S
Sissy
Vendég
Hozzávalók:
4 db alma, 6 db tojás, 3 dl tej, 1 csomag vaniliás cukor, 12 dkg porcukor, 15 dkg liszt, 1 db citrom 2 dl pezsgő, kevés örölt fahéj, csipet só
Elkészítés:
Az almákat meghámozzuk, kimagozzuk, majd vastag karikákra vágjuk és bekenjük őket citromlével.
Három tojássárgájából a lisztel, a vaníliáscukorral,a tejjel, illetve egy csipet sóval sűrű palacsintatésztát csinálunk. 6 tojás fehérjét kemény habbá verjük és azzal lazítjuk a tésztát.
Az almakarikákat ebbe a maszába megforgatjuk, majd bő, forró olajban kisütjük őket.
Rögtön sütés után porcukorral elkevert örölt fahéjjal megszórjuk őket, tálaláskor pedig három tojássárgájából, 6 dgk porcukorból és a pezsgőből vízfürdőn felvert habot adunk melléjük.
4 db alma, 6 db tojás, 3 dl tej, 1 csomag vaniliás cukor, 12 dkg porcukor, 15 dkg liszt, 1 db citrom 2 dl pezsgő, kevés örölt fahéj, csipet só
Elkészítés:
Az almákat meghámozzuk, kimagozzuk, majd vastag karikákra vágjuk és bekenjük őket citromlével.
Három tojássárgájából a lisztel, a vaníliáscukorral,a tejjel, illetve egy csipet sóval sűrű palacsintatésztát csinálunk. 6 tojás fehérjét kemény habbá verjük és azzal lazítjuk a tésztát.
Az almakarikákat ebbe a maszába megforgatjuk, majd bő, forró olajban kisütjük őket.
Rögtön sütés után porcukorral elkevert örölt fahéjjal megszórjuk őket, tálaláskor pedig három tojássárgájából, 6 dgk porcukorból és a pezsgőből vízfürdőn felvert habot adunk melléjük.