Data.hu Venesz József, Turós Emil - A szakácsmesterség kézikönyve

Ha data.hu-s a feltöltés, válaszd ki ezt hogy ki legyen emelve!

jeszenakjanos

Uploader
Csatlakozás
2015.10.26.
Üzenetek
3,148
Reakció pontszám
3,056
Pontok
113
Kor
2024
Venesz József, Turós Emil - A szakácsmesterség kézikönyve
c0f8f979ee3c1e5dab86b23ba9478bc7.jpg

Az elmúlt tizenöt évben a vendéglátási és étkezési szokásokban bekövetkezett fejlődés lényegesen megváltoztatta a vendéglátóiparral szemben támasztott követelményeket, a vendéglátóipari termelés jellegét és feltételeit. A két ismert szerző legújabb szakkönyvében az új követelményeknek megfelelően a táplálkozástudomány eredményeire támaszkodva tárgyalja a táplálkozási, az értékesítési és a termelési ismereteket. Külön fejezetek szólnak a termelés-értékesítés kapcsolatáról, az élelmi anyagok feldolgozásáról és az ételkészítési műveletekről.
A könyv mintegy 2600–2700 receptet tartalmaz, amelyek között a magyar konyha specialitásai mellett megtalálhatók a nemzetközi gasztronómia legismertebb ételei is. Az egyes fejezetek ételcsoportonként a legjellemzőbb ételeket tartalmazzák, anyaghányadokkal és teljes technológiai leírásokkal, a rövidebb – anyaghányadok nélküli, csak a legszükségesebb technológiai leírásokkal közölt – receptek pedig az ételválaszték bővítéséhez és variálásához nyújtanak lehetőséget. Igen érdekesek a nemzetközi gasztronómiával foglalkozó fejezetek, amelyek – a magyar konyha jellegzetességei mellett – a nemzetközi gasztronómia általános szabályairól, a különböző népek jellegzetes étkezési szokásairól, speciális ételeiről adnak áttekintést.
A kötet nemcsak a magyar konyha hagyományait őrző alapkönyv, hanem egyben a jelen és a jövő vendéglátásának feladatait segítő, a szakemberek számára korszerű, sokrétű, átfogó ismereteket nyújtó munka. pdf 42mb

 
Vissza
Top Alul