- Témaindító
- #1
>
kneifela
Vendég
Hozzávalók:
kb 1 kg burgonya, 2 tojás, kb 50dkg liszt, 1 teáskanál só, 40 dkg juhtúró, 20dkg bacon (vagy vegyesen bacon és mangalica szalonna), 1 nagy doboz tejföl
Elkészítése:
A nyers burgonyát reszeljük le nagyon finomra (én a citromhéj reszelőn szoktam). Hozzákeverni a tojásokat, lisztet, sót. Nokedli sűrűségű tésztára van szükség, ha nem elég lágy a tészta, kevés vizet is tehetünk hozzá.
Forró vízbe kiskanállal galuskákat szaggatunk, és kifőzzük.
Közben a szalonnát felkorckázva kisütjük.
Ahogy adagonként fő a sztrapacska, rétegesen lerakjuk tűzálló tálba: 1 adag sztrapacska, rá szalonna pörc, rákanalazgatunk tejfölt, rámorzsoljuk a juhtúrót. Nekem 3 sor szokott belőle lenni, a lényeg, hogy a tetjére szalonnapörc és juhtúró kerüljön. Ráöntjük a szalonna megmaradt zsírját is. Betoljuk a hideg sütőbe, 200 fokig melegítjük, és kb még 10-15 percig sütjük, amíg a juthúró szálkásra, nyúlósra sül.
kb 1 kg burgonya, 2 tojás, kb 50dkg liszt, 1 teáskanál só, 40 dkg juhtúró, 20dkg bacon (vagy vegyesen bacon és mangalica szalonna), 1 nagy doboz tejföl
Elkészítése:
A nyers burgonyát reszeljük le nagyon finomra (én a citromhéj reszelőn szoktam). Hozzákeverni a tojásokat, lisztet, sót. Nokedli sűrűségű tésztára van szükség, ha nem elég lágy a tészta, kevés vizet is tehetünk hozzá.
Forró vízbe kiskanállal galuskákat szaggatunk, és kifőzzük.
Közben a szalonnát felkorckázva kisütjük.
Ahogy adagonként fő a sztrapacska, rétegesen lerakjuk tűzálló tálba: 1 adag sztrapacska, rá szalonna pörc, rákanalazgatunk tejfölt, rámorzsoljuk a juhtúrót. Nekem 3 sor szokott belőle lenni, a lényeg, hogy a tetjére szalonnapörc és juhtúró kerüljön. Ráöntjük a szalonna megmaradt zsírját is. Betoljuk a hideg sütőbe, 200 fokig melegítjük, és kb még 10-15 percig sütjük, amíg a juthúró szálkásra, nyúlósra sül.