- Témaindító
- #1
>
- Csatlakozás
- 2008.02.19.
- Üzenetek
- 400
- Reakció pontszám
- 0
- Kor
- 49
Tejfölben sült mézes barack
- Hozzávalók négy személyre: 4 őszibarack, 2 evőkanál méz, 3 dl tejföl, 3 tojás, 10 dkg porcukor, vaj az edény kikenéséhez.
A barackokat hámozza meg, vágja félbe és magozza ki. őntse serpenyőbe a mézet, és állandóan kevergetve karamellizálja, majd fektesse bele a barackokat, 1 percen át forgassa benne, majd az egészet tegye kivajazott hőálló tálba.
A tojások sárgáját keverje habosra a cukorral, adja hozzá a tejfölt, s végül lazán kanalazza hozzá a tojásfehérjéből vert kemény habot is. A keveréket öntse a barackokra, és tegye 200 Celsius-fokra előmelegített sütőbe 10-15 percre. Amikor szépen megpirult, vegye ki, forrón tálalja.
Bon Apetit!
Ui.: A fotót és a kompozíciót én csináltam utánna meg jól megettem!
- Hozzávalók négy személyre: 4 őszibarack, 2 evőkanál méz, 3 dl tejföl, 3 tojás, 10 dkg porcukor, vaj az edény kikenéséhez.
A barackokat hámozza meg, vágja félbe és magozza ki. őntse serpenyőbe a mézet, és állandóan kevergetve karamellizálja, majd fektesse bele a barackokat, 1 percen át forgassa benne, majd az egészet tegye kivajazott hőálló tálba.
A tojások sárgáját keverje habosra a cukorral, adja hozzá a tejfölt, s végül lazán kanalazza hozzá a tojásfehérjéből vert kemény habot is. A keveréket öntse a barackokra, és tegye 200 Celsius-fokra előmelegített sütőbe 10-15 percre. Amikor szépen megpirult, vegye ki, forrón tálalja.
Bon Apetit!
Ui.: A fotót és a kompozíciót én csináltam utánna meg jól megettem!