- Témaindító
- Admin
- #1
>
- Csatlakozás
- 2007.04.02.
- Üzenetek
- 1,336
- Reakció pontszám
- 251
- Díjak
- 2
- Kor
- 48
Igazi hamburger
Melléklet megtekintése 413
1 csirkemellfilé
1 kis fej vöröshagyma
2 paradicsom
4 salátalevél
1 evőkanál zsemlemorzsa
1 evőkanál ételízesítő
fél kávéskanál fokhagymapor
5 tojás
2 evőkanál vaj
4 szelet trappista sajt
4 hamburger zsömle
Előkészítés: A csirkemellet megmossuk, leszárítjuk, és csíkokra vágjuk, majd finomra ledaráljuk. A hagymát megtisztítjuk, és nagyon apróra összevágjuk, vagy a hús után ledaráljuk. A paradicsomot megmossuk, és szeletekre vágjuk. A salátaleveleket megmossuk, leszárítjuk, és metéltre vágjuk.
Elkészítés: A csirkehúshoz hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, a zsemlemorzsát, az ételízesítőt, a fokhagymaport, egy tojást, és jól összegyúrjuk. A masszából négy húspogácsát formázunk. Serpenyőben 1 evőkanál vajat forrósítunk, és a húspogácsák mindkét oldalát kb. 4-4 perc alatt szép pirosra sütjük. A serpenyőbe teszünk egy kis kanálnyi vajat, beleütjük a tojásokat, és tükörtojást sütünk. A zsömléket kettévágjuk, vágott felüket a maradék vajon kissé megpirítjuk a serpenyőben, rátesszük a sajtot, a salátaleveleket, a paradicsomkarikákat, a kisütött húspogácsát, és végül a tojást, majd a zsömle tetejét. Azonnal forrón tálaljuk.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 260 kcal
Melléklet megtekintése 413
1 csirkemellfilé
1 kis fej vöröshagyma
2 paradicsom
4 salátalevél
1 evőkanál zsemlemorzsa
1 evőkanál ételízesítő
fél kávéskanál fokhagymapor
5 tojás
2 evőkanál vaj
4 szelet trappista sajt
4 hamburger zsömle
Előkészítés: A csirkemellet megmossuk, leszárítjuk, és csíkokra vágjuk, majd finomra ledaráljuk. A hagymát megtisztítjuk, és nagyon apróra összevágjuk, vagy a hús után ledaráljuk. A paradicsomot megmossuk, és szeletekre vágjuk. A salátaleveleket megmossuk, leszárítjuk, és metéltre vágjuk.
Elkészítés: A csirkehúshoz hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, a zsemlemorzsát, az ételízesítőt, a fokhagymaport, egy tojást, és jól összegyúrjuk. A masszából négy húspogácsát formázunk. Serpenyőben 1 evőkanál vajat forrósítunk, és a húspogácsák mindkét oldalát kb. 4-4 perc alatt szép pirosra sütjük. A serpenyőbe teszünk egy kis kanálnyi vajat, beleütjük a tojásokat, és tükörtojást sütünk. A zsömléket kettévágjuk, vágott felüket a maradék vajon kissé megpirítjuk a serpenyőben, rátesszük a sajtot, a salátaleveleket, a paradicsomkarikákat, a kisütött húspogácsát, és végül a tojást, majd a zsömle tetejét. Azonnal forrón tálaljuk.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 260 kcal