Elavult böngészőt használ. Előfordulhat, hogy nem jeleníti meg megfelelően ezt vagy más webhelyeket. Frissítsen, vagy használjon alternatívát böngésző.
Amaretto kávé
Hozzávalók:
1 l erős kávé
1 l Amaretto
2 tojássárgája
1 ek. méz
Elkészítés:
1 l erős kávét főzök. 2 tojássárgáját 1 EK mézzel forró vízfürdőn krémesre verek. A kávét és 1 liter Amarettot keverés közben a tojásos masszához adom és melmelegítem. Csészékbe töltöm.
DAIQUIRI
Hozzávalók:
1 ev?kanál CUKOR
1 ev?kanál LIME leve
1/4 csésze fehér RUM
1/2 csésze JÉG
Elkészítés:
Keverjük össze a CUKROT és a LIME-t, majd adjuk hozzá a RUM-ot. A JEGET és ezt a keveréket öntsük bele a shaker-be és rázzuk össze. őntsük h?tött pohárba.
Sex on the beach
Hozzávalók:
4cl vodka
2,5cl barackos vodka
8cl narancslé
5cl áfonyalé
Elkészítés:
Az alapanyagokat az áfonyalé kivételével shakerben összerázzuk,majd hűtött longdrinkes pohárba szűrjük.íí‚Âfonyalével felöntjük.Narancskarikával és koktélcseresznyével díszítjük.
B-52 Hozzávalók:
-fél rész Triple Sec vagy Cointreau
-fél rész kávélikőr (pl. Kalúha vagy Tia Maria)
-fél rész ír krémlikőr (pl. Bailey's)
Elkészítés:
Csorgassuk a kávélikőrt, az ír krémlikőrt, majd a Cointreau óvatosan egy feles (vagy shotter) pohárba, hogy ne keveredjenek össze.
Ehhez használhatunk egy kiskanalat: a kiskanalat állítsuk bele a feles pohárba és a domború felén csorgassuk az italokat, hogy rétegeket alkossanak.
Ha mindezzel elkészültünk, hajtsuk fel egy húzásra!
Elkészítés:
Az összetevőket shakerben összerázzuk, long drinkes pohárban szervírozzuk. Szódával feltöltjük. Citrom karikával és koktélcseresznyével díszítjük. Az italhoz szívószálat adunk.
Bellini 3 cl őszibarackpüré, 7 cl jéghideg pezsgő a felöntéshez.
Az érett őszibarackot hámozom, kimagozom és turmixgépben pürésítem, majd tulipánpohárba teszem. Felöntöm a jéghideg pezsgóvel és óvatosan megkeverem.
Pohár: High-ball Készítés: A narancsgerezdek kivételével
az összetevőket a sékerben jéggel összerázzuk, majd
a pohárba jégre kiszűrjük és végezetül 2 gerezd narancsot facsarunk a koktélba. A gyümölcs darabjait az italban hagyjuk. Díszítés: Narancsszelet, koktélcseresznye, mentalevél
BACARDI MAI TAI
3 cl Bacardi Superior fehérrum
3 cl Bacardi Black barnarum
1,5 cl DeKuyper Apricot Brandy
1,5 cl Fabbri mandulatej
1 cl frissen facsart zöldcitromlé
5 cl narancslé (100 %-os)
5 cl ananászlé (100 %-os)
1 öntet Bacardi 151 high proof rum Pohár: Highball Készítés: Sékerben sok jéggel összerázzuk a fenti összetvőket (kivéve az overproof rumot) és azt a pohárba jégre szűrjük. A legvégén egy öntet Bacardi erős rumot locsolunk a kész koktél tetejére. Díszítés:Zöldcitrom gerezd és mentaágacska
RED ANGEL 4 cl Mézes Vilmos
2 szem friss eper
1 kanál barnacukor vagy 1 cl cukorszirup
cranberry juice a feltöltéshez
Pohár: collins Készítés: A pohár alján egy törőfával szétzúzzuk az epret, amire aztán tört jeget vagy apró jégkockákat lapátolunk. Ekkor jöhet a többi hozzávaló, majd az egészet alaposan átkeverjük egy bárkanállal. Díszítés: eper
HONEYMOON
3 cl Mézes Vilmos
2 cl körtelé
száraz pezsgő a feltöltéshez
Pohár: pezsgős flőte Készítés: A Mézest Vilmos és a körtelevet a sékerben jégkockákkal összerázzuk, pezsgős flőtébe szűrjük, végül száraz vagy félszáraz pezsgővel felöntjük. Díszítés: ehető virág
Pohár: collins Készítés: Két gerezd zöldcitrom levét egy pohárba facsarjuk. Ezután tört jeget merünk rá, majd rátöltjük a Vilmost és az almalevet. Díszítés: mentalevél
Beton!!
Hozzávalók: beherovka
És tonik
izlés szerint lehet keverni, nekem nagyon ízlik.Ja én citromot is szoktam belerakni egy kicsit
Egésségetekre:rofl: