Húsos ételek Paprikás csirke bográcsban

szöszy

VIP
Csatlakozás
2010.02.15.
Üzenetek
101
Reakció pontszám
1
Pontok
16
Webhely
datalinkek.com
paprikascsirke-bogracsban.jpg
csi_www.kepfeltoltes.hu_.jpg




Bográcsozáskor nem a paprikás csirke az első, ami fel szokott merülni mint megoldás, pedig például egy marhaételhez képest órákat lehet vele nyerni, és az í­zére sem lehet panasz.

Ha van időd és kedved, szaggass mellé nokedlit, úgy teljes az élmény, de természetesen egy jó fehér kenyérrel is mennyei

Hozzávalók:
2 nagy, egész csirke
20 dkg zsí­ros szalonna
4 tv paprika
3-4 paradicsom
2 vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1 evőkanálnyi pirospaprika
3 dl tejföl
2 dkg liszt
só, bors

Elkészí­tés ideje:
70 perc

Elkészí­tés menete:

Ha az alapvető kezdőműveleteken már túlestél - áll a bogrács, ég a tűz, kéznél van a bor -, akkor kezdhetsz az étellel foglalkozni. A csirkét tisztí­tsd meg, szedd darabjaira, majd sózd be az alkatrészeket. A szalonnát kockázd fel, ahogyan a hagymát is, majd a szalonnát be is dobhatod a bográcsba. Ha már kellőképp kieresztette a zsí­rját, add hozzá a hagymát, és fonnyaszd meg. Miután elérte a kí­vánt állapotot, keverd hozzá a pirospaprikát - a legjobb, ha eddig elhúzod a tűzről -, öntsd fel pár deci ví­zzel - semmiképp ne lepje el teljesen, inkább kevesebbet adj hozzá, és ha nagyon lefő, még öntesz mellé -, majd tedd bele a csirkét is, és mehet az egész vissza a tűz fölé.

A paprikát és a paradicsomot is darabold fel, majd tedd a hús mellé, és hagyd az egészet rotyogni. Amikor úgy látod, hogy a hús már kellőképp megpuhult, kezdd el készí­teni a habarást: a tejfölt és a lisztet keverd össze. Törj a húshoz fokhagymát, keverd el a lében, majd habard be az egészet, és tulajdonképpen már kész is vagy.
 
Vissza
Top Alul