Data.hu Jean Sasson - A fátyol mögött HK (2001)

Ha data.hu-s a feltöltés, válaszd ki ezt hogy ki legyen emelve!

petrucy

Uploader
LV
2
 
Csatlakozás
2012.02.10.
Üzenetek
2,504
Reakció pontszám
1,474
Pontok
113
Díjak
3
Kor
39
MTI1NDQwNQ.jpg


Jean Sasson - A fátyol mögött HK (2001)
Felolvassa : Korompai Vali
Méret:263.50 MB
Bitrate: 80 kBps/44 mono,MP3
Játékidő:07:40':25"

Az amerikai újságírónő állítása szerint Szultána - a regénybeli elbeszélő - egy valódi szaúd-arábiai hercegnő álneve,beszámolója pedig teljesen hiteles. Az olvasó valószínűleg kételkedni fog ebben, ám feltehetőleg elfogadja majd valóságosnak azt a képet, amit a hercegnő rajzol a nők elnyomott, sanyarú helyzetéről az iszlám világban A szexrabszolgaságról és a háreméletről adott képek teszik "izgalmassá" a művet.
Asszonyaink történetét a titoktartás fekete fátyla fedi. Sem születésünk,sem halálunk nem szerepel egyetlen hivatalos feljegyzésben sem… Gyakran teszem fel magamban a kérdést. ha születésünk és halálunk nincs számon tartva, létezünk-e egyáltalán… Ez buzdított fel arra, hogy hatalmas kockázatot vállalva elmeséljem történetemet… és indított arra az elhatározásra. hogy a szaúdi nők teljes személyi szabadságáért és jogaiért küzdjek. Azokért a jogokért, melyekkel országomban csak a férfiak rendelkeznek.
Szultána, a mesés gazdagságban élő szaúd-arábiai hercegnő szavai ezek, aki makacsul lázad alávetettsége miatt, amit egyedül női mivoltának köszönhet, és inkább elszenvedi a büntetést, mint ,hogy legyőzöttként éljen. Ám a változásra csekély a remény egy olyan országban. amelyet primitív szokások uralnak, és a vallási vezetők árgus szemekkel figyelnek mindenkit.

"Elolvastam a Fátyol mögött ,a Hercegnő lányait,és a Királyi sivatag c. regényét is.
Olvasmányos, néhol meghökkentő.
A három könyv élvezetes olvasmány, amit én a „letehetetlen könyvek" kategóriájába sorolok. Bővelkedik kalandokban,borzongató, néhol rémisztő részletekben, azonban benne a humor sem ismeretlen fogalom. Aki a vétel és az olvasás mellett dönt az garantáltan nem fogja megbánni!"


Code:




Linkeket csak regisztrált tagok láthatják!  Bejelentkezés :::  Regisztráció




 
Kedvezményes Data.hu prémium előfizetés itt! Tölts villámgyorsan, korlátok nélkül!
Top Alul