szöszy
VIP
Aszalt szilvával töltött csirkemell diómártással
Aszalt szilvával töltött csirkemell diómártással
Hozzávalók / 4 adag
A husihoz:
60 dkg csirkemellfilé
20 dkg aszalt szilva
kb. 4 dl száraz fehérbor
kb. 20 dkg bacon
só
bors
A mártáshoz:
10 dkg durvára vágott dió
3-4 dl főzőtejszín
1-2 kk étkezési keményítő
szerecsendió
só
Elkészítés:
[list type=decimal]
[*]A csirkemell filét egy tálban felöntjük annyi borral, hogy ellepje, és egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Ettől pikáns ízt kap a hús, és nem is fog kiszáradni.
[*]A csirkemellet „lapjábaní¢?Âí‚ kb. 3/4-részt bevágjuk annyira, hogy szét tudjuk nyitni, majd kicsit kiklopfoljuk.
[*]Sóval, borssal meghintjük, és egy sorban elrendezzük rajta az aszalt szilvát. Feltekerjük, majd 2 szelet szalonnával tekerjük körbe.
[*]A húsokat enyhén olajozott tepsibe helyezzük és a leszűrt pácléből kicsit öntünk alá, majd lefedve forró sütőben megsütjük. Kb. 180-200 ??í‚°C-on 30-40 perc, hogy a szalonna megpiruljon. Igény szerint sütés közben is lehet locsolgatni. (Mivel jénai edényben készítettem lefedve, így nem locsolgattam, a tepsiben lehet, hogy hasznos.)
[*]A mártáshoz a diót serpenyőben illatosra pirítjuk. A tejszínt felforraljuk, sóval, és kevés szerecsendióval ízesítjük, hozzáadjuk a diót, kis tűzön főzzük pár percet. (Étkezési keményítővel sűrítettem, hogy kedvemre való állagú legyen.)
[*]Köretként rizst ajánlok hozzá.
[/LIST]
sütési hőfok: 200??í‚°C
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 20x30 cm

Aszalt szilvával töltött csirkemell diómártással
Hozzávalók / 4 adag
A husihoz:
60 dkg csirkemellfilé
20 dkg aszalt szilva
kb. 4 dl száraz fehérbor
kb. 20 dkg bacon
só
bors
A mártáshoz:
10 dkg durvára vágott dió
3-4 dl főzőtejszín
1-2 kk étkezési keményítő
szerecsendió
só
Elkészítés:
[list type=decimal]
[*]A csirkemell filét egy tálban felöntjük annyi borral, hogy ellepje, és egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Ettől pikáns ízt kap a hús, és nem is fog kiszáradni.
[*]A csirkemellet „lapjábaní¢?Âí‚ kb. 3/4-részt bevágjuk annyira, hogy szét tudjuk nyitni, majd kicsit kiklopfoljuk.
[*]Sóval, borssal meghintjük, és egy sorban elrendezzük rajta az aszalt szilvát. Feltekerjük, majd 2 szelet szalonnával tekerjük körbe.
[*]A húsokat enyhén olajozott tepsibe helyezzük és a leszűrt pácléből kicsit öntünk alá, majd lefedve forró sütőben megsütjük. Kb. 180-200 ??í‚°C-on 30-40 perc, hogy a szalonna megpiruljon. Igény szerint sütés közben is lehet locsolgatni. (Mivel jénai edényben készítettem lefedve, így nem locsolgattam, a tepsiben lehet, hogy hasznos.)
[*]A mártáshoz a diót serpenyőben illatosra pirítjuk. A tejszínt felforraljuk, sóval, és kevés szerecsendióval ízesítjük, hozzáadjuk a diót, kis tűzön főzzük pár percet. (Étkezési keményítővel sűrítettem, hogy kedvemre való állagú legyen.)
[*]Köretként rizst ajánlok hozzá.
[/LIST]
sütési hőfok: 200??í‚°C
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 20x30 cm