[h=2]
4 adaghoz:
60dkg meggy
5ek cukor
fahéj (őrölt)
2ek citromlé
2dl főzőtejszín
0.5csom vaníliás pudingpor
Elkészítés[/h]
Elkészítés: 45perc

4 adaghoz:
60dkg meggy
5ek cukor
fahéj (őrölt)
2ek citromlé
2dl főzőtejszín
0.5csom vaníliás pudingpor
Elkészítés[/h]
- A meggyet egy edénybe tesszük és felöntjük 1 liter vízzel. Hozzáadjuk a cukrot, a fahéjat, a citromlevet és felforraljuk. A meggyből ekkor 2-3 evőkanálnyit kiveszünk, később ezzel díszítjük a levest. A többit pépesítjük.
- A tejszínt a pudingporhoz adjuk, csomómentesre keverjük, a leveshez öntjük, közben folyamatosan kavargatjuk. Pár percig főzzük, majd ha kissé sűrűsödni kezd, levesszük a tűzhelyről és hagyjuk hűlni.
- Tálaláskor a félretett meggyszemeket a tányérokban elosztjuk. Ízlés szerint friss meggyszemekkel is tálalhatjuk, ha ropogós levesbetétre vágyunk
Elkészítés: 45perc