Barcaelona-Real Betis 2-3
Király
Schuster helyett Rijkaard
A korai Bajnokok Ligája kudarc miatt az esetleges bajnoki cím ellenére sem könyvelhetjük el teljes sikerként a Real Madrid idei szezonját, ezért azt sem nevezhetjük túl meglepőnek, hogy a fővárosiak vezetősége új edző iránt néz a következő idényre. Az viszont már mindenképp meglepő, hogy Bernd Schuster helyét az a Frank Rijkaard fogja betölteni a jövőben, aki az elmúlt években többek között két bajnoki címet, és egy Bajnokok Ligája elsőséget szerzett az ősi rivális Barcelonánál. Adódik viszont a kérdés: mi lesz Schusterrel? Nos, a hírek szerint az ő következő állomása a Barcelona!
Ebben a szezonban mindkét óriásklubnál komoly problémák jelentkeztek, a Barcelonánál Rijkaard pozíciója lett egyre bizonytalanabb az idő múlásával, a Madridnál pedig Schuster mondhatja el ugyanezt magáról. A Real Madrid német szakvezetője az elkövetkezendő szezontól a Barcelona kispadján kezdi majd az idényt, döntésében a hírek szerint személyes okok is közrejátszottak: mindig is szívesen ült volna le a Barcelona kispadjára, és függetlenül attól, hogy 2007 nyarán Madridban vállalt állást, a katalánok sorsát mindig szívén hordozta, erre utal az is, hogy még most is rendelkezik pártoló-tagi igazolvánnyal. Schuster négy éves kontraktust fog aláírni új csapatához, fizetése spanyolországi információk szerint pontosan másfélszerese lesz, mint a Madridban. Érdekes, hogy a minap Ramón Calderón mindezeknek totálisan ellentmondó nyilatkozatott tett a Marcában, azonban egyes belső informátorok kiderítették, hogy ez a nyilatkozat csak a látszatnak szólt, a valóságban a Madrid elnöke már közel sem bízik Schuster munkásságában, s már megbánta, hogy menesztette Fabio Capellót.
Hasonló helyzet áll fenn a másik oldalon, az érintett fél ott Frank Rijkaard. A holland teljesen elvesztette a játékosok támogatását a Barcelona öltözőjében, ráadásul már a vezetőség bizalmát sem élvezi, Laportával bár nagyon sokáig jó kapcsolatot ápolt, mostanra ez már messze sincs így. Távozása eddig is nyílt titok volt, azt viszont hatalmas meglepetésnek nevezhetjük, hogy a korábbi szövetségi-kapitány következő állomása az ősi rivális Real Madrid lesz. Rijkaard nagy kihívást lát a feladatban, de az biztos, hogy Ronaldinhót nem hozza magával a Bernabéuba, mivel vele is jelentősen megromlott a viszonya. Rijkaard egyébként a fővárosiak történelmének harmadik holland szakvezetője lesz, korábban Leo Beenhakker és Guus Hiddink személyében már dolgozott hollandus a Fehér Házban, Rijkaard pedig a harmadik lesz a sorban; szerződése 2 évre szól, de sikerek esetén ez egy évvel automatikusan meghosszabbítódik.
í¢?Âí‚ÂMost már elárulhatom, a szezon végén biztosan távozni fogok. Az egész idény során tudtam, hogy bizonytalan a folytatásom. Elvesztettem játékosaim bizalmát, többekkel is komoly konfliktusba keveredtem, a szurkolók és a vezetőség tagjainak a támogatását sem élvezem már hetek óta, ezért kerestem a lehető legjobb megoldást mindenki számáraí¢?Âí‚ - mondta Rijkaard, majd nem cáfolta azokat a híreket, miszerint következő állomása a Real Madrid lesz: í¢?Âí‚ÂA futballban minden elképzelhető" - tette hozzá a szakvezető.
Schuster szintén megerősítette a spanyol sportlapok híreszteléseit, mondandójában pedig hangsúlyozta, hogy döntését elsősorban a bizalom elvesztése indokolta: í¢?Âí‚ÂItt az ideje, hogy tiszta vizet öntsünk a pohárba! Nagyon rosszul esett, hogy az újévben minden bizalmat elvesztettem a vezetés és a szurkolók részéről, éppen ezért döntöttem úgy, hogy olyan klubban folytatom, ahol hisznek a képességeimben, s ahol nem csak arra tartanak képesnek, hogy folytassam az elődöm munkájátí¢?Âí‚ - kommentálta a német. Ezt követően természetesen őt is megkérdezték, hogy a jövőben ténylegesen a Barcelonában vállal-e állást, de ellentétben Rijkaarddal, ő már óvatosabban fogalmazott ezzel kapcsolatban: í¢?Âí‚ÂMég kérdéses, hol folytatom, de elképzelhető, hogy visszatérek egykori sikereim helyszínéreí¢?Âí‚ - vélekedett, végezetül pedig hozzátette: í¢?Âí‚ÂBarcelona egy hely, ahol nagyon jól éreztem magam a pályám során, és sok barátom is él a városban.í¢?Âí‚Â