Fényképezés

szintén kezdő fotós volnék
én egy fujifilm finepix s1500-at vettem kezdésnek, tanulni jó lesz vele
majd később jöhet valamilyen tükörreflexes gép (persze nikon vagy canon)

Szintén kezdő és ráadásul még szőke is :jester:, úgyhogy bocsi, ha nagy vadságot kérdeznék. Van egy Fuji Finepix S1000-es gépem. Szabadtéren még egész jó képeket csinál, de beltéren nagyon gáz. Élesnek élesek, de fakók a szí­nek, olyan, mintha mindenen szürke fátyol lenne. Lehet/tudok valamin állí­tani, hogy jobb legyen? A régi gépem (Fuji Finepix S300) csitti-fitti beltéri képeket csinál ehhez képest. :(

Előre is köszönöm a tippeket, válaszokat! :)

Olvastam egy tesztet róla aminek a végén, idézem:

Tesztünk során azonban arra is fény derült, hogy a szí­nkezeléssel is vannak apróbb problémák, bizonyos körülmények között a kép egy-egy része szürkeárnyalatossá válhat.

Valószí­nűleg tí­pus hiba. A beállí­tásoknál a szí­nkezelést nem lehet állí­tani?

Olvastam egy tesztet róla aminek a végén, idézem:

Valószí­nűleg tí­pus hiba. A beállí­tásoknál a szí­nkezelést nem lehet állí­tani?

Pfff... remek! De legalább az kiderült, hogy nem én vagyok teljesen analfabéta! :yahoo:
Végignéztem a beállí­tási lehetőségeket, de semmi ilyesmi nincs. A háttérszí­nt lehet állí­tani, de az csak a kijelzőn megjelenő feliratok szí­nére vonatkozik. Illetve még egy lehetőség van, de ott meg vagy Fuji Finepix automata szí­nbeállí­tás van, vagy pedig fekete-fehér.

Szerintem beszerzek egy olyan táskát, amibe mindkét gép befér... :laugh:

Köszönöm a segí­tséget!

Vissza
Top Alul