Kínai csípős-savanyú leves
Kínai csípős-savanyú leves
Hozzávalók:
* 75 dkg sovány sertéshús
* 25 dkg üvegtészta
* 30 dkg friss babcsíra
* 2 kis tojás
* 1 kávéskanál szezámolaj
* 1 l tyúkhúsleves
* 2 kávéskanál cukor
* 3 evőkanál borecet
* 1/2 kávéskanál őrölt fehér bors
* 2 evőkanál sötét szójaszósz
* 1 evőkanál kukoricaliszt
* 1 dl víz
* 1 evőkanál finomra vágott újhagyma
* 2 evőkanál finomra vágott friss koriander
* 1 evőkanál szezámolaj
* 1 evőkanál chiliolaj
Elkészítés:
A húst vékony szeletekre vágjuk. Fazékban kevés vizet forralunk, 2 percig elősütjük benne a húst, leszárítjuk szalvétával, félretesszük. A babcsírát 20 percig meleg vízben áztatjuk, majd eltávolítjuk a tövét, s a csírát megszárítva egész vékony szeletekre vágjuk. Az üvegtésztát 5 percre beáztatjuk, megszárítjuk, 12 cm-es darabokra vágjuk, félretesszük. A tojásokat kis edényben 1 kávéskanál szezámolajjal felverjük. őblös fazékban felforraljuk a húslevest, hozzáadjuk a hússzeleteket, az üvegtésztát, a babcsírát, az ecetet, a fehér borsot és a szójaszószt. 3 percig forraljuk, akkor besűrítjük a vízzel elkevert kukoricaliszttel. Még 2 percig pároljuk, belecsurgatjuk a felvert tojást, és villával vagy pálcikával összetörjük. Hozzáadjuk az újhagymát, a koriandert, a szezámolajat, meg a chiliolajat. forrón tálaljuk.
A kész leves tálalva:
Kínai csípős-savanyú leves
Hozzávalók:
* 75 dkg sovány sertéshús
* 25 dkg üvegtészta
* 30 dkg friss babcsíra
* 2 kis tojás
* 1 kávéskanál szezámolaj
* 1 l tyúkhúsleves
* 2 kávéskanál cukor
* 3 evőkanál borecet
* 1/2 kávéskanál őrölt fehér bors
* 2 evőkanál sötét szójaszósz
* 1 evőkanál kukoricaliszt
* 1 dl víz
* 1 evőkanál finomra vágott újhagyma
* 2 evőkanál finomra vágott friss koriander
* 1 evőkanál szezámolaj
* 1 evőkanál chiliolaj
Elkészítés:
A húst vékony szeletekre vágjuk. Fazékban kevés vizet forralunk, 2 percig elősütjük benne a húst, leszárítjuk szalvétával, félretesszük. A babcsírát 20 percig meleg vízben áztatjuk, majd eltávolítjuk a tövét, s a csírát megszárítva egész vékony szeletekre vágjuk. Az üvegtésztát 5 percre beáztatjuk, megszárítjuk, 12 cm-es darabokra vágjuk, félretesszük. A tojásokat kis edényben 1 kávéskanál szezámolajjal felverjük. őblös fazékban felforraljuk a húslevest, hozzáadjuk a hússzeleteket, az üvegtésztát, a babcsírát, az ecetet, a fehér borsot és a szójaszószt. 3 percig forraljuk, akkor besűrítjük a vízzel elkevert kukoricaliszttel. Még 2 percig pároljuk, belecsurgatjuk a felvert tojást, és villával vagy pálcikával összetörjük. Hozzáadjuk az újhagymát, a koriandert, a szezámolajat, meg a chiliolajat. forrón tálaljuk.
A kész leves tálalva:
