mocika92
VIP
- Csatlakozás
- 2016.08.07.
- Üzenetek
- 129
- Reakció pontszám
- 1
- Pontok
- 16
- Kor
- 31
Fahéjas keksz
Elkészítése : Könnyű
Elkészítési ideje : 30 perc
Mennyiség : nagyjából 12 főre elegendő
??SSZETEV?ÂK :
- 2 db egész tojás
- 1 tk limonádé
- Citrom héja
- 200 gr porcukor
- 250 gr reszelt mandula
- 2 tk őrölt fahéj
- 2 tk őrölt gyömbér
ELKÉSZ?ÂTÉSE :
A hozzávalókat egy tálba tesszük, majd massza állagú tésztává keverjük.
Lehet keverőgéppel is.
170 fokra előmelegítjük a sütőt.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, kis rudacskákat formálunk belőle, amennyire lehet ( mert ragad ) és rátesszük a sütőpapírra.
Betesszük a sütőbe 5-7 percre.
Kevésnek tűnik, de alaposan megpirul, igazából érdemes figyelni, mert hajlamos megégni.
Kivesszük őket, egy tányérkára tesszük.
Az eredeti recept alapján, minél többet áll, annál keményebb lesz.
A "kekszet" elkészítettem én is, 2??.
Nálam tiltott a citrusféle, így a limonádé és a reszelt héj kilőve.
Tettem bele frissen reszelt almát, 1-2 kanállal és Vanília aromát.
A Gyömbért is meglöktem, mert én szeretem.
Viszont ! Abból a kettő sütésből egyik sem lett igazából keksz. Nem lett kemény, mint a kád széle, hanem beleharapva inkább puha és szétolvadt az ember szájában.
Teljes mértékben Glutén és Laktózmentes.
Aki nem akar cukrot használni, tesz bele édesítőt, így diabetikus is lesz.

Elkészítése : Könnyű
Elkészítési ideje : 30 perc
Mennyiség : nagyjából 12 főre elegendő
??SSZETEV?ÂK :
- 2 db egész tojás
- 1 tk limonádé
- Citrom héja
- 200 gr porcukor
- 250 gr reszelt mandula
- 2 tk őrölt fahéj
- 2 tk őrölt gyömbér
ELKÉSZ?ÂTÉSE :
A hozzávalókat egy tálba tesszük, majd massza állagú tésztává keverjük.
Lehet keverőgéppel is.
170 fokra előmelegítjük a sütőt.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, kis rudacskákat formálunk belőle, amennyire lehet ( mert ragad ) és rátesszük a sütőpapírra.
Betesszük a sütőbe 5-7 percre.
Kevésnek tűnik, de alaposan megpirul, igazából érdemes figyelni, mert hajlamos megégni.
Kivesszük őket, egy tányérkára tesszük.
Az eredeti recept alapján, minél többet áll, annál keményebb lesz.
A "kekszet" elkészítettem én is, 2??.
Nálam tiltott a citrusféle, így a limonádé és a reszelt héj kilőve.
Tettem bele frissen reszelt almát, 1-2 kanállal és Vanília aromát.
A Gyömbért is meglöktem, mert én szeretem.
Viszont ! Abból a kettő sütésből egyik sem lett igazából keksz. Nem lett kemény, mint a kád széle, hanem beleharapva inkább puha és szétolvadt az ember szájában.
Teljes mértékben Glutén és Laktózmentes.
Aki nem akar cukrot használni, tesz bele édesítőt, így diabetikus is lesz.