- Témaindító
- #1
>
hokifli
Vendég
Ami kell hozzá:
20 evőkanál cukor
1 kg meggy
kevés fahéj
20 evőkanál búzadara
2 csomag vaníliás pudingpor
1 l tej
cukor
2 dl tejszín
1 liter vizet 20 evőkanál cukorral és 1 kg gyümölccsel felteszünk főni. íí‚Âzesítjük kevés fahéjjal. 5-10 perc főzés után beleöntünk 20 evőkanál búzadarát, és addig kevergetjük, amíg a dara megfő.
Egy tepsit kivizezünk, és beleöntjük a masszát.
2 csomag vaníliapudingot 1 liter tejben, tetszés szerinti cukorral, előírás szerint megfőzünk, és még forrón a darára öntjük.
Ha kihűlt, 2 dl tejszínből habot verünk, és a tetejére simítjuk. Hűtőben jól lehűtjük, nagyobb kockákra szeleteljük.
Nyáron kitűnő édesség. Szerintem meggyel a legjobb, de lehet cseresznyével, reszelt almával is készíteni.