazon készüljenek az Olasz Nagydíjra - mert a tesztelés célja egyértelműen ez volt, hangolás a Mugellóra. A Suzuki és a Ducati csomagolt és inkább a "műhelymunkát" részesítette előnyben a részben felesleges pályateszt ellenében. Ami a Ducatit illeti, ők a betervezett programot (gumipróba Stonernek, blokk-beállítás Capirexnek) már az első napon végrehajtották. íí‚Âgy keddre csupán a hondás és yamahás együttesek maradtak Le Mans-ban (hiányzót csak Checa, Nakano és Guintoli jelentett), hogy igyekezzenek megoldani az RC212V illetve az M1 aktuális gondjait. A turnus végén Rossi 1'34"61-es ideje maradt a tabella tetején, ami (hivatalosan) két századdal jobb, mint Dani Pedrosa eredménye. Mindketten nagyon aktívak voltak, a katalán még nedves borításon is folyamatosan darálta a kilométereket (összesen 86 kört ment). Ugyanez volt a sorsa Nicky Haydennek, aki világbajnoki címét aligha fogja megvégeni idén (83 kör áll a vasárnapi esése után nem túl jó fizikai állapotban lévő amerikai neve mellett), de éltek a Gresini-legények, Elias és Melandri is.
A Repsol Honda versenyzőinek, Nicky Haydenek és Dani Pedrosának meglehetősen nehéz első estéje volt a losaili aszfalton, ahol csak a 13., és 10. helyet tudták megszerezni. Mindketten arra használták a két tréninget, hogy felkészítsék a motort a vasárnapi futamra, miközben a tavalyi és a 2008-as RC212V-t is használták, amivel aztán a spanyol és az amerikai is megfutotta leggyorsabb körét.
Az igencsak harmatos teljesítményt rontotta, hogy a második szabadedzésen Pedrosa kissé érdekes körülmények között ??í‚?í‚? az egyik kanyarban utolérve Rossit egyszerűen hátulról nekiment - bukott, és rásérült a jobb kezére. ??í‚?í‚?A két motor között érezhető a különbség, de még korai lenne eldönteni melyiket vetjük majd be a versenyen.??í‚?í‚? ??í‚?í‚? kezdte Pedrosa. ??í‚?í‚?A baleset akkor történt, mikor Rossi mögött haladtam, hozzáértem, és valami váratlant tett, ezért nem is tudtam kikerülni. Sajnos így már nem folytathattam az edzést, pedig nem így terveztem. Most beszélni fogok a szerelőimmel, mielőtt holnap újra kimegyünk a pályára. A mai motorozás után, a jobb kezemben és a karomban is elég nagy fáradtságot érzek, de ami ennél nagyobb baj, hogy megint fájni kezdett.??í‚?í‚?
De nem csak a spanyol, a 2006-os világbajnok Hayden sem remekel egyelőre. Az amerikai szinte végig az első tízen kívüli időket tudott csak menni, ráadásul az utolsó percekben a pályát is elhagyta, de rajta maradt a motoron és nem lett semmi baja. ??í‚?í‚?Nem volt igazán jó napunk de ezt tudtuk, hogy nem lesz egyszerű az itteni helyzetünk, mert már a teszteken is szenvedtünk. Az este folyamán egy teljesen más beállítást néztünk meg, éppen ezért az éjjel mindenképp le kell ülnünk, hogy eldöntsük, melyik motorral lehetünk versenyképesebbek holnap.??í‚?í‚? ??í‚?í‚? nyilatkozta Hayden. ??í‚?í‚?Mostanáig a 2007-es motor jobban viselkedik a fékezéseknél, de az időkben alig van különbség a két motor között. Azt kell, hogy mondjam, a körülmények jobbak voltak, mint amikor itt teszteltünk legutóbb, piszkosabb pályára számítottam. A gumik is jól dolgoztak, és reméltem, hogy az utolsó körömben javíthatok, de olyan keményen húztam a gázt, hogy elég nagy tempónál elhagytam az aszfaltot. Ugyan a kavicságyban kötöttem ki, de szerencsére a motoron tudtam maradni, és nem történt semmi.??í‚?í‚?
A Repsol Honda csapatnál remélik, hogy megoldódnak a légtömlős szelepű erőforrással kapcsolatos problémák, miután bejelentették, hogy az Estoril-i futamot követően, ismét bevetik, igaz egyelőre csak tesztelni fogja a V4-est a Nicky Hayden, Dani Pedrosa páros.
A japánok a hátralévő 17 versenyből, a lehető leghamarabb szeretnék versenykörülmények között is használni az idei konstrukciót. íí‚Âm a lóerő hiánya, még mindig komoly gondokat okoz, és gátolja a fejlesztést már az első tesztek óta. Éppen ezért is állította le február közepén az új RC212V tesztelését a csapat, hogy inkább a tavalyi motor átdolgozására koncentrálhasson. Ezek után, Hayden teljes mértékben a 2007-es fejlesztéssel versenyezte végig a hétvégét, miközben Pedrosa is azt kapta meg, igaz már a 2008-as vázzal kombinálva. Erre azért volt szükség, mert a csapat kiábrándítóan szerepelt az IRTA teszten Katarban, mindössze hat nappal az idénykezdet előtt. A mérnököknek nem is volt sok idejük, hogy a maradék alkatrészekből összerakjanak két 2007-as specifikációjú motort.
forrás: motogphirek.hu
Személy szerint remélem minél hamarabb összehoznak valamit és ütőképes motort csinálnak.
Visszatérésemet egy nagyszerű hírrel ünnepelhetjük, hiszen a mai napon jelentették be, több prominens személyiség társaságában hogy Magyarország MotoGp hétvégét rendezhet a Balatonringen.
A Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium szerda délelottre rendkívüli sajtótájékoztatót hívott össze egy budapesti, belvárosi szállodába, amelyen Bajnai Gordon miniszter mellett meghívottként ott volt Talmácsi Gábor, a 125 köbcentisek világbajnoki címvédoje is.
A bejelentés súlya indokolta a háromhetes pihenojét tölto motoros meghívását is, és az is jelezte, hogy nagyon jelentos dologról van szó, hogy Talma csapatfonöke, Jorge Aspar Martínez személyesen is tiszteletét tette a sajtótájékoztatón. Aztán kiderült, tényleg nagy volumenu bejelentésrol van szó, hiszen Bajnai Gordon közölte: 2009-tol hazánkban is rendeznek világbajnoki futamot!
A versenynek a tervek szerint a Sávoly mellett épülo Balatonring ad majd otthont, és a HVG információi szerint a spanyol Sedesa cég és a Magyar Turizmus Zrt. fedezi a költségeket. Az új pályát 80 millió euróból építik fel a tervek szerint 8-10 hónap alatt, azaz jövo év márciusában lehet megtenni majd az elso köröket az új aszfaltcsíkon.
Ilyenformán a futamot a szezon második felében, várhatóan szeptemberben rendezik majd meg, és a megállapodások szerint öt éven keresztül, 2013-ig mindig kora osszel rendezik a viadalt. A pályáról eddig annyit tudni, hogy több neves versenyzo ? többek között Valentino Rossi és Talmácsi Gábor ? véleményét is kikérték a tervezéskor.
A 3. MAGYAR NAGYDíí‚ÂJ KőVETKEZIK A gyorsasági-vb 1992 után tér vissza a Magyarországra, igaz, akkor a Hungaroring adott otthont a viadalnak. Hazánkban 1990-ben és 1992-ben rendeztek eddig futamokat. Érdekesség, hogy ?90-ben a 125 köbcentiseknél a még ma is aktív olasz Loris Capirossi gyozött. A magyar világbajnoknak nagy álma teljesült a Magyar Nagydíj létrejöttével, hiszen végre nem Brno és a Cseh GP lesz számára a hazai pálya, hanem a Magyar Nagydíj, ahol a tervek szerint 140 ezer hazai fanatikusa elott versenyezhet.
A Magyar GP ötlete nem új keletu, a tárgyalások a háttérben már legalább egy éve folynak, és azokat jelentos mértékben felgyorsította Talmácsi tavalyi világbajnoki címe. A helyszínválasztás ? Sávoly környéke ? sem véletlen, a 600 lelket számláló kis Somogy megyei falu közelében ugyanis a Sedesa félmilliárd eurós óriásberuházását tervez.
Kilenc helyett jött előre TalmácsiHuszonkettedikről tizenharmadiknak jött fel Talmácsi Gábor a Moto2 Holland Nagydíján. A futamot csapattársa, Andrea Iannone nyerte.
Kiváló időben rendezték a MotoGP Holland Nagídíját Assenben. A pénteken 240 km/óránál eleső Talmácsi a szombat délelőtti rövid bemelegítésen kipróbálta újjáépített motorját.
A magyar motoros a 23. helyről startolt volna, de Alex Debon sérülése miatt egy hellyel előrébb jöhetett. A versenyen öt kör után már 15. volt Talmácsi, ott azonban beragadt egy nagy bolyba.
Szokás szerint a nagy tumultusban már a hajrá döntött, a 2007-es világbajnok végül 13. lett, míg csapattársa, az olasz Andrea Iannone megnyerte a versenyt. Talmácsi továbbra is tizedik a vb-pontversenyben.
"Nagyon nehéz hétvégén vagyunk túl, a szerelőim remek munkával építették újra a motort a tegnapi esés után. A verseny elején sikerült felzárkóznom, utána harcban voltam több riválissal is és végül három pontot gyűjtöttem. Gratulálok a csapattársamnak a győzelemhez" - mondta sportszerűen Talmácsi.
Moto2, Holland Nagydíj:
1. Andrea Ianonne
2. Toni Elias
3. Thomas Lüthi
4. Ratthapark Wilairot
... 13. TALMÁCSI GÁBOR