Data.hu A tánc ura (Lord of The Dance)

Ha data.hu-s a feltöltés, válaszd ki ezt hogy ki legyen emelve!

axell

Power User
Csatlakozás
2024.10.13.
Üzenetek
181
Reakció pontszám
60
Pontok
28
A tánc ura
(Lord of The Dance)
1996.

Lord-of-the-Dance-1996-Michael-Flatley.jpg

Director: David Mallet
Zene: Ronan Hardiman
Vezető táncosok
Eredeti karakterek (1996)

A tánc ura: Michael Flatley
Saoirse, az ír Cailín: Bernadette Flynn
Morrighan, a kísértő: Gillian Norris
Don Dorcha, a sötét nagyúr: Daire Nolan
A kis szellem: Helen Egan
Erin, az istennő: Ann Buckley

Michael Ryan Flatley 1958. július 16-án született, Michael James Flatley és Elisabeth "Eilish" Flatley
ír szülők öt gyermeke közül a másodikként. Chicagóban Flatley tizenegy éves korában kezdett táncórákat venni.
1975-ben, 17 évesen Flatley volt az első amerikai, aki megnyerte az ír tánc világbajnoki címét.
Miután felkeltette Mary Robinson ír elnök és a táncshow producereinek figyelmét, Flatley-t felkérték,
hogy segítsen létrehozni egy show-t az 1994-es Eurovíziós Dalfesztiválra. Miután világszerte elismerést kapott,
Flatley elhatározta, hogy a műsorból egész estés produkció készül, amely a Riverdance nevet kapta.
1995 szeptemberében Flatley elhagyta a Riverdance-t mert vitába keveredett a Riverdance producereivel
a fizetése és a jogdíjai miatt. A szakítás kapcsán Flatley azt mondta: "Csak irányítani akartam a munkát,
amit magam hoztam létre. Ez minden. Nem hiszem, hogy ez túl nagy kérés. Úgy éreztem, hogy én építettem meg,
ők pedig elvették, "és ezzel vége". Flatley-nek tulajdonítják a hagyományos ír tánc újragondolását azáltal,
hogy új ritmusokat, láb és felsőtest-mozgásokat épített be, amelyek korábban hiányoztak a táncból.​

General : Lord.of.the.Dance.1996.Michael.Flatley.DvdRip.mkv
Format : Matroska at 2 330 kb/s
Length : 1,50 GiB for 1 óra 32 perc 1 mp 933emp

Video #0 : HEVC at 2 200 kb/s
Aspect : 720 x 480 (1.500) at 23.976 fps

Audio #0 : MPEG Audio at 128 kb/s
Infos : 2 csatorna, 48,0 kHz
Language : en​

Vissza
Top Alul