Elavult böngészőt használ. Előfordulhat, hogy nem jeleníti meg megfelelően ezt vagy más webhelyeket. Frissítsen, vagy használjon alternatívát böngésző.
Végre kezdetét vette a 2008. évi Gyorsasági Motoros Világbajnokság. A katari nagydíjon rendhagyó módon kivilágított pályán száguldanak a versenyzők, ami külső szemlélőként is misztikus hangulatot teremt az egész hétvégének. A szervezők nagy körültekintéssel, óriási reflektorokat használnak, hogy nappalt varázsoljanak a sivatag közepén lévő pályára, ami a biztonságos motorozás szempontjából nagyon fontos. Egyedül, ami szokatlan, vagy furcsa lehetett a versenyzőknek kezdetben az az volt, hogy egyes kanyarokban megelőzte őket saját árnyékuk: )
Az első szabadedzés magyar idő szerint 16 órakor kezdődött. Talmácsi ott a negyedik helyen végzett, míg a 20:10 órai kvalifikáción a hetedik helyen zárt. Az első helyet az angol Bradley Smith szerezte meg, Webb és Di Meglio előtt. Smith miután megfutotta a leggyorsabb kört, nagyot bukott, de megúszta a sóderágyas kitérőt. Talma csapattársa, a vállsérüléssel is motorra ülő Sergio Gadea ismét elesett az időmérőn, így kérdésessé vált a vasárnapi szereplése. A magyar motoros javulást ígér holnapra, és bízik önmagában és a csapatban.
Talmácsi Gábor nyilatkozata
??í‚?í‚?Az év első időmérő edzése nem úgy sikerült, ahogy szerettem volna, de holnap mindent megteszek, hogy javítani tudjak az eredményemen. Egyes kanyarokban pattogott a motor hátulja, és ez súlyos tizedekbe került. Ha tudok faragni a köridőmből, és azt állandósítom, akkor a vasárnapi versenyen jó teljesítményre lehetek képes. Érzem magamban és a csapatban az erőt, leszünk ennél még jobb helyen is ezen a hétvégén.??í‚?í‚?
A Henkel Kozmetika üzletága termékkategóriájában kizárólagos szerződést kötött Talmácsi Gábor gyorsasági motoros világbajnokkal. A sportoló részt vesz a Schwarzkopf és a Henkel termékek magyarországi BTL kampányaiban.
Talmácsi Gábor, Talma ma milliók kedvence Magyarországon. Tavaly a gyorsasági motoros világbajnokság 125 köbcentis géposztály világbajnoki címének megszerzése után a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést is átvehette. Talma nem csak tehetségével, eredményeivel, hanem egyéniségével is megszerezte a magyar közönség szeretetét. Sikereit egy kicsit magunkának is érezzük, hiszen igazi példaképként jó hírünket kelti a világban.
A Henkel Kozmetika üzletága ezért szerződést kötött Talmácsi Gáborral, aki részt vesz a Schwarzkopf és a Henkel márkák (pl. Fa, Taft, Schauma) BTL marketing akcióiban. Németh Ottó az üzletág marketing vezetője az együttműködést a hasonlóságokkal indokolta. A márkák fontos szerepet töltenek be a modern, jól ápolt, sikeres és dinamikus férfi életében. Talma milliók számára a lendületes, utolérhetetlen férfit jelképezi, közismert mintakép, hazánk egyik legjobb és legegyedibb sportoló egyénisége. Ezért kitűnően képviselheti a Schwarzkopf és a Henkel termékekkel a stílusos, jól ápolt, sportos férfit Magyarországon.
Talmácsi Gábor szerint a Henkel olyan márkák gyártója, amelyeket mindenki ismer és becsül, így örömére szolgál, hogy együttműködhet a céggel. - Nagyon sok ajánlatot kapok különböző cégektől, de csak azok keltik fel a figyelmemet, amelyekről érzem, hogy azokakat az értékeket képviselik, melyeket én is a magaménak érzek ??í‚?í‚? mondta. - Mindig a legjobb márkákhoz próbáltam csatlakozni. íí‚Âgy jött létre a megállapodásunk, hiszen a Schwarzkopf és a Henkel termékek minősége kiváló, engem pedig büszkévé tesz, hogy támogathatom a marketing tevékenységüket. 2008-ban Talma különböző BTL kampányokban a Henkel olyan jelentős kozmetikai márkáit képviseli, mint például a Schauma, a Taft, a Vademecum és a Fa, amelyek a hajápolás és hajformázás, valamint a száj- és testápolás területén világszerte vezető piaci szerepet töltenek be.
130 éve Henkel olyan márkák és technológiák vezető gyártója, melyek könnyebbé, jobbá és szebbé teszik az emberek életét. A Henkel, mely a Fortune Global 500-as listán szereplő vállalat, három stratégiai területen működik: mosó- és háztartási tisztítószerek, kozmetika, illetve Adhesives Technologies (Ragasztás Technológiák). A 2006. pénzügyi évben a Henkel árbevétele 12,74 milliárd euró volt. Világszerte 53 ezer alkalmazottja dolgozik azon, hogy teljesítse a vállalati szlogenjét: A Brand like a Friend - A barátságos márka, és hogy a világ több mint 125 országában bízzanak a Henkel márkáiban és technológiáiban.
Talmácsi Gábor ismét dobogós, Di Meglio pedig világbajnok lett
Talmácsi Gábor remek motorozást bemutatva a harmadik helyen végzett a gyorsaságimotoros-világbajnokság Ausztrál Nagydíján. A futamon a pontversenyt vezető Mike Di Meglio győzött, és mivel a mögötte álló Simone Corsi csak a 9. lett, a francia két GP-vel a vége előtt már megnyerte a világbajnokságot.
Nem a legjobban kapta el a rajtot Talmácsi Gábor, ám az első pár kör után mégis már a második helyen motorozott. Ezt követően a magyar motoros egy négyfős bolyban kezdte el róni a köröket az élen haladó Mike Di Meglio mögött.
TALMíí‚ÂCSI Gíí‚ÂBOR REAKCIőJA
?Először is gratulálok Di Megliónak és a csapatának. Nagyon boldog vagyok, mivel ezen a pályán még sosem értem el ilyen jó eredményt. A sérült csuklóm a fékezésekkor nagy problémát okozott, így a motorom erejének köszönhetem a dobogós helyet. Még két futam van hátra, addig megpróbálom a csuklómat minél jobb állapotba hozni.?A négyes tagjai nagy versenyt vívtak egymással, de jól bírták a feszültséget, mivel egészen az utolsó körökig nem hibázott egyikük sem. Ekkor azonban a spanyol Joan Olive bukott, így az egyre nagyobb előnnyel vezető francia mögött a Talmácsi Gábor, Stefan Bradl, Andrea Iannone hármas csatázhatott a második és harmadik helyért.
Végül több mint tíz másodperces lemaradással Bradl futott be másodikként, míg a harmadik helyet a célegyenesben a motorja erejét jól kihasználó magyar versenyző szerezte meg, 43 ezredmásodperccel megelőzve Iannonét.
őriási dolog ez, hiszen a törött csuklóval induló Talma már másodszor produkálta ezt az eredményt ? az előző viadalon, Japánban is a dobogó alsó fokára állhatott.
Mivel Simone Corsi az utolsó métereken bemutatott lökdösődés után csak a kilencedik helyen végzett, Mike Di Meglio két futammal a vége előtt megnyerte a világbajnokságot a nyolcadliteresek mezőnyében.
A VILíí‚ÂGBAJNOK MIKE DI MEGLIO REAKCIőJA
?Nagyszerű versenyen vagyok túl. Az összes időmérőn én voltam a leggyorsabb, a motorom az egész hétvége során hibátlan volt, a futamon pedig egyenesen fantasztikus ? egyáltalán nem csúszkáltam. Köszönöm az egész csapatnak, egész évben keményen dolgoztunk ezért az eredményért. Még nem igazán fogtam fel, hogy világbajnok vagyok, de estére talán már sikerül feldolgozni a történteket."
GYORSASíí‚ÂGIMOTOROS-VB, 125 KCM
AUSZTRíí‚ÂL NAGYDíí‚ÂJ, VÉGEREDMÉNY 1. MIKE DI MEGLIO FRANCIA DERBI 37:55.589
2. STEFAN BRADL NÉMET APRILIA +10.225
3. TALMíí‚ÂCSI Gíí‚ÂBOR MAGYAR APRILIA +13.106
4. ANDREA IANNONE OLASZ APRILIA +13.149
5. POL ESPARGARő SPANYOL DERBI +26.796
6. SANDRO CORTESE NÉMET APRILIA +27.123
7. ESTEVE RABAT SPANYOL KTM +27.181
8. MARC Míí‚ÂRQUEZ SPANYOL KTM +27.287
9. SIMONE CORSI OLASZ APRILIA +27.871
10. SCOTT REDDING BRIT APRILIA +35.087
A VILíí‚ÂGBAJNOKI PONTVERSENY íí‚ÂLLíí‚ÂSA
125 KCM 1. Di Meglio 237 pont (már világbajnok)
2. Bradl 187
3. Corsi 183
4. TALMíí‚ÂCSI Gíí‚ÂBOR 181
5. Terol (spanyol, Aprilia) 149
6. Olive (spanyol, Derbi) 133