Sütemények Almás vaníliakrémes szelet

  • Témaindító Témaindító hokifli
  • Kezdő dátum Kezdő dátum
H

hokifli

Vendég
Alm%C3%A1s-van%C3%ADliakr%C3%A9mes-pisk%C3%B3ta.jpg



Almás vaní­liakrémes szelet

Hozzávalók:

Tészta:

60 dkg liszt
1 csomag sütőpor
20 dkg zsí­r
20 dkg cukor
2 csomag vaní­liás cukor
2 egész tojás
3 - 4 evőkanál tejföl (igény szerint)

Krém:

5 dl tej
2 csomag vaní­lia í­zű pudingpor
25 dkg Ráma margarin
15 dkg porcukor
1 csomag vaní­liás cukor

Töltelék:

1 kg reszelt alma
2 evőkanál vaj
10 dkg cukor
1 teáskanál fahéj

Elkészí­tés:

A tésztát összedolgozzuk annyi tejföllel, hogy rugalmas, nyújtható tésztát kapjunk.
Egy közepes méretű tepsi alján, sütőpapí­ron 3 lapot sütünk belőle előmelegí­tett, forró sütőben, kb. 15 perc alatt laponként.

A tejből és a pudingból sűrű krémet főzünk, és lehűtjük.
A margarint a cukorral habosra kikeverjük, hozzáadjuk kanalanként a pudingot, és jól eldolgozzuk.
Az almát a vajon megpároljuk, hozzáadjuk a cukrot és a fahéjat, majd pár percig főzzük, és hűlni hagyjuk.

Az egyik tésztalapot a tepsibe tesszük, rákenjük a krémet, majd erre kerül a második lap.
Ennek tetejére simí­tjuk az almás pépet, majd rátesszük a harmadik lapot.
Egy napig hűtőben pihentetjük.

Tetejét megszórhatjuk vaní­liás porcukorral, vagy pedig csokimázzal is bevonhatjuk.
 
Almás vaní­Ã‚­liakrémes szelet

köszike meg is van a húsvéti süti !!! :)
 
Vissza
Top Alul