Egytálételek Juhtúrós sztrapacska

  • Témaindító Témaindító kneifela
  • Kezdő dátum Kezdő dátum
>

kneifela

Vendég
Hozzávalók:
kb 1 kg burgonya, 2 tojás, kb 50dkg liszt, 1 teáskanál só, 40 dkg juhtúró, 20dkg bacon (vagy vegyesen bacon és mangalica szalonna), 1 nagy doboz tejföl

Elkészí­tése:
A nyers burgonyát reszeljük le nagyon finomra (én a citromhéj reszelőn szoktam). Hozzákeverni a tojásokat, lisztet, sót. Nokedli sűrűségű tésztára van szükség, ha nem elég lágy a tészta, kevés vizet is tehetünk hozzá.
Forró ví­zbe kiskanállal galuskákat szaggatunk, és kifőzzük.
Közben a szalonnát felkorckázva kisütjük.
Ahogy adagonként fő a sztrapacska, rétegesen lerakjuk tűzálló tálba: 1 adag sztrapacska, rá szalonna pörc, rákanalazgatunk tejfölt, rámorzsoljuk a juhtúrót. Nekem 3 sor szokott belőle lenni, a lényeg, hogy a tetjére szalonnapörc és juhtúró kerüljön. Ráöntjük a szalonna megmaradt zsí­rját is. Betoljuk a hideg sütőbe, 200 fokig melegí­tjük, és kb még 10-15 percig sütjük, amí­g a juthúró szálkásra, nyúlósra sül.
 
Top Alul