Mozzarellás piríÂÂtós
Mozzarellás pirítós
Hozzávalók (kb. 12 db elkészítéséhez)
1 negyed kilós, teljes kiőrlésű lisztből készült minikenyér, vagy óriáskifli
6 evőkanál olívaolaj
40 dkg mozzarella
2 gerezd fokhagyma
1 nagy, piros chilipaprika
fél csokor petrezselyem
Elkészítés:
A kenyeret 12 szeletre vágjuk, a szeleteket egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és meglocsoljuk 4 evőkanál olívaolajjal. Előmelegített sütőben (225 ?C/ 4. fokozat) 10 percig sütjük. A lecsepegtetett mozzarellát vékonyan karikákra vágjuk. A fokhagymát megtisztítjuk és átpréseljük. A chilipaprikát megmossuk, kimagozzuk, és apróra vágjuk, majd a felaprított petrezselyemmel és a fokhagymával együtt a maradék olajhoz adjuk. A kenyérszeleteken elosztjuk a mozzarellát, majd további 5 percig sütjük őket. A sütőből kivéve meglocsoljuk a fűszeres olajjal.
Elkészítési idő: kb. 20 perc
Mozzarellás pirítós
Hozzávalók (kb. 12 db elkészítéséhez)
1 negyed kilós, teljes kiőrlésű lisztből készült minikenyér, vagy óriáskifli
6 evőkanál olívaolaj
40 dkg mozzarella
2 gerezd fokhagyma
1 nagy, piros chilipaprika
fél csokor petrezselyem
Elkészítés:
A kenyeret 12 szeletre vágjuk, a szeleteket egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és meglocsoljuk 4 evőkanál olívaolajjal. Előmelegített sütőben (225 ?C/ 4. fokozat) 10 percig sütjük. A lecsepegtetett mozzarellát vékonyan karikákra vágjuk. A fokhagymát megtisztítjuk és átpréseljük. A chilipaprikát megmossuk, kimagozzuk, és apróra vágjuk, majd a felaprított petrezselyemmel és a fokhagymával együtt a maradék olajhoz adjuk. A kenyérszeleteken elosztjuk a mozzarellát, majd további 5 percig sütjük őket. A sütőből kivéve meglocsoljuk a fűszeres olajjal.
Elkészítési idő: kb. 20 perc