Elavult böngészőt használ. Előfordulhat, hogy nem jeleníti meg megfelelően ezt vagy más webhelyeket. Frissítsen, vagy használjon alternatívát böngésző.
-1kg spenót
-4db egész tojás
-1gerezd foghagyma
-1dl tej
-100g reszelt kemény sajt (trappista)
-40g vaj
-só
-bors
-zsemlemorzsa
-150g hosszúmetélt
-4dl paradicsommártás
-100-150g reszelt parmezán jellegű sajt
-40g olvasztott vaj
Elkészítés:
A spenótot megtisztítjuk, alaposan megmossuk,
lecsepegtetjük, ujjnyi vastag csíkokra vágjuk, a
felforrósított 40g vajon a tejjel, a zúzott fokhagy-
mával, ízlés szerint sóval és borssal, fedő alatt
megpároljuk, levét elfőzzük. Hagyjuk kihűlni, az-
tán hozzáadjuk a reszelt trappista sajttal és kevés
sóval elhabart tojásokat, majd kivajazott, zsemle-
morzsával meghintett sütőformába-koronába si-
mítjuk. Tetejére nyomkodjuk az előzőleg sós víz-
ben kifőzött tésztát, megöntözzük az olvasztott
vajjal, és előmelegített sütőben, közepes tűznél
(180??í¢??C) aranysárgára pirítjuk (25-30 perc). Vá-
runk néhány percet, aztán ügyesen tálra borítjuk,
és forrón paradicsomszeletekkel és petrezselyem-
mel díszítve tálaljuk.
Külön csészében felforrósított paradicsommártást
és reszelt parmezánt kínálunk hozzá.
Finom is, szép is!