- Témaindító
- #1
- Csatlakozás
- 2010.02.15.
- Üzenetek
- 101
- Reakció pontszám
- 1
6-féle húspác grillezéshez recept hozzávalók 4 főre
(kb. 50 dkg húshoz)
Csípős-paradicsomos páchozcsirkeszárny,csirkecomb)
1dl balzsamecet
3 ek ketchup
2 ek cukor
2 kk csili szósz
bors
Fokhagymás-gyömbéres páchozcsirkehús,pulykahús,sertéshús)
1 fej hagyma
2 ek szójaszósz
1kk cukor
1kk gyömbér
3 gerezd fokhagyma
Paprikás páchozsertéstarja, sertéscomb)
0,5 dl olívaolaj
2 kk mustár
1dl tej
1kk delikát
1db csípőspaprika
Barna páchozsertés)
5 ek ketchup
5 ek méz
3 ek szójaszósz
0,5 dl olívaolaj
Joghurtos páchozcsirkehús,pulykahús)
2 dl joghurt
só
0,5 dl olívaolaj
3 gerezd fokhagyma
Worchester páchozsertéshús,marhahús)
2 kk worchester szósz
0,5 dl borecet
2 ek mustár
0,5 dl olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
1kk csili szósz
1kk őrölt babérlevél
bors
- A kiválasztott pác hozzávalóit összekeverjük. (A marha-és sertéshúshoz készített pácot ne sózzuk, a húsokat sem, mert sokáig állnak a pácban, elvonná a nedvességet a húsból és megkeményednének.)
- A hússzeleteket vagy az egész húst jól bekenjük a páccal.
- Jól zárható edénybe tesszük, és a hűtőben állni hagyjuk. (A marhahúst 2-3 napig pácoljuk, a sertéshúsnak elég egy nap, míg a szárnyasokat már pár óra alatt átjárja a pác.)
- Sütés előtt besózzuk a húst.