Vegyes könyvek Patrick Moore, Ian Nicolson - A világűr titkai

jeszenakjanos

Uploader
Csatlakozás
2015.10.26.
Üzenetek
4,102
Reakció pontszám
5,437
Pontok
113
Kor
2025
Leírás
Patrick Moore, Ian Nicolson - A világűr titkai
MjI5Mzk5Nw.jpg

Az ember évezredek óta lankadatlan érdeklődéssel figyeli az égbolt jelenségeit, tanulmányozza az égitestek világát. Őseink számára azonban a bolygók és csillagok csak titokzatos fénypontok voltak, amelyek több-kevesebb szabályszerűséggel róják égi pályájukat. A csillagászat első ugrásszerű, minőségi változása akkor következett be, amikor Galilei a 17. század elején először pillantott távcsővel az égre. A Világegyetem enciklopédiájának két kötete ettől az időponttól kezdve követi nyomon a csillagászat fejlődését, foglalja össze azóta elért eredményeit. A második nagy ugrás az Univerzum kutatásában szint a szemünk előtt következett be az elmúlt évtizedekben, ami az évről évre korszerűbb berendezéseknek, műholdaknak és űrszondáknak, tudósok és űrhajósok elmélyült munkájának, tettrekészségének köszönhető, s annak a máig ismert vonzalomnak, amelyet Ptolemaiosz, az ókor jeles asztrológusa így fogalmazott meg: „Tudom halandóságomat s éltem múlékonyságát, de midőn a mozgalmasan keringő csillagspirálisokat figyelem, már nem a földet érintem lábammal, hanem Zeusz oldalán veszem magamhoz az ambrózia nektárját, az istenek eledelét.”

A Világegyetem enciklopédiájának második kötete, A világűr titkai a csillagok és galaxisok világába kalauzolja el az olvasót színes fényképek, rajzok, izgalmas műholdfelvételek segítségével, és nem kevésbé izgalmas fejezetek foglalkoznak az Ősrobbanást követő eseményekkel, a Világegyetem fejlődésével és lehetséges sorsával. pdf 111mb 1992

Kedvezményes Data.hu prémium előfizetés itt! Tölts villámgyorsan, korlátok nélkül!
Vissza
Top Alul