- Témaindító
- #1
>
- Csatlakozás
- 2008.11.28.
- Üzenetek
- 83
- Reakció pontszám
- 0
- Kor
- 37
Oroszkrém torta
6 db tojás
0,12 kg kristálycukor
0,24 kg liszt
1 cs. vaníliás pudingpor
0,5 l tej
1 l tejszín
0,06 kg porcukor
mazsola
narancshéj
rum
Elkészítése:
A tojásból, lisztből és cukorból hagyományos módon tortaformában piskóta karikát készítünk. A pudingporból, a cukorból és a tejből pudingot főzünk, majd lehűtjük. A tejszínt kemény habbá verjük, beletesszük a porcukrot és 3/4 részét belekeverjük a kikevert pudingba. A piskótát három részre vágjuk és betöltjük a krémmel. Rétegenként megszórjuk rumba áztatott mazsolával és narancshéjjal. A torta tetejére és oldalára rákenjük a maradék 1/4 rész tejszínt. Gyümölccsel díszítjük.
6 db tojás
0,12 kg kristálycukor
0,24 kg liszt
1 cs. vaníliás pudingpor
0,5 l tej
1 l tejszín
0,06 kg porcukor
mazsola
narancshéj
rum
Elkészítése:
A tojásból, lisztből és cukorból hagyományos módon tortaformában piskóta karikát készítünk. A pudingporból, a cukorból és a tejből pudingot főzünk, majd lehűtjük. A tejszínt kemény habbá verjük, beletesszük a porcukrot és 3/4 részét belekeverjük a kikevert pudingba. A piskótát három részre vágjuk és betöltjük a krémmel. Rétegenként megszórjuk rumba áztatott mazsolával és narancshéjjal. A torta tetejére és oldalára rákenjük a maradék 1/4 rész tejszínt. Gyümölccsel díszítjük.