Hobbi, szabadidő, sport Romváry Vilmos - Fűszerek könyve

jeszenakjanos

Uploader
Csatlakozás
2015.10.26.
Üzenetek
3,148
Reakció pontszám
3,060
Pontok
113
Kor
2024
Leírás
Romváry Vilmos - Fűszerek könyve
MTc3NTQxMw.jpg

A fűszerek azok a csodák, amik ízletesebbé, illatosabbá, színesebbé és sok esetben egészségesebbé teszik ételeinket.
Nem újkeletű dolog használatuk, hiszen már az őskorban is előszeretettel ízesítettek, illatosítottak velük; akkoriban nagyon értékes árucikknek számítottak. Később aztán az Indiában termesztett fekete borsot például különleges és értékes mivolta miatt, fizetőeszközként is használták.
Napjainkban is fontos szerepet játszik a világ összes konyhájában, akárcsak a többi fűszer.
A gasztronómia minden kultúra kiemelkedő eleme, és a legtöbb konyha, karakteres ízvilágát elsősorban az általa használt fűszereknek köszönheti.
Kötetünkkel segítünk eligazodni a fűszerek birodalmában, és tanácsokat, ötleteket adunk azok felhasználására. Megismertetjük Önökkel jellemzőiket, felhasználási lehetőségeiket, előkészítésüket és tárolásukat. Készítünk belőlük pácokat, mártásokat, fűszerkeverékeket, fűszeres eceteket és fűszeres italokat is.
A könyv hasznos konyhai tanácsokkal is ellátja az olvasót, de eligazítást nyernek a diétázók is. Szépségápolási tanácsokat is olvashatunk melyeknek fűszereplői szintén a fűszerek.
Bízunk benne, hogy minden kérdésükre választ találnak kötetünkben. pdf 74mb 1981

 
Vissza
Top Alul