Csapó Katalin, Éliás Tibor - Dobos és a 19. század cukrászata Magyarországon

jeszenakjanos

Uploader
Csatlakozás
2015.10.26.
Üzenetek
3,148
Reakció pontszám
3,056
Pontok
113
Kor
2024
Csapó Katalin, Éliás Tibor - Dobos és a 19. század cukrászata Magyarországon
MTQ4NDc1MQ.jpg

Dobos C. József 125 éve alkotta meg azóta is népszerű tortáját.
Az évforduló és a mester előtt tisztelgő kétnyelvű könyv első része a magyar cukrászat 19. századi izgalmas történetén vezet keresztül. Híres budapesti és vidéki cukrászdák, a cukrásztársadalom jeles képviselői, valamint az édességszerető korabeli közönség által kedvelt termékek elvenednek meg a gazdagon illusztrált kötet lapjain.
A könyv második része tárgyalja Dobos C. József életútját, a Dobos-torta születését és fogadtatását, ismerteti az eredti receptet.
Édességkedvelők, a gasztronómia és vendéglátás története, valamint a 19. századi Magyarország társadalom- és kultúrtörténete iránt érdeklődők számára egyaránt izgalmas olvasmány Csapó Katalin és Éliás Tibor könyve. pdf 58mb 2010 pdf

 
Vissza
Top Alul