Démonok 2 (Demons 2) [BRRiP 1986] HunDub Dual

Shagrath

Uploader
Csatlakozás
2009.10.28.
Üzenetek
605
Reakció pontszám
8
Pontok
16
Webhely
shagrath01.blogspot.hu
abdzMIyS.png

Demonok.2.1986.AC3.HUN.ENG.DUAL.720p.BRRiP.x264-SHAG
Szinkronizált olasz horror

Rendezte :
Lamberto Bava
í­í‚rták :
Dario Argento
Lamberto Bava
Franco Ferrini
Dardano Sacchetti
Szereplők :
David Edwin Knight
Nancy Brilli
Coralina Cataldi-Tassoni
Asia Argento etc.

Az Evil Dead mellett a Demons volt a kommunista másolt kalózkazettás éveink nagy kultuszfilmje, ebben biztos vagyok. Máig sokan emlékszünk ezekre az időkre. Az 1985-ös Demoni azt hiszem mindenkinek keményen beleégett a tudatába. A sikerek persze nem csak kis hazánkban voltak számottevőek, hanem a horrort szerető európai társadalomban úgyszintén. Vélhetően nem a hazai kalóz sikereknek köszönhetően, de egy évre rá a jól bevált csapat elkészí­tette a film folytatását Demoni 2 cí­mmel. A rendezői székbe ismét a harmadik generációs filmes család leszármazottja Lamberto Bava ülhetett. Bevallom őszintén, én sosem voltam hatalmas rajongója Lamberto úrnak, hiszen mindig is megvoltam győződve, hogy a Demoni zsenialitása nagy részben Argento-nak köszönhető.

Lamberto munkásságára mindig is rányomták bélyegét az őt feszélyező, a családjában található hatalmas filmes géniuszok, mint nagyapja Eugenio Bava, aki még a némafilmek korszakában operatőrként ténykedett, és apja Mario Bava, az agytröszt, akinek műfajteremtő filmjei mind-mind máig hatalmas klasszikusnak számí­tanak. Ilyen ősök árnyékában nehéz volt Lamberto-nak, de megtette, ami tőle telt (persze Argento papa segí­tségével, akivel nem először dolgozott együtt) és azt hiszem habár a nagy elődöt nem is sikerült felülmúlnia, a Demoni 2 egy igazán korrekt és szórakoztató film lett.

A mozis démonizáció után a magukhoz tért emberek visszatértek a megszokott kerékvágásba. Már, akik túlélték a dolgot. A film folytatása egy hatalmas jól felszerelt modern emeletes házba kalauzol el minket, ahol szépen lassan bemutatja a ház (a film szempontjából) fontosabb lakóit. Ekkor csöppenünk éppen egy Sally nevű leányzó születésnapi zsúrjára. Róla érdemes tudni, hogy az egyik leghisztisebb, legidegesí­tőbb csaj, akit valaha vásznon mutattak. Szóval Sally, miközben éppen rinyál a ruhája meg a haja miatt megtudja, hogy ex-barátja is a bulijába tart, amin kissé felkapja a vizet és bezárkózik a szobájába. Mivel Sally-nek igazi jó fej barátai vannak ezért magasról leszarják őt, és kint buliznak meg piálnak tovább. Sally eközben egy érdekes filmmel köti le magát, ami a démonokról szól és arról a csapat fiatalról, akik elindulnak démoni trófeákat gyűjteni.

Rövid úton (mivel balfaszok) felélesztik az egyetlen halott démon-t, amit találnak, aki azonnal el is kezdi őket terrorizálni. A feszes tempójú cselekmény egyszerűen odaszögezi Sally-t a tv-hez egészen addig, amí­g a démon ki nem mászik a tv-ből, és neki nem ugrik Sally-nek. Hiába, a tv az agy rágógumija. Sally első dolga amint kijön (miután elfújta a szülinapi tortáján a gyertyákat persze), hogy jól démonná változik és faszául bedémoní­tja a többieket is, akik persze hanyatt homlok menekülnek mindenfelé. Ezek után az épületben nagyjából kétfajta ember lesz található. Démonizált és démonizálatlan. A démonizálatlan emberek összegyűlve a garázsban próbálnak ellenállni a démonok nyüzsgő hadának. A harc tehát az emberek, és a démonok között újra kezdetét veszi...

A Demoni első részét nincs ember, aki ne szeretné. Éppen ezért az ember eléggé szkeptikus tud lenni a nagy kedvencek folytatásával. Bár ez a szkepticizmus elég hamar leépül az emberben, ha olyan filmet néz, mint a Demoni 2. Nem azt mondom, hogy a film jobb, mint az elődje, vagy, hogy legalább olyan jó, de mindenképpen emlí­tésre méltó, korrekt folytatást hozott össze az ifjabbik Bava. Különösen tetszett, hogy Bava okosan átültette a témát egy új környezetbe. Tulajdonképpen az ég egy adta világon nem csinált másként, csak fogta a Demoni első részét és berakta egy toronyházba. Gyakorlatilag minden ugyanaz, mint az első részben. Gore, 80-as évek szinti pop szőnyegei, néhol túljátszott szí­nészek és a megszokott feszes tempójuk pörgős cselekmény. Akinek tetszett az első rész annak tetszeni fog a második rész is. Ebben biztos vagyok.(cinegoredottk)

acgxe9SA.png

í­í‚ltalános :
Forrás : Demonok.2.1986.HUN.720p.BluRay.x264-TOXI
Teljes név : Demoni 2\Demons 2\Demonok.2.1986.AC3.HUN.ENG.DUAL.720p.BRRiP.x264-SHAG
Formátum : Matroska
Formátum változat : Version 2
Fájlméret : 2,01 GiB
Időtartam : 1 óra 31 perc 05 mp
Teljes adatsebesség : változó
Teljes adatsebesség : 3 161 Kbps
Film : Demonok.2.1986.AC3.HUN.ENG.DUAL.720p.BRRiP.x264-SHAG
Kódolás dátuma : UTC 2013-11-20 21:39:49
Kódoló szoftver : mkvmerge v4.9.1 ('Ich will') built on Jul 11 2011 23:53:15
Kódoló könyvtár : libebml v1.2.1 + libmatroska v1.1.1
Attachment : Yes / Yes

Kép :
Sáv száma : 1
Formátum : AVC
Formátum/adatok : Advanced Video Codec
Formátum profil : High@L3.1
Formátum beállí­tások, CABAC : igen
Formátum beállí­tások, ReFrames : 5 képkocka
Format_Settings_GOP : M=4, N=13
Keverési mód : Header stripping
Kódek azonosí­tó : V_MPEG4/ISO/AVC
Szélesség : 1 280 képpont
Magasság : 720 képpont
Képarány : 16:9
Képkockasebességi mód : állandó
Képkockasebesség : 23,976 fps
ColorSpace : YUV
ChromaSubsampling : 4:2:0
BitDepth/String : 8 bit
Sorváltás tí­pusa : folytonos
Default : igen
Forced : nem

Hang #1
Sáv száma : 2
Formátum : AC-3
Formátum/adatok : Audio Coding 3
Format_Settings_ModeExtension : CM (complete main)
Formátum beállí­tások, Endianness : Big
Keverési mód : Header stripping
Kódek azonosí­tó : A_AC3
Adatsebesség mód : állandó
Adatsebesség : 448 Kbps
Csatornák száma : 2 csatorna
Original Channel count : 6 csatorna
Csatorna kiosztás : Front: L C R, Side: L R, LFE
Mintavételezési gyakoriság : 48,0 KHz
BitDepth/String : 16 bit
Adatfolyam mérete : 292 MiB (14%)
Nyelv : magyar

Hang #2
Sáv száma : 3
Formátum : FLAC
Formátum/adatok : Free Lossless Audio Codec
Kódek azonosí­tó : A_FLAC
Adatsebesség mód : változó
Csatornák száma : 2 csatorna
Mintavételezési gyakoriság : 48,0 KHz
BitDepth/String : 16 bit
Kódoló könyvtár : libFLAC 1.2.1 (UTC 2007-09-17)
Nyelv : angol
Default : nem

Szöveg #1
Sáv száma : 4
Formátum : UTF-8
Kódek azonosí­tó : S_TEXT/UTF8
Kódek azonosí­tó/adatok : UTF-8 Plain Text
Cí­m : HUNSUB
Nyelv : magyar