jeszenakjanos
Uploader
- Csatlakozás
- 2015.10.26.
- Üzenetek
- 2,959
- Reakció pontszám
- 2,833
- Pontok
- 113
- Kor
- 2024
Leírás
Árva Mártonné, Bajkó Sándorné, Dalos Jánosné - Fortélyok főzőkanállal
Amikor megkértük a Magyar Konyha régi, hűséges olvasóit - nemcsak háziasszonyokat, de főzni szerető férfiakat is -, hogy küldjék el féltve őrzött saját receptjeiket, nem gondoltuk, hogy ilyen érdekes kép áll össze az ország különböző tájairól származó házi ételleírásokból. Több lett belőle, mint 140 szerző félezret meghaladó receptjeinek jóízű gyűjteménye. Tükörképe annak, hogy Záhonytól Hegyeshalomig. Sátoraljaújhelytől Makóig hogyan alakultak át a régi szokások, miként érvényesül - igaz, csak araszolva - a modern gondolkodásmód a konyhákban is. Ebben a különös tükörben jól látható, hogy milyen természetességgel kerül össze a mai tűzhelyeken az évszázados múltú étek a modern technikával, példa erre a kuktában főzött babos káposzta.
E terebélyes receptgyűjtemény azt is tanúsítja, hogy nemcsak étkes, gyomrát szerető nép vagyunk, hanem az asztali élvezetek módját is megadjuk. Dúskálunk az egyéni leleménnyel teremtett finomságokban. Az otthon főzők fantáziája szinte kimeríthetetlen. Még a látszólag azonos készítésmódok között is jól látható a fűszerezésnek, a hozzávalók adagolásának az ínyencségig fokozott eltérése. Nem a kiváltságosak lakomái, nehezen beszerezhető drága falatok ezek, inkább az elkészítés fortélya avatja különlegessé a fogásokat pdf 17mb 1983
![MTY2OTAwMw.jpg](https://kephost.net/p/MTY2OTAwMw.jpg)
Amikor megkértük a Magyar Konyha régi, hűséges olvasóit - nemcsak háziasszonyokat, de főzni szerető férfiakat is -, hogy küldjék el féltve őrzött saját receptjeiket, nem gondoltuk, hogy ilyen érdekes kép áll össze az ország különböző tájairól származó házi ételleírásokból. Több lett belőle, mint 140 szerző félezret meghaladó receptjeinek jóízű gyűjteménye. Tükörképe annak, hogy Záhonytól Hegyeshalomig. Sátoraljaújhelytől Makóig hogyan alakultak át a régi szokások, miként érvényesül - igaz, csak araszolva - a modern gondolkodásmód a konyhákban is. Ebben a különös tükörben jól látható, hogy milyen természetességgel kerül össze a mai tűzhelyeken az évszázados múltú étek a modern technikával, példa erre a kuktában főzött babos káposzta.
E terebélyes receptgyűjtemény azt is tanúsítja, hogy nemcsak étkes, gyomrát szerető nép vagyunk, hanem az asztali élvezetek módját is megadjuk. Dúskálunk az egyéni leleménnyel teremtett finomságokban. Az otthon főzők fantáziája szinte kimeríthetetlen. Még a látszólag azonos készítésmódok között is jól látható a fűszerezésnek, a hozzávalók adagolásának az ínyencségig fokozott eltérése. Nem a kiváltságosak lakomái, nehezen beszerezhető drága falatok ezek, inkább az elkészítés fortélya avatja különlegessé a fogásokat pdf 17mb 1983
Code: