jeszenakjanos
Uploader
- Csatlakozás
- 2015.10.26.
- Üzenetek
- 3,148
- Reakció pontszám
- 3,056
- Pontok
- 113
- Kor
- 2024
Csapó Katalin, Éliás Tibor - Dobos és a 19. század cukrászata Magyarországon
Dobos C. József 125 éve alkotta meg azóta is népszerű tortáját.
Az évforduló és a mester előtt tisztelgő kétnyelvű könyv első része a magyar cukrászat 19. századi izgalmas történetén vezet keresztül. Híres budapesti és vidéki cukrászdák, a cukrásztársadalom jeles képviselői, valamint az édességszerető korabeli közönség által kedvelt termékek elvenednek meg a gazdagon illusztrált kötet lapjain.
A könyv második része tárgyalja Dobos C. József életútját, a Dobos-torta születését és fogadtatását, ismerteti az eredti receptet.
Édességkedvelők, a gasztronómia és vendéglátás története, valamint a 19. századi Magyarország társadalom- és kultúrtörténete iránt érdeklődők számára egyaránt izgalmas olvasmány Csapó Katalin és Éliás Tibor könyve. pdf 58mb 2010 pdf

Dobos C. József 125 éve alkotta meg azóta is népszerű tortáját.
Az évforduló és a mester előtt tisztelgő kétnyelvű könyv első része a magyar cukrászat 19. századi izgalmas történetén vezet keresztül. Híres budapesti és vidéki cukrászdák, a cukrásztársadalom jeles képviselői, valamint az édességszerető korabeli közönség által kedvelt termékek elvenednek meg a gazdagon illusztrált kötet lapjain.
A könyv második része tárgyalja Dobos C. József életútját, a Dobos-torta születését és fogadtatását, ismerteti az eredti receptet.
Édességkedvelők, a gasztronómia és vendéglátás története, valamint a 19. századi Magyarország társadalom- és kultúrtörténete iránt érdeklődők számára egyaránt izgalmas olvasmány Csapó Katalin és Éliás Tibor könyve. pdf 58mb 2010 pdf