Italok Bodzaszörp házilag

szöszy

VIP
LV
0
 
Csatlakozás
2010.02.15.
Üzenetek
101
Reakció pontszám
1
2537994655_27b3c68099.jpg
Végre virágzik a bodza! Mindenfelé érezni a virágokból áradó jellegzetes, édes illatot. Ez egy régi, bevált recept, évek óta ezt készí­tjük. Fontos tudni, hogy rendkí­vül tömény szörp, ezért jól higí­tható.

A bodza egyébként igen hasznos gyógynövény, A-, B-, és C-vitamint, folsavat, vasat, káliumot, kalciumot, magnéziumot, foszfort és flavonoidokat tartalmaz. Kiváló természetes gyógyszer köhögésre, megfázásra, felsí­í‚?-légúti fertí­í‚?zések, láz esetén rendkí­vül kedvezí­í‚? hatású.

Bodzaszörp

Hozzávalók:
2 l ví­z
15-20 bodzavirág
2 citrom
1,80 kg fruktóz (vagy 2 kg kristálycukor)
5 dkg citromsav


Ha a bodzavirág szép tiszta, lemosni sem kell, ha nem, akkor öblí­tsük le. Keverjük össze 2 l ví­zzel, tegyünk bele 2 db karikára vágott citromot. Takarjuk le vékony anyaggal, majd 2 napig hagyjuk állni hűvös helyen. Közben néhányszor keverjük meg. 2 nap múlva szűrjük le, majd főzzük össze a fruktózzal (vagy cukorral) és a citromsavval. Töltsük bele az alaposan megtisztí­tott üvegekbe, jól zárjuk le, és tegyük száraz dunsztba, azaz egy edényben, meleg takarók között hagyjuk 2-3 napig.​
 
Top Alul