Sndr
Uploader
- Csatlakozás
- 2014.01.18.
- Üzenetek
- 7,944
- Reakció pontszám
- 3,594
- Pontok
- 113
- Kor
- 80
.
Móra Ferencné - Móra Ferencné szakácskönyve 1996 ePUB HUN
Típus: Ebook > eBook/HU
Méret: 234.82 KB (240459 bájt)
Címkék: gasztronómia, szakácskönyv
Könyv címe: Móra Ferencné szakácskönyve
Kiadás dátuma: 1996
Formátum: ePUB
Móra Ferencné - Móra Ferencné szakácskönyve
Kiadó: HOLNAP KIAD?? Kft. 1996
magyar | 302; 286 Oldal | ISBN: 9789633461709; 9633461480 | ePUB | 234 kB
Extra Info:
Re'giko:nyvek
1996-holnap-kiado
Mo'ra Ferencne': Mo'ra Ferencne' szaka'csko:nyve (Ko:zgazdasa'gi e's Jogi Ko:nyvkiado', 1987)
Móra Ferencné ismert és elismert háziasszony hírében állott. Nemcsak tudott, szeretett
is főzni. Főzési, bevásárlási tanácsait, a maradék hasznosítására vonatkozó ötleteit
napjaink konyháiban is felhasználhatjuk. Könyve olyan szakácskönyv, amelyből a konyhai
örömökre alig fogékony női avagy férfi fakanálforgató is ihletet meríthet önmaga és
mások...
A régi világ asszonyai ugyszolván gyerekleány koruk óta évente háromszázhatvanötször
főztek ebédet. Csoda-e, ha tudtak főzni? Nem is azért kellett nekik a szakácskönyv,
mintha főzni akartak volna megtanulni belőle, hanem csak bizonyos receptek érdekelték
őket.
Ma azonban ezrével vannak nők, akik fölnőttek anélkül, hogy valaha is módjukban lett
volna alaposabb főzési ismereteket elsajátítani és aztán akár a férjhezmenés, akár más
körülmény arra kényszeríti őket, hogy mégis visszatérjenek ehhez az ősi asszonyi
foglalkozáshoz. Akármennyire is fájlaljuk, hogy ma annyi nő van, aki főzni nem tud,
ezzel a körülménnyel számolni kell és a mai modern szakácskönyv semmit sem tételezhet
föl közismertnek.
De nemcsak azoknak hasznos pontosan elmondani, hogy miből kell állania egy átlagos
család konyhai fölszerelésének, hogy hogyan kell tüzet rakni és edényt mosogatni, akik
ezt nem tudják, de még a régimódi jó háziasszonyoknak sem árt konyhai ismereteiket
revideálni.
Mert, mint minden dolog, a főzés módja is nagy átalakuláson ment keresztül a háboru
óta és a magyar konyha sem az többé, ami hajdan volt. Hogyne változott volna a konyha,
ha megváltoztak a nők! És akármit beszéljenek is a régi világ visszasajnálói, egyben
nagyot haladt a nő: megnőttek szellemi igényei. A régimódi, patriarchális
szakácskönyvek, a maguk pontatlan, nagy általánosságban tartott receptjeikkel a mai
nőt többé nem elégítik ki. Világos, szabatos utbaigazitást akar, hogy milyen anyagból
hány grammot vagy decilitert kell venni, hogy hány személyre készül az étel és mennyi
ideig tart elkészitése.
Azt hisszük, ez az első modern magyar szakácskönyv és reméljük, hogy mindamellett, sőt
talán ép ezért a régi jó háziasszonyokat is ki fogja elégíteni.
Ehhez a feltöltéshez nem tartozik NFO!

Típus: Ebook > eBook/HU
Méret: 234.82 KB (240459 bájt)
Címkék: gasztronómia, szakácskönyv
Könyv címe: Móra Ferencné szakácskönyve
Kiadás dátuma: 1996
Formátum: ePUB
Móra Ferencné - Móra Ferencné szakácskönyve
Kiadó: HOLNAP KIAD?? Kft. 1996
magyar | 302; 286 Oldal | ISBN: 9789633461709; 9633461480 | ePUB | 234 kB
Extra Info:
Re'giko:nyvek
1996-holnap-kiado
Mo'ra Ferencne': Mo'ra Ferencne' szaka'csko:nyve (Ko:zgazdasa'gi e's Jogi Ko:nyvkiado', 1987)

Móra Ferencné ismert és elismert háziasszony hírében állott. Nemcsak tudott, szeretett
is főzni. Főzési, bevásárlási tanácsait, a maradék hasznosítására vonatkozó ötleteit
napjaink konyháiban is felhasználhatjuk. Könyve olyan szakácskönyv, amelyből a konyhai
örömökre alig fogékony női avagy férfi fakanálforgató is ihletet meríthet önmaga és
mások...
A régi világ asszonyai ugyszolván gyerekleány koruk óta évente háromszázhatvanötször
főztek ebédet. Csoda-e, ha tudtak főzni? Nem is azért kellett nekik a szakácskönyv,
mintha főzni akartak volna megtanulni belőle, hanem csak bizonyos receptek érdekelték
őket.
Ma azonban ezrével vannak nők, akik fölnőttek anélkül, hogy valaha is módjukban lett
volna alaposabb főzési ismereteket elsajátítani és aztán akár a férjhezmenés, akár más
körülmény arra kényszeríti őket, hogy mégis visszatérjenek ehhez az ősi asszonyi
foglalkozáshoz. Akármennyire is fájlaljuk, hogy ma annyi nő van, aki főzni nem tud,
ezzel a körülménnyel számolni kell és a mai modern szakácskönyv semmit sem tételezhet
föl közismertnek.
De nemcsak azoknak hasznos pontosan elmondani, hogy miből kell állania egy átlagos
család konyhai fölszerelésének, hogy hogyan kell tüzet rakni és edényt mosogatni, akik
ezt nem tudják, de még a régimódi jó háziasszonyoknak sem árt konyhai ismereteiket
revideálni.
Mert, mint minden dolog, a főzés módja is nagy átalakuláson ment keresztül a háboru
óta és a magyar konyha sem az többé, ami hajdan volt. Hogyne változott volna a konyha,
ha megváltoztak a nők! És akármit beszéljenek is a régi világ visszasajnálói, egyben
nagyot haladt a nő: megnőttek szellemi igényei. A régimódi, patriarchális
szakácskönyvek, a maguk pontatlan, nagy általánosságban tartott receptjeikkel a mai
nőt többé nem elégítik ki. Világos, szabatos utbaigazitást akar, hogy milyen anyagból
hány grammot vagy decilitert kell venni, hogy hány személyre készül az étel és mennyi
ideig tart elkészitése.
Azt hisszük, ez az első modern magyar szakácskönyv és reméljük, hogy mindamellett, sőt
talán ép ezért a régi jó háziasszonyokat is ki fogja elégíteni.

Ehhez a feltöltéshez nem tartozik NFO!

