Milyen kutyád van, és a kutyatartással kapcsolatos kérdések, válaszok.

Csatlakozás
2009.01.13.
Üzenetek
6
Reakció pontszám
0
Pontok
1
Kor
80
Mivel már leéltem életem javát í­gy az interneten kivűl a kutyáim azok akik lekötik a figyelmem, és ha ngondom vagy problémám van, a ragaszkodásukkal, és szeretetükkel túllendí­tenek a nullponton. gyerekkoromtól fogva tartottam kutyákat de végérvényesen a labradoroknál kötöttem ki, függetlenül ettől minden fajta érdekel, és gyakran fordulok kérdésekkel úgy az ismerősökhöz, mint az állatorvosokhoz.
Ha van kedved csatlakozz a témához, s lehet hogy kölcsönössen tudunk egymásnak tanácsokat és tippeket adni, ami az évek alatt sok megoldást és viselkedési tapasztalatot adott.
Melléklet megtekintése 422:music2:

Üdv burudi06!

Nagyon érdekes témanyitás!
Valóban képesek túllendí­teni a nullponton. Nagyon sok jót kaptam tőlük!
Sajnos jelenleg nincs kutyám, nemrég kellett elaltatni az utolsót. Legalábbis egy jó ideig az utolsót, mivel nem hiszem, hogy egyelőre képes lennék újra belekezdeni a nevelésébe.
Egyébként ő shar-pei és puli keverék volt, gondoltam szorosabbra fűzzük a kí­nai-magyar barátságot. :)
Pici korában még jobban hasonlí­tott a shar-pei-re, viszont ahogy nőtt egyre jobban előtört belőle a magyar virtus. :)
Mancs nagyon szép!
Van olyan kép is ahol látszódik a szeme? í­??gy hiszem, az többet tud mondani. Némelyik tekintete maga a szí­ntiszta szeretet, persze képesek sunyiságra is, de a tisztaság és az értelem ott van bennük, ami több embertársamból már végérvényesen kiveszett.

A kutyáim szeme.

Üdv burudi06!

Nagyon érdekes témanyitás!
Valóban képesek túllendí­teni a nullponton. Nagyon sok jót kaptam tőlük!
Sajnos jelenleg nincs kutyám, nemrég kellett elaltatni az utolsót. Legalábbis egy jó ideig az utolsót, mivel nem hiszem, hogy egyelőre képes lennék újra belekezdeni a nevelésébe.
Egyébként ő shar-pei és puli keverék volt, gondoltam szorosabbra fűzzük a kí­nai-magyar barátságot. :)
Pici korában még jobban hasonlí­tott a shar-pei-re, viszont ahogy nőtt egyre jobban előtört belőle a magyar virtus. :)
Mancs nagyon szép!
Van olyan kép is ahol látszódik a szeme? í­??gy hiszem, az többet tud mondani. Némelyik tekintete maga a szí­ntiszta szeretet, persze képesek sunyiságra is, de a tisztaság és az értelem ott van bennük, ami több embertársamból már végérvényesen kiveszett.

Szia, köszönöm elismerő hozzászólásod, és abban 100%-ban egyetértek, hogy amikor rád néznek látod a szemükben amit szó nélkül is megért az ember, amúgy a másik lapomon vannak képek, de felteszek egy pár képet, mivel van egy zsemle szukám is, most 9 éves, a kedvencem a mancs amiről a képet feltettem tavaly November végén elhalálozott (sajnos a túltenyésztés miatt a fajtatiszta kutyák sokkal rövidebb életet élnek, mivel az immunrendszerük a belterjes tenyésztéssel a béka feneke alatt van), mivel személyemhez nagyon közel állnak azért irtam í­gy s nem azt hogy megd......tt, sirt is készí­tettünk a kertben 11 éves volt s annyira a szí­vemhez nőtt hogy egy hónapon belül a hasonmását sikerölt a neten megvennem ő is mancs lett, most lesz egy éves, de nem tudom ez az a csoda e vagy tényleg szellemvándorlás, de kimondottan ugyanazokat a csí­nytevéseket és rosszaságokat csinálja, csak egy példa a Mancs senior legalább 31 sündisznót fogott a nagy kertben (1840 négyszögöl)a junior már a negyediknél tart, tegnap éjjel sikerült neki a negyediket elkapni, hát elég nehéz tőle elvenni, csak kutya szalámival sikerült, utána kivittem a szemben lévő Stuffer részre és viszonylag hamar el is mászott.
Mindjárt elővadászok képeket és feltöltöm.:yes:

Köszi a képeket!

Tényleg hasonlí­t a két Mancs!
Viszont nálam viszi a pálmát az a kis álmos zsemlegombóc a sarokban! :)

Kösz, tényleg hasonmás, már a morgásukat és az ugatásukat is alig tudnám megkülönböztetni, szeretik a foci labdát, már a junior és tönkre tett egyet a nagy pofikájával, majdnem az egész labda belefér, ha eldobom vissza hozza és igaz nem azonnal de 10-20 másod perc múlva leteszi a lábamhoz, felhí­vva a figyelmem dobhatom újra, hogy miért váltotta nagyobb testű kutyára? volt egy tacskóm s amikor rájött a kanis időszak állandóan kiszököaz utca végén volt egy német juhász szuka, egy pár évig nem történt semmi de amikor már öregebb lett (8 éves múlt) a szuka párja az üzekedés miatt átharapta a torkát azonnal kimúlt, akkor megfogadt csak olyan kutyát tartok ami nem fér ki csak a kapun ha kinyitom és pórázzal vagy mint a kanimat hámmal kiviszem a kukoricás felé ??킐zbakokat meg ??킐zeket figyelni.

Szia, köszönöm kérdésed megvannak a kaninál fellépett egy allergiás betegség, a doki sem tudja, a Táptól van e vagy valami másfajta ételtől, vagy esetlegesen bolhaérzékeny, a jellegzetessége olyan mintha korpás lenne, felrakodik hámszerűen, de ami megnyugtató nem fertöző, azaz a szuka nem kapta el, kaptam krémet, főztem neki teát négyfajta teafűből és azza fürdetem azaz mosom meg a bundáját, és havonta egyszer Neostomozános vizes oldadattal kezelem az egész kutyát, hát nem gyerekjáték, mivel már harminc kilós lett a drága és amikor meglátja hogy jön a kezelés elszalad, alig tudom megkötni a porzázzal, de utána elviseli, jól bekefélem a szörzetébe és utána egy törölközővel át szárí­tom nehogy megfázzon a drága rossz csont.
Nagyon mérges lett a cicákra, meg kellett magasí­tanom a kerí­tést mert már majdnem át ugrotta (1.40 magas mármint a kerí­tés) í­gy is sajnos két kósza cicát elkapott az udvaron és na nem folytatom mi lett velük.
Nem büntettem meg mivel az udvaron kapta el őket, s hát ezért tartom, de fogott már egeret, földi kutyát, és kétszer Sündisznót, azokat ki tudtam venni, azaz el tudtam venni tőle, és kivittem a Stuffer részbe a házunkkal szemben, hála Istennek nem lett bajuk az ijedségen kivűl, olyan öt perc múlva elmásztak a biztonságos bozotósba.
Na egyenlőre ennyi mára.:ok:

Nagy kutya barát vagyok, tökös gyerek korom óta van kutyánk. Jelenleg egy Cocker Spániel gazdája vagyok. Aki tavaly látta a tv-ben az elfogott kutya csempészt a letenyei határnál, abból a csapatból származik az eb. Egy kritikus hetem volt vele, mert nagyon rossz állapotban volt (sziácsot evett kí­njában, az utazás során), a sok injekció hozta rendbe. Meg is hálálta, nagyon hűséges eb lett belőle, de mellette persze igazi gazember ,ha kell.

Jó kis képek.

Jelen pillanatban egy fajtatiszta ónemetjuhász szukám van, aki nagyon barátságos. Régebben voltak némejuhászaim, doberman, ujfuolandim, spanielem is.

Hi, nekünk tacskónk van.Elmúlt 4 éves. Rendkí­vül ragaszkodó, és imádnivaló okos kutya. Csak ajánlani tudom mindenkinek ezt a kutyafajtát.
:bye:

Vissza
Top Alul