Internetmegosztás

• Témaindító Témaindító jimmike10
  • Kezdő dátum Kezdő dátum
J

jimmike10

Vendég
Na, internetguruk, most segí­tsetek, ha tudtok. A munkahelyemen adva van 5 gép. Eddig nem túl bonyolult. Az egyes számú gépbe jön az internet(Invitel). A többi négy gép össze van kötve egy régi smc routerrel(nem automatikus IP, hanem én adtam mindnek) Na, eddig tök jó, tudunk másolgatni, stb. Az Internetes gép egy vadiúj linksys-es routerrel megy fel a netre(mert router nélkül mindig "lekapcsolt", az imént emlí­tett maradék 4 gép pedig USB stick-kel osztja le az internetet. Még most sincs gond, csak egy: ISZONYATOSAN INSTABIL!!! Ez mitől lehet. tegyük fel, csak az egyik gép van felcsatlakozva a netre, és hihetetlenül ugrál. Elindul le az anyag 800k-val és egy perc múlva 90k. Ez leginkább akkor igaz, ha az mondjuk hárman neteznénk(semmi komolyabb letöltés, csak böngészés...) Na, most adjatok tanácsot. Nagyon köszönöm.

Most akkor hány router van összekötve? Próbáld ki hogy a smc-t kikapcsolod, hogy ha nincs a négy gép hálózatban, előjön-e a probléma?!

Originally posted by Orpheus;36558
Most akkor hány router van összekötve? Próbáld ki hogy a smc-t kikapcsolod, hogy ha nincs a négy gép hálózatban, előjön-e a probléma?!

Inkább csak az lenne a kérdés, hogy az wifis kapcsolatnak megadhatom-e én az IP cí­met, vagy csak az automatikus jó...

Én úgy tudom, hogy a DHCP-t lehet magadni a routernek tól-ig tartományban, amit kioszt,
pl.: 192.168.0. xx - 192.168.0. xxx.
Javí­tson ki valaki ha nem í­gy van!

Vissza
Top Alul